Недорогий вечеря з курки для тих, що худнуть: 3 рецепта

2072


Зміст

  • Курка, запечена з гірчицею і гарбузом
  • Курка в банку: простий дієтичний рецепт
  • Шашлик з курки з цибулею — калорійність 115 ккал на 100 грамів
  • Хочете поїсти недорого, смачно і з користю для фігури? Тоді ці рецепти для вас. Знадобиться зовсім небагато: куряча тушка цілком або філе філе, цибулю, сіль, спеції, трохи часнику і бальзамічного оцту. Всі приправи і овочі зазвичай є вдома. Залишилося купити свіжу курочку і можна приступати до готування.

    Курка, запечена з гірчицею і гарбузом

    Запечена курочка з гарбузом і спеціями підійде як для легкого дієтичного вечері, так і для святкового столу. Страва виходить дуже гарним і ошатним.

    Недорогий вечеря з курки для тих, що худнуть: 3 рецепта

    Інгредієнти:

    • суміш мелених перців (за смаком);
    • грудка куряча (дві штуки);
    • мелена солодка паприка (10 м);
    • очищена м’якоть гарбуза (280 г);
    • кухонна сіль (за смаком);
    • солодкий салатний цибуля великий (три штуки);
    • коричневий цукор (45 г);
    • очищені невеликі часточки часнику (три штуки);
    • французька гірчиця (65 г);
    • оливкова ароматне масло (35 мл);
    • бальзамічний оцет (20 мл).

    Спосіб приготування

    У заздалегідь підготовлену невелику миску влити темний бальзамічний оцет, потім додати масло, французьку гірчицю, насипати цукровий пісок. Далі в цю ж ємність потрібно додати всі спеції і ретельно збити блендером. Потім миску з приготовленим маринадом тимчасово накрити кришкою.

    Нарізати тонкими брусками очищену м’якоть гарбуза, після цього почистити салатний цибулю, розрізати кожну цибулину на дві поздовжні половинки. Перекласти нарізану цибулю у посуд з гарбузом, додати очищені часникові часточки, влити половину маринаду, перемішати компоненти.

    Перекласти промиті курячі грудки в іншу вільну миску, додати залишки маринаду, перемішати, потім накрити обидві ємності харчовою плівкою і прибрати в сторону.

    Через півтори години підготувати глибоку форму для запікання, змастити її невеликою кількістю масла, викласти в неї курячі грудки і мариновані овочі, влити залишки маринаду, перемішати компоненти. Посолити. Відправити форму в гарячу духовку і запікати курячі грудки з овочами приблизно сорок хвилин при 180 градусах.

    До вечері подавати з овочами, зеленим салатом. На обід як гарнір підійде рис, картопля часточками по-селянськи без масла.

    Недорогий вечеря з курки для тих, що худнуть: 3 рецепта

    Курка в банку: простий дієтичний рецепт

    Приготувати курку можна різними способами, але головне завдання полягає в тому, щоб домогтися оптимального поєднання смаку та користі.

    Якій кулінарній обробці піддати курку, щоб отримати дієтичне блюдо? Як зробити процес приготування простим і найменш важким? Є один відмінний, хоча і не дуже відомий рецепт.

    Інгредієнти:

    • тушка курки охолоджена;
    • скляна банка об’ємом 3 літри;
    • кілька цибулин;
    • сіль, спеції (за смаком).

    Недорогий вечеря з курки для тих, що худнуть: 3 рецепта

    Спосіб приготування
    Курку попередньо необхідно промити, витерти паперовим рушником і розділити на порційні шматки, які пройдуть через горлечко банки. Не обов’язково готувати з цілої тушки, можна взяти стегна або гомілки. Далі шматочки курки слід посолити, поперчити, додати будь-які інші спеції за смаком. Добре підійде сушений або свіжий роздавлений часник.

    На дно банки потрібно укласти нарізану кільцями цибулю шаром 3-4 див. На нього — підготовлені шматочки курки, між якими для аромату можна кинути кілька горошин запашного перцю. Банку накривається скляною кришкою або шаром фольги і поміщається в холодну духовку.

    Необхідно також враховувати те, що в процесі приготування страви виділяється велика кількість соку, який википатиме, тому курку слід укладати в банку не доверху, а залишаючи вільний простір.

    Час запікання залежить від ваги курки і обсягу банки. В розігрітій до 200 градусів духовці процес приготування двох кілограмів курки в трилітровій банці займає близько півтори години.

    Курка, приготована таким способом, виходить м’якою і ароматною. Соковитість досягається виключно за рахунок природної вологи і жирності вихідного продукту, ніяких додаткових масел при цьому не вимагається. Смак готового блюда виходить оригінальним і неповторним. При бажанні рецепт можна доповнити різними овочами.

    Недорогий вечеря з курки для тих, що худнуть: 3 рецепта

    Шашлик з курки з цибулею — калорійність 115 ккал на 100 грамів

    Інгредієнти:

    • грудка куряча (2-3 штуки);
    • велика цибулина (1 штука);
    • ароматні спеції (за смаком);
    • свіжа зелень (за смаком);
    • білий йогурт (80 мл);
    • кухонна сіль (за смаком).

    Спосіб приготування

    Підготувати грудку — вимити, обсушити, очистити від жиру, жилок і шкірки. Нарізати шматками середнього розміру, скласти в глибоку миску, посолити, додати спеції.

    Залити йогуртом, додати цибулю, порізану кільцями, і залишити на 1,5 години в холодильнику.

    Через півтори години мариновану курятину перемішати руками і приготувати улюбленим способом. При нанизуванні м’яса на шпажки або шампури можна чергувати грудку з овочами. Чудово підійдуть перець, томати, баклажани.

    Недорогий вечеря з курки для тих, що худнуть: 3 рецепта

    Шашлик з курки можна смажити на вугіллі, в електричній шашлычнице або в мікрохвильовій печі, яка оснащена функцією гриля, в духовці і навіть на сковороді. Правда, в останньому випадку вийде не зовсім шашлик, але, тим не менш, на подив соковите, ніжне й ароматне м’ясо. Смачно гарячим і холодним!

    Подавати зі свіжими овочами, зеленню, домашнім соусом з томатів.