Теплий низькокалорійний салат з пастою і овочами

478


Зміст

  • Як приготувати теплий салат з макаронами?
  • Рецепт приготування покроково
  • Як правильно відварити пасту для салату
  • Багато тих, що худнуть стикаються з проблемою мізерного харчування — вони регулярно не наїдаються і постійно відчувають почуття голоду. Дотримуватися такої дієти довго не можна, та й складно — знову і знову йдуть зриви. Щоб цього не відбувалося, раціон повинен бути низькокалорійним, але збалансованим. У щоденному меню обов’язково повинні бути складні вуглеводи: цільнозерновий хліб, злаки, спагетті з твердих сортів.

    Паста аль денте чудово підходить для приготування теплих салатів. З невеликих фігурних макаронів, курячого філе і соковитих літніх овочів можна зробити дуже поживний, легкий і смачний теплий салат для повноцінної трапези або перекусу.

    Теплий салат з макаронами і соусом з кислого молока рекомендується вживати в першій половині дня. На вечерю краще обмежитися білковими продуктами і овочами.

    Як приготувати теплий салат з макаронами?

    Інгредієнти:

    • фігурні макарони (165 м);
    • свіжий огірок (одна штука);
    • куряче філе без шкірки (320 м);
    • кисле молоко (14 мл);
    • очищені зубчики часнику (дві штуки);
    • морська сіль тонкомолота (за смаком);
    • подрібнена петрушка свіжа (21 м);
    • червоний перець солодкий (одна штука);
    • червоний салатний цибуля (половинка);
    • арахісове масло ароматне (9 мл);
    • свіжозмелений перець чорний (за смаком);
    • стебло селери (одна штука).

    Рецепт приготування покроково

  • Заздалегідь відварити макаронні вироби, потім підсушити їх трохи на друшляку.
  • Накрити харчовою плівкою промите куряче філе і не дуже сильно відбити його кухонним молоточком. Приправити невеликою кількістю перцю, потім трохи посолити і збризнути арахісовим маслом. Поставити на помірний вогонь сковорідку-гриль, прогріти її, обсмажувати в ній філе з обох сторін по чотири хвилини.
  • Промити свіжий огірок і стебло селери, нарізати ці компоненти маленькими кубиками, далі очистити від насіння солодкий перець, нашаткувати цей овоч тонкою соломкою.
  • Кухонним ножем порізати як можна дрібніше часникові часточки, після цього підготувати великий салатник. Викласти у нього відварені макарони, додати подрібнений часник, нарізані овочі та цибулю, насипати за смаком мелений перець і подрібнену петрушку.
  • Влити в салатник достатню кількість кислого молока, додати сіль, перемішати приготований макаронний салат з овочами.
  • Тоненькими смужками нарізати обсмажене куряче філе, викласти на овочі з макаронами, потім приготоване ситне блюдо в теплому вигляді подавати до столу.
  • Теплий низькокалорійний салат з пастою і овочами

    Як правильно відварити пасту для салату

  • Купуйте виключно макарони твердих сортів. Перед покупкою вивчайте склад і враховуйте ціну. Хороший продукт коштує не менше 50-60 рублів за пачку.
  • Варіть макарони у великій каструлі — їм не повинно бути «тісно». На 100 г сухого продукту має припадати не менше 1 л води.
  • Соліть воду на смак, але не захоплюйтеся. Сіль затримує рідину в організмі і заважає схудненню. Щоб вироби не злипалися, додайте у воду краплю олії.
  • Готуйте до стану аль денте (дослівний переклад з італійської — «на зубок»), а не разваривайте в кашу — вийде негарно і не смачно.
  • Теплий салат з макаронами та овочами ідеально поєднується з низькокалорійними соусами, свіжовичавленими соками. Бажано подавати до основної страви овочі: томати, цвітну капусту і брокколі, скибочки цукіні з часником, зелень базиліка, щавель або шпинат. Це дозволить урізноманітнити меню і не додати у вазі.