Мармелад з яблук — корисний десерт без цукру: всього 65 ккал

2754

Хороша новина для ласунів: для нормальної роботи організму не потрібно виключати десерти. Корисні низькокалорійні ласощі можуть і повинні бути в раціоні. Солодкі продукти необхідні мозку і тілу — допомагають підтримувати активність і дають енергію в чистому вигляді: поліпшується настрій і пам’ять, підвищується концентрація уваги, знижується стомлюваність. А ось різкий відмова від цукру, навпаки, часто може призвести до неприємних наслідків. Головне — вживати тільки корисні солодощі і знати міру.

Найкращі десерти — ті, що приготовані своїми руками. Домашній продукт робиться для себе і не має в складі барвників, консервантів та інших добавок, що використовуються для додання товарного вигляду і збільшення терміну придатності. Один з таких десертів — мармелад з яблук в домашніх умовах без додавання цукру. Склад — самий чистий і безпечний.

Саморобні солодощі з яблука не тільки смачні і дешеві, але ще й дуже корисні. Пектин, що міститься в стиглих плодах, допомагає очищенню організму від важких металів і пестицидів. Клітковина виконує роль природного ентеросорбенту. Ентеросорбенти здатні зв’язувати та утримувати багато токсичні елементи, сприяють виведенню з організму поганий мікрофлори, продуктів життєдіяльності. Особливо корисний мармелад з яблук без цукру при високих показниках холестерину, дисбактеріозі, нерегулярному стільці, проблеми з суглобами. Протипоказань небагато: виключити продукт рекомендується при індивідуальній непереносимості та алергії, частих нападах метеоризму і порушення функції ШКТ.

Мармелад з яблук — корисний десерт без цукру: всього 65 ккал

Як приготувати мармелад з яблук

Мармелад з яблук з желатином робиться дуже просто. Для приготування знадобляться:

  • 5 великих стиглих яблук;
  • 2 столові ложки крохмалю;
  • 20 г желатину;
  • 100 мл очищеної води;
  • натуральний підсолоджувач за смаком (краще стевія).

Мармелад з яблук — корисний десерт без цукру: всього 65 ккал

Мармелад з яблук: рецепт покроково

  • Желатин залити водою і залишити набухати (дивіться вказівки на упаковці. Різні види желатину вимагають різного обігу).
  • Яблука ретельно вимити, очистити від шкірки, видалити серцевину і натерти на крупній тертці. Викласти свіже пюре в каструлю з товстим дном, додати підсолоджувач, перемішати.
  • Довести яблучну масу до кипіння на великому вогні, потім зменшити полум’я і варити ще 40 хвилин до загустіння. Пюре необхідно помішувати, щоб не пригоріло. Через 40 хвилин всипати крохмаль, знову перемішати.
  • Зняти каструлю з вогню і ще гарячу масу перемішати блендером до повної однорідності — не повинно бути ніяких грудочок. Якщо немає блендера, можна протерти через сито.
  • Набряклий желатин підігріти і додати в яблучну масу. Ретельно перемішати.
  • Форму для запікання або на деко застелити пекарської папером або харчовою плівкою. Викласти остигнула яблучну масу, розрівняти тонким шаром і прибрати в холодильник до повного застигання. Гору посуду рекомендується також вкрити плівкою, щоб мармелад не вбирав сторонні запахи.
  • Після повного застигання порізати мармелад шматочками довільної форми: квадратиками, брусками, кубиками, фігурками.
  • Перед подачею до столу можна посипати частування цукровою пудрою, корицею, подрібненими горішками, наприклад, пелюстками мигдалю, або кокосовою стружкою. Але пам’ятайте, будь-які топінги додадуть мармеладу калорій. Захоплюватися ласощами теж варто — з’їдайте не більше 50 грамів (3-4 маленьких шматочків) в першій половині дня.

    Мармелад з яблук — корисний десерт без цукру: всього 65 ккал