Смачний і корисний обід з батату: 2 простих рецепта

2205

Батат — солодка картопля, що росте в Новій Зеландії, Іспанії, Колумбії, Перу, КНР, Індії, Індонезії. Плоди довгі, соковиті, з тонкою шкіркою та ніжним м’якушем. Батат нагадує гарбуз або підморожений картоплю. А в сирому вигляді більше схожий на морква — і за кольором, і за смаком.

Смачний і корисний обід з батату: 2 простих рецепта

Незважаючи на специфічність, бульби батату широко використовуються при приготуванні різних страв по всьому світу. Батат смажать, запікають, варять і навіть їдять сиром — він дуже корисний. Вважається, що продукт позитивно впливає на лібідо і мозок людини, сприяє зниженню ваги, підтримує серцево-судинну і нервову систему і навіть бореться з раком.

Батат дуже добре чистить кишечник — незамінний у раціоні всіх, хто переймається проблемами зі стільцем. Розповімо, як приготувати картопля батат не тільки корисно, але й смачно.

Як приготувати батат в духовці: рецепт 1

У цьому рецепті батат поєднується з тхиной і грибами шиітаке — максимально позитивний вплив на організм.

Інгредієнти:

  • батат, 1 шт.;
  • 150 г шиітаке;
  • 50 г нуту;
  • 50 г помідорів чері;
  • 4 столові ложки олії extra virgin;
  • 2 столових ложки тхины (кунжутною пасти);
  • ¼ Чайної ложки сушеного подрібненого часнику;
  • ¼ Чайної ложки сушеного кропу;
  • сік половинки лимона;
  • сіль за смаком;
  • кумін, коріандр, паприка за смаком.

Смачний і корисний обід з батату: 2 простих рецепта

Рецепт покроково:

  • Нут замочити на ніч.
  • У глибокій мисці змішайте оливкова олія, кумін, коріандр, паприку і сіль.
  • Митий батат розділіть на дві або три частини гострим ножем. Шкірку можна зняти або залишити, на ваш розсуд.
  • Обваляйте батат у суміші масла і спецій.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів, підготуйте лист, вистелений пекарської папером.
  • Викладіть на деко батат, запікайте 45-55 хвилин.
  • Тонко наріжте гриби шиітаке.
  • Нут змішайте з грибами і обваляйте в залишках суміші масла і спецій.
  • За 20 хвилин до готовності батату помістіть шиітаке і нут на деко до солодкого картоплі. Запікайте 20 хвилин.
  • Поки основні інгредієнти випікаються, приготуйте соус. Змішайте чверть склянки гарячої води з двома столовими ложками кунжутної пасти, вимісити до однорідності. Додайте сушений часник, кріп, сік лимона, половинки томатів черрі і дрібно нарубану зелень петрушки. Перемішайте ще раз.
  • Викладіть порційно на тарілки половинки батату, полийте соусом, зверху викладіть нут, гриби, прикрасьте томатами черрі. Подавайте з листям салату і петрушкою кучерявою. Прикрасьте скибочками лайма. Готуйте в якості самостійного блюда. У м’ясі цей рецепт не потребує. Ідеально навіть для пізнього вечері.

    Смачний і корисний обід з батату: 2 простих рецепта

    Батат з куркою і фруктами в рукаві: рецепт 2

    Оригінальне блюдо порадує ваших гостей на званій вечері. Готується швидко і просто. Родзинку надає страві солодка нота дині.

    Інгредієнти:

    • 300 г курячих стегон;
    • 100 р динної м’якоті;
    • 200 г батату;
    • спеції за смаком;
    • 3 перцю чилі.

    Рецепт покроково:

  • Духовку розігрійте до максимального показника.
  • Курячі стегна вимийте, обсушіть, приправте спеціями.
  • М’якоть дині наріжте кубиками.
  • Змішайте в рукаві батат з курячими стегнами. Зверху покладіть м’якоть дині і чилі.
  • Закрийте рукав і відправте блюдо випікатися на 30-45 хвилин.
  • Подавайте порційно з зеленню або соусом.
    • період вагітності і лактації;
    • сечокам’яна хвороба;
    • алергічні реакції;
    • гастрит, виразка шлунка;
    • тривале медикаментозне лікування. Досі серйозних наукових досліджень з питання сумісності батату з різними медикаментами не проводилося.