Малобюджетна томатна дієта — мінус 4 кг за 7 днів

2150


Зміст

  • Дієта на помідорах: види і результати
  • Дієта на помідорах на 7 днів
  • Тривала дієта на помідорах
  • Зразкове меню на день
  • Протипоказання та рекомендації
  • На календарі — кінець літа. А це означає, що овочі у дачників коштують копійки, а багато збирають і свій власний урожай. Саме час для схуднення на томатної дієти. Місцеві помідори дуже м’ясисті і смачні, соковиті, ароматні і корисні. М’якоть стиглих плодів має низьку калорійність — всього 20 ккал на 100 грамів, містить величезну кількість клітковини, необхідної для очищення організму. Склад також включає органічні кислоти, холін, вітаміни групи А, С, В, залізо, йод, калій, фосфор, магній і масу інших цінних для здоров’я елементів.

    Помідори сприяють нормалізації травлення і більш ефективному засвоєнню їжі, знижують ризик утворення тромбів. Цей продукт можна і треба вживати кожен день, особливо в сезон, щоб залишатися струнким і здоровим.

    Сирі помідори, не піддані термічній обробці, — лідери за вмістом лікопіну. Ця речовина покращує стан судин і допомагає роботі серця, нормалізує рівень цукру в крові, що дозволяє безболісно втрачати вагу навіть при наявності певних захворювань, наприклад, діабету другого типу (починати дієту при такому захворюванні слід тільки після консультації лікаря).

    Дієта на помідорах: види і результати

    Томатна дієта для схуднення існує в декількох варіаціях — строга на 7 днів і щадна (тривала). Тривала дієта може тривати місяць або два, якщо ви нормально себе почуваєте і добре переносите основний продукт — томат.

    Малобюджетна томатна дієта — мінус 4 кг за 7 днів

    Дієта на помідорах на 7 днів

    Семиденна дієта має на увазі використання в їжу одних лише томатів в різному вигляді. З помідорів можна готувати сік, овочеві супи і салати без додавання вуглеводів і жирів.

    Можна «розбавити» рецептуру іншими некалорійними овочами — цибулею, огірками, білокачанної капустою, морквою, болгарським перцем. Свіжа зелень і чиста вода можна в необмеженій кількості. Солити страви не можна, але для поліпшення смаку можна брати натуральні спеції і трави. Максимальна тривалість дієти — тиждень.

    Малобюджетна томатна дієта — мінус 4 кг за 7 днів

    Тривала дієта на помідорах

    Друга варіація — тривала. Дотримуватися її можна місяцями.

    • Крім помідорів в меню включають пісне м’ясо, рибу і морепродукти, яйця, нежирний сир, в обмеженій кількості злаки: каші і цільнозерновий хліб. Кожен перекус — порція томатного соку.
    • Протягом усього періоду проходження дієті категорично заборонені будь-які копченості та напівфабрикати, фастфуд, алкоголь, покупні соуси і солодкі газовані напої, кондитерські вироби, білий хліб.

    Вага буде йти повільно, плавно, але з найменшими зусиллями і мінімальним ризиком для здоров’я. Так, семиденна дієта розрахована на отримання швидкого і часто короткочасного результату — вага може повернутися, якщо в подальшому не слідувати принципам правильного харчування.

    Тривала томатна дієта — більш тривала і щадна, «працює» на перспективу. Щомісячна втрата ваги — до 4 кг на місяць. В залежності від індивідуальних особливостей організму худне ефект може бути виражена більш або менш. Якщо у людини багато зайвої ваги, він може втратити до 10 кілограмів за 30 днів.

    Білкові продукти можна готувати на пару або відварювати, запікати. Каші варити без масла і молока. Для овочів бажана мінімальна термічна обробка або повна її відсутність. Сіль дозволяється, але в дуже обмеженій кількості — не частіше 1 рази на добу. Їжа в усі інші прийоми їжі повинна бути прісною.

    Малобюджетна томатна дієта — мінус 4 кг за 7 днів

    Зразкове меню на день

    • Сніданок: вівсяна каша, шматочок сиру, кава або чай без вершків і цукру
    • Перекус: склянку томатного соку (250 мл) — 50 ккал
    • Обід: куряче м’ясо, 1 шматочок ц/з хліба, салат з помідорами та цибулею
    • Перекус: склянку томатного соку (250 мл) — 50 ккал
    • Вечеря: варена біла риба, салат з томатів з іншими овочами.

    Малобюджетна томатна дієта — мінус 4 кг за 7 днів

    Протипоказання та рекомендації

    На короткій дієті фізична активність може залишитися незмінною. Не варто піддавати організм непотрібним перевантажень. Досить розміреним або швидкої ходьби щодня, плавання, дихальних практик. Важкі тренування краще відкласти. На дієті, яка триває місяць і більше, можна займатися більш інтенсивно.

    Дієта на помідорах у всіх варіаціях не рекомендується у період вагітності та лактації, дітям, підліткам і літнім людям, особам з важкими умовами праці.