Вважатиме кроки за вас: який вибрати крокомір

2278


Зміст

  • Принцип роботи пристрою
  • Типи приладів-крокоміром
  • Критерії вибору
  • Калорії спалюються не тільки в спортзалі при інтенсивних фізичних навантаженнях, але і під час звичайної побутової активності: при митті посуду, рухливих іграх з дітьми, ходьбі. Досить робити близько 10 000 кроків щодня, щоб підтримувати себе у формі. Докладніше про те, скільки кроків потрібно проходити в день, щоб худнути, читайте в цій статті.

    При цьому підрахунок кроків є справжньою проблемою, оскільки «на око» кількість рухів ніг при ходьбі не визначити. Існують спеціальні прилади, які дозволяють безпомилково обчислити пройдену за день відстань, але не всі знають, як вибрати крокомір.

    Принцип роботи пристрою

    Вперше наручний крокомір з’явився 200 років тому і представляв собою тандем магніту і важеля. Досить було підняти руку вгору, щоб привести шарніри пристрою в рух. При ходьбі вантаж розгойдувався, а покажчик переміщався за допомогою шестерень. Згодом прилад вдосконалився, зменшився в розмірах і тепер зовні більше нагадує годинник.

    Вважатиме кроки за вас: який вибрати крокомір

    Сучасні пристрої набагато легше, компактніше і зручніше у використанні. Кроки фіксуються спеціальним датчиком, який розпізнає навіть незначні струшування при русі. Кращий крокомір перетворює коливання в імпульси — їх кількість відображається на екрані приладу. Для ручних моделей не виключені похибки, оскільки стрибки на місці сприймаються за повноцінні кроки.

    Ножні прилади спрацьовують на натискання, а цифру на дисплеї слід збільшити в 2 рази — враховується тільки один крок. Точність показань залежить від правильності кріплення. Якщо порушити рекомендації інструкції, результати виявляться недостовірними.

    Електронний крокомір дозволяє визначити рівень побутової активності. Людині може здаватися, що він достатньо багато рухається протягом дня, але отримані вимірювання змусять переглянути звичний режим.

    Вважатиме кроки за вас: який вибрати крокомір

    Типи приладів-крокоміром

    Існує три види крокоміром:

  • Механічний. Проста модель, що працює за принципом маятника. Не відрізняється високою точністю, тому з-за низького попиту майже не зустрічається у продажу.
  • Електромеханічний. Принцип функціонування полягає в уловлюванні вібрацій людського тіла з подальшим їх перетворенням в електронні показники. Точність вимірювань вище середньої, але носити прилад потрібно тільки на тілі, а не в кишені.
  • Електронний. Технологія ґрунтується на використанні математичних формул. Самий точний прилад з існуючих на ринку. Крокомір і пульсометр будуть показувати реальні значення — робота гаджета не залежить від місця кріплення, а отримані вимірювання завжди збігаються з дійсністю.
  • Вважатиме кроки за вас: який вибрати крокомір

    Критерії вибору

    В асортименті новачок може розгубитися, тому перед покупкою вибирається модель, виробник девайса і основний функціонал. Електронний крокомір наручний може:

    • підраховувати кількість витрачених калорій;
    • переводити кількість кроків в інші міри довжини;
    • запам’ятовувати останні результати (до 100 показань);
    • визначати процентний вміст жиру;
    • показувати середню швидкість руху.

    На ринку представлений також варіант 2 в 1 — електронний крокомір і пульсометр. Існують моделі, які при підключенні до ПК складають порівняльні таблиці і графіки активності.

    Вважатиме кроки за вас: який вибрати крокомір

    Основне завдання приладу включає підрахунок кроків і розтрачених калорій, а також вимірювання пройденої відстані. Цього цілком достатньо, якщо не плануються серйозні заняття спортом. Важливі критерії при виборі:

  • Вартість. Допустимий ціновий сегмент визначається самостійно. Для когось 1 000 рублів здасться надзвичайною ціною, а хтось спокійно виділить з бюджету 5 000 рублів і більше.
  • Розташування гаджета. Потрібно заздалегідь подумати, який крокомір не буде заважати при русі — ножний, ручний або той, який кріпиться на поясі. При великому об’ємі талії точність результатів знижується, що важливо враховувати.
  • Лаконічність функціоналу. Радіо, навігатор і інші доповнення можуть негативно впливати на вимірювання основних показників. Чим простіше пристрій, тим довше і надійніше воно буде працювати. Крокомір з годинником і пульсометром — необхідний мінімум при експлуатації.
  • Комфорт. Браслет повинен щільно прилягати до зап’ястя, не заважаючи будь-якого положення руки.
  • Точність. Перевірити гаджет можна самостійно, закріпивши прилад і зробивши пару десятків кроків, підраховуючи їх. Дивитися на дисплей не можна, щоб не збитися. Потім необхідно порівняти отримані результати.
  • Слід попередньо вивчити характеристики крокоміром, почитати відгуки користувачів з вадами і перевагами різних моделей. Продавці можуть в райдужних фарбах описати плюси приладу, але тільки реальний власник розповість про можливих підводних каменях.