Кращі рецепти корисних панкейків

2427


Зміст

  • Бананові панкейкі: рецепт з рисовим борошном
  • Панкейкі з вівсяної муки: рецепт без молока
  • Панкейкі з гарбузом
  • Кавові панкейкі
  • Панкейкі — це ідеальний сніданок. Є дуже багато рецептів, які підійдуть і дітям, і дорослим, а також котрі худнуть. Більшість інгредієнтів можна варіювати і створювати свої рецепти.

    Борошно можна вибрати практично будь-яку: цільнозернове, вівсяну, рисову. Так як тут зібрані рецепти корисних панкейків, від традиційної пшеничного краще відмовитися. Для тих, хто не вживає молочні продукти, коров’яче молоко можна замінити, наприклад, кокосовим або соєвим.

    Нижче наведено кілька цікавих варіантів приготування цього смачного сніданку.

    Кращі рецепти корисних панкейків

    Бананові панкейкі: рецепт з рисовим борошном

    Інгредієнти:

    Грецький йогурт, 300 г
    Яйце, 4 шт.
    Молоко, 225 мл (1-1.5%)
    Банан, 1 середній або 2 маленьких
    Рисове борошно, 200 г
    Ванілін за смаком
    Розпушувач, 0.5 ч. л.

    У мисці збити віночком йогурт, молоко і яйця. Банан розім’яти виделкою і додати в миску. Окремо змішати борошно, розпушувач і ванілін, потім додати до решти суміші. Консистенція повинна бути однорідною. Дати тісту трохи настоятися і смажити на антипригарній сковороді. Масло додавати не потрібно. Подавати з ягодами, фруктами, медом.

    Кращі рецепти корисних панкейків

    Панкейкі з вівсяної муки: рецепт без молока

    Інгредієнти:

    Борошно вівсяна, 250 г
    Гаряча вода, 1.5 склянки
    Яйце, 2 шт.
    Мед, 1 ст. л.

    Збити яйця, додати інші інгредієнти і ще раз добре збити. Потім почекати кілька хвилин, можна в цей час вже розігріти сковорідку. Смажити на середньому вогні без масла. Коли бульбашки на млинці будуть доходити до середини, пора перевертати, на звороті смажити недовго.

    Кращі рецепти корисних панкейків

    Панкейкі з гарбузом

    Інгредієнти:

    Запечена або варений гарбуз, 300 г
    Яйце, 2 шт.
    Кокосова олія (можна вершкове), 20 г
    Молоко, 200 мл
    Борошно (вівсяна, рисова або цільнозернові), 160 г
    Розпушувач, 0.5 ч. л.
    Сіль, щіпка
    Підсолоджувач (наприклад, стевія), за смаком.

    Викласти приготовлену гарбуз в миску, розім’яти виделкою до однорідного стану. Додати яйця, молоко, масло (краще попередньо розтопити) і добре перемішати. В окремій ємності змішати сухі інгредієнти і додати в тісто. Готувати панкейкі на добре розігрітій сковороді під кришкою.

    Кращі рецепти корисних панкейків

    Кавові панкейкі

    Інгредієнти:

    Молоко, 1 склянка
    Олія (краще оливкова), 1 ст. л.
    Кава (розчинна), 1 ст. л.
    Яйце, 2 шт.
    Цільнозернові борошно, 1 склянка
    Підсолоджувач, за смаком
    Сода, 0.5 ч. л.

    Яйця і молоко змішати в ємності, додати оливкову олію. Окремо змішати борошно, кава, соду і підсолоджувач. Змішати в одній мисці, перевірити консистенцію (має бути, як густа сметана). Розігріти сковороду і смажити млинці до появи бульбашок на одній стороні, потім перевернути і смажити ще трохи.

    Кращі рецепти корисних панкейків

    Подача: готові панкейкі можна подавати з медом або кленовим сиропом (як люблять робити в США і Канаді). Можна викласти зверху ягоди і подрібнені горіхи. Із заморожених ягід можна зробити соус, розморозивши і попередньо подрібнивши їх. Дуже апетитно виглядає нарізаний банан і арахісова паста.

    Для краси і додаткової користі можна посипати страву кунжутом або насінням чіа, викласти дрібно нарізані сухофрукти (фініки, курагу, чорнослив). Але слід пам’ятати, що всі добавки підвищують калорійність такого сніданку, тому варто обмежитися 2-3 інгредієнтами для прикраси.