Хочете дієтичний рецепт плову без краплі зайвого жиру? Тоді ця знахідка для вас — плов в рукаві в духовці. Краще готувати з курячим м’ясом. Так ви забезпечите мінімум калорій. Рис з м’ясом не смажимо, а запікаємо, тому страва виходить таким корисним і смачним.
Рецепт плову в рукаві в духовці
Інгредієнти:
- 400 г рису;
- 500 р філе курки;
- 3 середніх цибулини;
- 800-1000 мл води;
- 2 середніх моркви;
- 2 головки часнику;
- 1,5 чайної ложки приправи для плову;
- 1,5 чайної ложки ягід барбарису;
- куркума, паприка, сіль, перець за смаком.
Як приготувати плов в рукаві?
Ретельно промийте рис в холодній воді. Краще брати пропарений. Можна суміш з диким, коричневим.
Подрібніть цибулю і моркву, попередньо очистивши.
Вимийте, обсушити і дрібно наріжте м’ясо. Можна використовувати філе курячої грудки або стегна, індичку, пісну яловичину. Найменш калорійним вийде плов у рукаві з куркою (грудкою). Шкіру, кісточки, жилки обов’язково видалити.
Нагрійте на вогні антипригарну сковороду і обсмажте в ній м’ясо протягом 7 хвилин до золотистої скоринки. Не соліть! Бажано обсмажити без використання великої кількості масла — досить просто змастити дно посуду. Смажте, поки вся вода не випарується.
Погасіть вогонь і додайте до м’яса подрібнені цибулю і моркву, промитий рис, спеції (все, що вказані в рецепті). Посоліть. Не забудьте барбарис. Перемішайте. Залиште на сковороді.
Відріжте 50-60 см рукава або візьміть місткий пакет для запікання і перекладіть в нього вміст сковороди. Залийте водою. Зверху покладіть 2 головки часнику (цілком).
Міцно зав’яжіть пакет / рукав і відправте в розігріту до 190 градусів духовку запікатися на 60 хвилин. Через годину страва готова!
Подавайте плов у рукаві з вітамінним салатом або овочами мікс. Можна порізати солодкий перець, огірки, помідори, дайкон. Прикрасьте блюдо оливками, свіжою зеленню.
Ідеально для обіду всією сім’єю! Підійде і тим, хто на дієті, і тим, хто питаннями схуднення не спантеличений. Можна дітям. Універсальне Блюдо і дуже смачне.