Оцінить вся сім’я — весь секрет в заливці! Маринад підходить для яловичини, курки, індички та інших видів: робить м’ясо ніжним, соковитим і ароматним. Зберігається маринад до декількох діб! Запасіть запас і витрачайте мінімум часу на приготування кожен день.
Рецепт маринаду для м’яса
Якщо потрібно підкріпитися швидко і без шкоди для фігури, спробуйте експрес-маринад для м’яса.
Для цього нам знадобиться:
- 500 г м’яса;
- 2 курячих яйця;
- 1 столова ложка гірчиці;
- 1 їдальня ложка крохмалю;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка суміші перців.
Гірчицю можна брати абсолютно будь-яку: смак від цього буде змінюватися незначно. Крохмаль можна брати картопляний або кукурудзяний — принципової різниці немає.
Суміш перців можна купити в пакеті (готової) або в млині (горошком). Другий варіант кращий. У всіх супермаркетах можна знайти приправу 4 перцю з млином (зелений, чорний, білий, рожевий). Така суміш ідеально підходить до м’яса, а також для приготування різних інших страв.
Тепер займіться м’ясом: промийте, обсушити, видаліть надлишки жиру; у курки зніміть шкірку і приберіть кісточки (якщо це не філе). Наріжте невеликими шматочками і перемішайте з заливкою. Приберіть миску в холодильник, краще на ніч. Зберігати м’ясо в маринаді можна кілька днів!
На інший день залишається тільки підсмажити. Робити це треба на антипригарній сковороді (краще без олії) на сильному вогні, часто помішуючи. І вже через 5-7 хвилин ароматне м’ясо буде готове. Як тільки шматочки зарум’яняться, можна знімати з вогню. Подавати гарячим!
Мариноване в яйці і спеції м’ясо ідеально поєднується зі свіжими і тушкованими овочами, бурим рисом, картоплею з печі, гречаною кашею. У першій половині дня на гарнір рекомендуються крупи, увечері — овочі.