Шість помилок худнуть до відпустки

1625


Зміст

  • 1. Згадати, що літо через тиждень
  • 2. Ігнорувати тренування, у тому числі силові
  • 3. Голодувати
  • 4. Не кидати шкідливі звички
  • 5. Мало спати
  • 6. Продовжувати їсти солоне
  • Як не погладшати на відпочинку
  • Схуднення до будь-якої події дієтологами не вітається. Вважається, що збалансоване харчування повинно увійти у звичку і стати частиною повсякденного життя. Струнке тіло, перш за все, здорове, а вже потім красиве, наполягають лікарі. Однак на практиці буває інакше — багато записуються в спортзал всього за пару тижнів до відпустки. Деяким вдається схуднути — низькокалорійні дієти в поєднанні з фізичною активністю творять чудеса. Наприклад, двотижнева дієта «До моря» дозволяє скинути до 8 кг зайвої ваги. Щоправда, дотримуватися її більш тривалий період не рекомендується. Надто мізерне харчування більше 2-х тижнів — шкідливо. Але необхідно бути готовими і до того, що реалізувати задумане не вийде. До літа не худнуть, коли не вистачає дисципліни, сили волі та мотивації. І, як правило, заважають одні і ті ж помилки.

    1. Згадати, що літо через тиждень

    Найбільша помилка — чекати не просто швидко, а миттєвого ефекту. Цим грішать 90% жінок, що бажають скинути вагу до певного терміну або події. Навіть найжорсткіші методи схуднення — не чарівництво. Потрібен час — не менше 2-3 тижнів, якщо зайвої ваги не дуже багато. Якщо треба скинути 10 кг і більше, експрес-дієти до літа в принципі марні. Якщо ви не стежили за харчуванням і раніше ніколи не робили зарядку, позбутися накопичувався роками баласту за кілька днів не вдасться. Головна небезпека криється в тому, що торопыжки швидко здаються. Не побачивши позитивних змін в перші півтора тижні, багато зневіряються і перестають стежити за харчуванням і займатися спортом.

    Починати підготовку до пляжного сезону або до відпустки розумно мінімум за місяць — за цей час реально досягти видимих результатів або хоча б придбати корисні звички. Наприклад, контроль за харчуванням, піші прогулянки, виключення шкідливих продуктів. Далі — простіше.

    2. Ігнорувати тренування, у тому числі силові

    Щоб худнути, фізичні навантаження дуже бажані. А якщо терміни стислі — то й зовсім обов’язково. Фахівці по зниженню ваги рекомендують різноманітні навантаження: швидку або скандинавську ходьбу, плавання, катання на роликах і велосипедах, зарядку, розтяжку.

    Важливо підтримувати і м’язовий корсет — людина з розвиненою мускулатурою споживає більше калорій навіть у стані спокою. Крім того, підготовленому легше справлятися з різними іншими навантаженнями. Силові вправи не обов’язково виконувати в тренажерному залі. Необхідний мінімум можна зробити і вдома — знадобляться невеликі гантелі, фітнес-гумки або інший інвентар. Регулярні фізнагрузкі дозволять тримати тіло в тонусі і швидше позбуватися від жирових відкладень.

    • Силові тренування — досить 2 разів на тиждень
    • Кардіо — частіше, не менше 3 разів

    Шість помилок худнуть до відпустки

    3. Голодувати

    Ви можете вибрати досить жорстку дієту (за умови, що вона короткострокова), але відмовлятися від їжі зовсім не можна ні в якому разі. Максимум припустимо один розвантажувальний день. Голодування протягом 2-3 днів і більше лікарі не рекомендують.

    4. Не кидати шкідливі звички

    Налагодити харчування і зайнятися спортом — дуже важливо. Але є ще один пункт — позбавлення від шкідливих звичок. Палить людині складно повноцінно тренуватися. Будь-які навантаження, особливо пов’язані з кардіо, будуть даватися важче, якщо ви курите. У жінок, які дозволяють собі алкоголь, більш виражений целюліт. Детальніше про шкоду куріння і алкоголю при заняттях спортом читайте тут і тут.

    5. Мало спати

    У спробі встигнути поєднати все: сім’ю, спорт і роботу, багато жінок роблять ще одну серйозну помилку — приносять в жертву сон. Не піти на роботу — не можна, а от поспати 3-4 замість 8 покладених — це запросто! Не можна худнути на шкоду сну, інакше можна нашкодити організму. Вага теж встане, тому що метаболізм сповільниться. Нормальним вважається повноцінним нічний сон протягом 7-8 годин, не менше.

    6. Продовжувати їсти солоне

    Якщо вам потрібно позбавитися від зайвої максимально швидко, відмовтеся від солі. Затримка рідини в організмі уповільнює обмін речовин і робить вас візуально більше — від рідини роздуває. Ви можете рахувати калорії і харчуватися однією тільки вареної грудкою, але, якщо ви будете її пересолювати, ефект буде змазаний.

    Якщо вивести воду, кілограми підуть швидше, а целюліт стане менш виражений. Щоб позбутися від набряків, пийте більше чистої води, рухайтеся. Рекомендовано відвідування лазні і сауни (при відсутності протипоказань). Між заходами в парилку пийте трав’яні чаї. Добре підходить відвар шипшини, настій на листках смородини, малини, чай з ромашкою і липою. Збори можна заготовити своїми руками або купити в аптеці. Додатково можна робити обгортання, скрабування, масажі. Окрему увагу приділяйте проблемним зонам.

    Шість помилок худнуть до відпустки

    Як не погладшати на відпочинку

    Щоб не додати зайвого у відпустці, дотримуйтесь елементарних правил.

    Більше рухайтеся. Навіть якщо мета давно досягнута і бажаний вага «взято», не розслабляйтеся. Відвідуйте екскурсії, плавайте, більше гуляйте, оглядаючи пам’ятки. Повірте, по незнайомій місцевості набагато цікавіше пройтися, ніж проїхатися на машині. За умови, що територія безпечна, зрозуміло.

    Пробуйте, а не наїдайтеся. Складно втриматися, якщо в готелі “шведський стіл”, а все свіже і смачне. Ви можете спробувати більше страв, якщо почнете їсти невеликими порціями. Накладайте не більше 100 г кожного продукту / страви і намагайтеся не наїдатися досхочу. Після трапези не сидите, а неспішно прогуляйтеся. Плавати відразу після їжі не можна, це дуже шкідливо для травлення.

    Не захоплюйтеся алкоголем — він послаблює самоконтроль і розпалює апетит. Слідкуйте за калорійністю напоїв і закусок в кожний день відпустки, інакше велика ймовірність сильно поправитися.