Випічка влітку виходить особливо смачною завдяки достатку сезонних овочів і фруктів, які ростуть на своїй ділянці. Такі страви виходять по-справжньому домашніми, їх любить і чекає вся родина.
Одне з таких блюд — кіш з грибами і овочами. Поживний і ситний, приготований з овочами з грядки, він різноманітить ваше меню і дозволить здивувати домочадців. Кіш виходить дивовижно ніжним і ароматним, завдяки особливій рецептурі і гамі спецій.
Для приготування знадобиться пшеничне борошно, масло, яйця, сметана, вершки, твердий сир і свіжі овочі. Краще зі свого городу або фермерські. З спецій — чорний запашний перець горошком і трохи сушеного базиліка. Горошок рекомендується перемолоти на млинку або кавомолці безпосередньо перед використанням — мелений перець в пакетиках не підходить. Пшеничне борошно вищого сорту можна замінити цільнозерновий або рисової.
Додаткове прикраса відкритого пирога з різнокольоровими овочами не потрібно. Але ви можете декорувати його гілочками зелені, половинками черрі, викласти красиво нарізаний болгарський перчик, рукколу, крес салат. Кіш відмінно йде як теплим або гарячим, так і холодним. Його можна подавати гостям або брати з собою на роботу в якості перекусу. Це блюдо універсально — підходить в будні і на свято.
Як готувати?
Інгредієнти для основи:
- 250 г борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 1 їдальня ложка сметани;
- сіль за смаком.
Інгредієнти для начинки:
- 300 г свіжих грибів (печериць);
- 2 середніх помідори;
- 100 г твердого сиру.
Інгредієнти для заливки:
- 200 мл вершків (10%);
- 2 яйця;
- сіль, перець, сушений базилік за смаком.
Ви можете трохи урізноманітнити традиційну рецептуру і додати в кіш ще більше корисних овочів. Сюди ідеально підходять брокколі та цвітна капуста. Замість твердого сиру можна використовувати моцарелу.
Приготування покроково
Готовий пиріг злегка остудити, вийняти з форми і подати до столу. Кіш з грибами і томатами відмінно поєднується з овочевими салатами, чорним і зеленим чаєм, прохолодним молоком, натуральними соками.
Рекомендується на велику компанію — по 1-2 шматочка пирога на людину. Захоплюватися такою випічкою не варто — незважаючи на корисність, кіш за цим рецептом досить калорійний.