Зміст
Хочете поїсти недорого, смачно і з користю для фігури? Тоді ці рецепти для вас. Знадобиться зовсім небагато: куряча тушка цілком або філе філе, цибулю, сіль, спеції, трохи часнику і бальзамічного оцту. Всі приправи і овочі зазвичай є вдома. Залишилося купити свіжу курочку і можна приступати до готування.
Курка, запечена з гірчицею і гарбузом
Запечена курочка з гарбузом і спеціями підійде як для легкого дієтичного вечері, так і для святкового столу. Страва виходить дуже гарним і ошатним.
Інгредієнти:
- суміш мелених перців (за смаком);
- грудка куряча (дві штуки);
- мелена солодка паприка (10 м);
- очищена м’якоть гарбуза (280 г);
- кухонна сіль (за смаком);
- солодкий салатний цибуля великий (три штуки);
- коричневий цукор (45 г);
- очищені невеликі часточки часнику (три штуки);
- французька гірчиця (65 г);
- оливкова ароматне масло (35 мл);
- бальзамічний оцет (20 мл).
Спосіб приготування
У заздалегідь підготовлену невелику миску влити темний бальзамічний оцет, потім додати масло, французьку гірчицю, насипати цукровий пісок. Далі в цю ж ємність потрібно додати всі спеції і ретельно збити блендером. Потім миску з приготовленим маринадом тимчасово накрити кришкою.
Нарізати тонкими брусками очищену м’якоть гарбуза, після цього почистити салатний цибулю, розрізати кожну цибулину на дві поздовжні половинки. Перекласти нарізану цибулю у посуд з гарбузом, додати очищені часникові часточки, влити половину маринаду, перемішати компоненти.
Перекласти промиті курячі грудки в іншу вільну миску, додати залишки маринаду, перемішати, потім накрити обидві ємності харчовою плівкою і прибрати в сторону.
Через півтори години підготувати глибоку форму для запікання, змастити її невеликою кількістю масла, викласти в неї курячі грудки і мариновані овочі, влити залишки маринаду, перемішати компоненти. Посолити. Відправити форму в гарячу духовку і запікати курячі грудки з овочами приблизно сорок хвилин при 180 градусах.
До вечері подавати з овочами, зеленим салатом. На обід як гарнір підійде рис, картопля часточками по-селянськи без масла.
Курка в банку: простий дієтичний рецепт
Приготувати курку можна різними способами, але головне завдання полягає в тому, щоб домогтися оптимального поєднання смаку та користі.
Якій кулінарній обробці піддати курку, щоб отримати дієтичне блюдо? Як зробити процес приготування простим і найменш важким? Є один відмінний, хоча і не дуже відомий рецепт.
Інгредієнти:
- тушка курки охолоджена;
- скляна банка об’ємом 3 літри;
- кілька цибулин;
- сіль, спеції (за смаком).
Спосіб приготування
Курку попередньо необхідно промити, витерти паперовим рушником і розділити на порційні шматки, які пройдуть через горлечко банки. Не обов’язково готувати з цілої тушки, можна взяти стегна або гомілки. Далі шматочки курки слід посолити, поперчити, додати будь-які інші спеції за смаком. Добре підійде сушений або свіжий роздавлений часник.
На дно банки потрібно укласти нарізану кільцями цибулю шаром 3-4 див. На нього — підготовлені шматочки курки, між якими для аромату можна кинути кілька горошин запашного перцю. Банку накривається скляною кришкою або шаром фольги і поміщається в холодну духовку.
Необхідно також враховувати те, що в процесі приготування страви виділяється велика кількість соку, який википатиме, тому курку слід укладати в банку не доверху, а залишаючи вільний простір.
Час запікання залежить від ваги курки і обсягу банки. В розігрітій до 200 градусів духовці процес приготування двох кілограмів курки в трилітровій банці займає близько півтори години.
Курка, приготована таким способом, виходить м’якою і ароматною. Соковитість досягається виключно за рахунок природної вологи і жирності вихідного продукту, ніяких додаткових масел при цьому не вимагається. Смак готового блюда виходить оригінальним і неповторним. При бажанні рецепт можна доповнити різними овочами.
Шашлик з курки з цибулею — калорійність 115 ккал на 100 грамів
Інгредієнти:
- грудка куряча (2-3 штуки);
- велика цибулина (1 штука);
- ароматні спеції (за смаком);
- свіжа зелень (за смаком);
- білий йогурт (80 мл);
- кухонна сіль (за смаком).
Спосіб приготування
Підготувати грудку — вимити, обсушити, очистити від жиру, жилок і шкірки. Нарізати шматками середнього розміру, скласти в глибоку миску, посолити, додати спеції.
Залити йогуртом, додати цибулю, порізану кільцями, і залишити на 1,5 години в холодильнику.
Через півтори години мариновану курятину перемішати руками і приготувати улюбленим способом. При нанизуванні м’яса на шпажки або шампури можна чергувати грудку з овочами. Чудово підійдуть перець, томати, баклажани.
Шашлик з курки можна смажити на вугіллі, в електричній шашлычнице або в мікрохвильовій печі, яка оснащена функцією гриля, в духовці і навіть на сковороді. Правда, в останньому випадку вийде не зовсім шашлик, але, тим не менш, на подив соковите, ніжне й ароматне м’ясо. Смачно гарячим і холодним!
Подавати зі свіжими овочами, зеленню, домашнім соусом з томатів.