Вечеря за 15 хвилин — лосось в медово-гірчичною заливці

2049

Червона риба в духовці — найкращий варіант для вечері худне. Філе лосося містить цінні жирні кислоти Омега-3 і біоактивні пептиди, допомагають роботі травного тракту. На 53% ця рибка складається з білка. Кислот Омега-3 в лососеві — 55%. Калорійність — всього 153 калорії на 100 грамів.

У складі риби вітаміни D, B3, B6 і B12, біотин. Останній є водорозчинним вітаміном групи B (B7). B7 не синтезується організмом, але може бути отриманий з їжею. Це: приготований лосось, курячі яйця, сир Чеддер, авокадо, малина та інші продукти. Біотин дуже важливий: сприяє швидкому метаболізму, підтримує імунітет, покращує стан шкіри, волосся і нігтів.

Лосось є ідеальною їжею для тих, хто стежить за своїм здоров’ям. Часте вживання в їжу риби, багатої жирними кислотами, знижує ризик розвитку анемії та інсульту, запобігає проблеми з серцем і судинами, нормалізує тиск, підтримує роботу мозку і обмінні процеси в організмі. Делікатес швидко втамовує відчуття голоду, і, звичайно, дарує задоволення від вживання — з червоною рибою все смачно.

Як смачно приготувати лосося на вечерю

Для приготування знадобиться мінімум часу і продуктів.

Інгредієнти:

  • 6 стейків або великих шматків лосося;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 столова ложка натурального меду;
  • 1 столова ложка зернистої гірчиці;
  • 2 столові ложки соєвого соусу;
  • запашний перець, ароматні трави за смаком.

Традиційна рецептура передбачає використання лосося. Але можна взяти й іншу червону рибу, наприклад, форель або сьомгу.

Для приготування найбільше підходить охолоджена риба. Якщо тушка заморожена, її необхідно відтанути при кімнатній температурі без води і використання мікрохвильовки. Ідеально — придбати готові охолоджені стейки або великі шматки, щоб не витрачати час на оброблення і разморозку. Маринад можна також приготувати заздалегідь — так буде швидше.

Вечеря за 15 хвилин — лосось в медово-гірчичною заливці

Рецепт покроково

  • Перший крок — приготування соусу. Для цього необхідно змішати в сотейнику або глибокій сковороді вершкове масло, мед і зернисту гірчицю, перемішати. Влити соєвий соус і поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи, довести масу до повного розтоплення масла. Суміш повинна вийти однорідною. Зняти з вогню, перемішати, злегка остудити.
  • Другий крок — підготовка риби. Стейки або шматки обмити, обсушити паперовими рушниками, викласти на вистелений фольгою або пергаментом деко. Посипати улюбленими спеціями, які підходять до риби, меленим чорним перцем, полити приготованим соусом. Не солити.
  • Поставити рибу в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин, запікати до готовності.
  • Подавати страву рекомендується гарячим. На гарнір — брокколі на пару, стручкова квасоля, аспарагус або кольорова капуста, картопля фрі без масла або картопляне пюре, білий або бурий рис, булгур. Увечері краще обійтися без вуглеводів і обмежитися відварними овочами або салатом.