Хороша новина для ласунів: для нормальної роботи організму не потрібно виключати десерти. Корисні низькокалорійні ласощі можуть і повинні бути в раціоні. Солодкі продукти необхідні мозку і тілу — допомагають підтримувати активність і дають енергію в чистому вигляді: поліпшується настрій і пам’ять, підвищується концентрація уваги, знижується стомлюваність. А ось різкий відмова від цукру, навпаки, часто може призвести до неприємних наслідків. Головне — вживати тільки корисні солодощі і знати міру.
Найкращі десерти — ті, що приготовані своїми руками. Домашній продукт робиться для себе і не має в складі барвників, консервантів та інших добавок, що використовуються для додання товарного вигляду і збільшення терміну придатності. Один з таких десертів — мармелад з яблук в домашніх умовах без додавання цукру. Склад — самий чистий і безпечний.
Саморобні солодощі з яблука не тільки смачні і дешеві, але ще й дуже корисні. Пектин, що міститься в стиглих плодах, допомагає очищенню організму від важких металів і пестицидів. Клітковина виконує роль природного ентеросорбенту. Ентеросорбенти здатні зв’язувати та утримувати багато токсичні елементи, сприяють виведенню з організму поганий мікрофлори, продуктів життєдіяльності. Особливо корисний мармелад з яблук без цукру при високих показниках холестерину, дисбактеріозі, нерегулярному стільці, проблеми з суглобами. Протипоказань небагато: виключити продукт рекомендується при індивідуальній непереносимості та алергії, частих нападах метеоризму і порушення функції ШКТ.
Як приготувати мармелад з яблук
Мармелад з яблук з желатином робиться дуже просто. Для приготування знадобляться:
- 5 великих стиглих яблук;
- 2 столові ложки крохмалю;
- 20 г желатину;
- 100 мл очищеної води;
- натуральний підсолоджувач за смаком (краще стевія).
Мармелад з яблук: рецепт покроково
Перед подачею до столу можна посипати частування цукровою пудрою, корицею, подрібненими горішками, наприклад, пелюстками мигдалю, або кокосовою стружкою. Але пам’ятайте, будь-які топінги додадуть мармеладу калорій. Захоплюватися ласощами теж варто — з’їдайте не більше 50 грамів (3-4 маленьких шматочків) в першій половині дня.