Легкий цибулевий суп з томатами

2319

Прекрасно підійде на дієті — калорійність всього 68 ккал на 100 грамів. Для приготування знадобляться найпростіші продукти і 20-30 хвилин часу. Виходить дуже смачно і низькокалорійні, але досить ситно. Томати можна використовувати як свіжі, так і консервовані. Ароматні трави, як в рецепті, або будь-які інші, які вам подобаються.

Класичний рецепт передбачає подачу разом з часниковими грінками — хліб, натертий часником, кладеться на дно тарілки і поливається супом. Якщо ви в стадії активного схуднення, використовувати хліб не обов’язково. Можна з’їсти невеликий сухарик вприкуску. Тоді калорійність супу вийде менше — близько 44 ккал на 100 грамів.

Як готувати цибулевий суп з помідорами

Інгредієнти для супу:

  • 6-8 молодих цибулин;
  • 8 свіжих стиглих помідорів;
  • 3 столових ложки рослинного масла;
  • кінза, базилік, петрушка;
  • чорний мелений перець, сіль за смаком.

Для подачі:

  • 2 шматочки білого хліба;
  • 2 зубчики часнику.

Як і для інших овочевих супів, не відтіняють смаком і ароматом м’ясного бульйону, для цибульного супу важливо вибирати найбільш свіжі, соковиті і ароматні овочі, інакше страва вийде не таким смачним. Більше всього підходить молода цибулька, фермерські міцні помідори, сільський часник.

Рецепт приготування покроково

  • Помідори помити, зробити невеликі надрізи гострим ножем, прибрати в миску і залити окропом. Залишити на 30-60 секунд.
  • Через хвилину акуратно зняти шкірку. Крупно порізати.
  • Зелень вимити й обсушити. Очистити і крупно порізати цибулю.
  • Налити 2 літри води в каструлю, покласти нарізані помідори, цибулю, влити рослинне масло, посолити, поперчити. Варити до повного розварювання (розм’якшення) лука на середньому вогні під кришкою. Періодично помішувати.
  • На пісному маслі на сковороді (можна в тостері) обсмажити скибочки білого хліба. Остудити і натерти шматочком часнику. Зверху посипати дрібно нарізаною зеленню — кінзою, базиліком і петрушкою. Можна додати орегано, якщо є.
  • Готовий суп подавати так: обсмажені часникові шматочки хліба з зеленню викласти в глибокі тарілки, зверху залити супом. Можна прикрасити половинками вареного яйця.

    Суп посипати свіжою зеленню, додати ложечку нежирної сметани. Дуже смачно, ситно і без зайвих калорій!