Нутовый брауні — корисний десерт

2686

Не всі солодощі однаково шкідливі для фігури. Нутовый брауні готується без борошна, цукру та вершкового масла. Підходить тим, хто стежить за своєю вагою і здоров’ям — ідеальне ласощі в першій половині дня.

За рахунок великої кількості клітковини нут покращує травлення і роботу серцево-судинної системи, нормалізує рівень цукру в крові і не сприяє набору зайвих кілограмів.

Нутове борошно не містить глютен, зате має в своєму складі безліч вітамінів і мікроелементів: залізо, магній, цинк, калій, кальцій, фосфор, каротин, аскорбиновые кислоти, вітаміни В, А, Е, До, є прекрасним антиоксидантом.

Нут — унікальний дієтичний продукт з маслянистою текстурою і характерним оксамитовим смаком, подовжує молодість і сприяє довголіттю, підвищенню імунітету. Нут також покращує якість крові, стимулює оновлення клітин організму, нормалізує сон, настрій і пам’ять.

Як готувати нутовый брауні

Інгредієнти:

  • 40 р нутовой борошна;
  • 10 г натурального какао-порошку без цукру;
  • 100 мл очищеної води;
  • 20 г чорносливу;
  • 20 г кураги;
  • 20 г фундука;
  • 20 г кеш’ю;
  • 20 г мигдалю;
  • 20 г будь-яких ягід (можна без них);
  • 10 г кунжуту (можна без нього);
  • 10 г рідкого меду;
  • 1/3 чайної ложки розпушувача;
  • ванілін на кінчику ножа.

Нутовую борошно можна купити готовий або зробити самому будинку. Для цього слід перемолоти сухий нут в кавомолці (кухонному комбайні, блендері). При необхідності великі фракції відсіяти за допомогою сита.

Перед подрібненням нут рекомендується прожарити в духовці протягом 10-12 хвилин. Так легше перемелювати. Крім того, борошно набуває легкий горіховий смак і аромат.

Нутовый брауні — корисний десерт

Рецепт покроково

  • У глибокій мисці з’єднати нутовую борошно і какао. Вийде суха суміш.
  • Розтопити на водяній бані мед.
  • У суху суміш додати 100 мл води, всипати ванілін, розпушувач, попередньо подрібнені горіхи і сухофрукти, кунжут, рідкий мед. Ретельно перемішати. У тісто можна додати свіжі або заморожені ягоди (за бажанням).
  • Підготувати зручну форму для випічки вистелити дно пекарської папером. Розігріти духовку до 180 градусів.
  • Вилити у форму нутовую суміш, розрівняти, якщо необхідно. Випікати протягом 30-35 хвилин.
  • Через півгодини витягти десерт з духовки, остудити, не знімаючи з паперу. Коли випічка трохи охолоне, видалити папір і нарізати брауні порційними шматками — ромбами, квадратами, прямокутниками, як більше подобається.
  • Прикрасити на свій розсуд. Можна покласти кульку морозива, листочок м’яти, свіжі ягоди, посипати маком або кунжутом, полити шоколадним сиропом. Імпровізуйте і дивуйте домочадців — будь-яка подача буде виглядати дивовижно. Але пам’ятайте: кожна добавка до брауні збільшить його поживну цінність.

    Нутовый брауні корисний, але дуже калорійний. Будь ласка, не захоплюйтеся ласощами. Рекомендована порція — 1 невеликий шматочок з чаєм або кава без цукру. Безконтрольне поїдання десертів (навіть без борошна і масла) може спровокувати набір ваги.