Зміст
В СРСР повних не було. Практично не було. Радянські люди не мали звички переїдати і весь час рухалися, ходили на службу, гуляли, займалися спортом, громадською роботою і благоустроєм. Життя била ключем, проводити чверть дня за столом, як зараз, було просто ніколи. Багато харчувалися в їдальнях і ввечері, вдома практично нічого не готували. А якщо і готували, то порційно. Вечеряли, пили чай і більше на кухню не поверталися.
У Союзі повних дійсно було мало, зайву вагу мали в основному люди при наявності різних захворювань, ендокринних розладах, порушеннях обміну речовин. До того ж, держава ретельно дбала про здоров’я трудящих. Всі існуючі тоді дієтичні столи, а їх було небагато, складалися в інститутах харчування, а потім клінічно випробовувалися.
Прості радянські люди, часто не мають доступу до делікатесів, їли практично всі. Були в раціоні і ковбаса і сосиски, рибні та овочеві консерви, картопля, макарони, а також масло, хліб, домашнє варення. Нічого з того, на чому «худнуть» зараз, просто не було — ніяких ягід годжі і амарантового борошна, кокосового масла, керобу і сиропу з клена. Так чому ж люди були худіші? Відповідь на це питання уже пролунав: вони мало їли і багато рухалися. Крім того, харчування було збалансованим, а в магазинної продукції відсутні шкідливі добавки. Неможливо собі уявити, щоб в радянській ковбасі виявили кармін, низин або фосфати натрію. Абсолютно відсутні і трансжири, що провокують порушення травлення і ожиріння.
Спалювати більше, ніж споживати — єдино можливий спосіб схуднути. Тому дієта «Радянська» практично не передбачає обмежень. Заборонених продуктів дуже мало. Це фастфуд, ковбасні вироби і напівфабрикати (бо тепер там Е-добавки), майонез, м’ясні і рибні продукти, підкопчені «рідким димом», локшина швидкого приготування, заморожені страви із серії «тільки розігріти». Не рекомендовано зловживати шоколадом, цукерками та печивом промислового виробництва. Своя випічка — дозволяється. Пити чисту воду можна без обмежень.
Головні правила:
- Харчування невеликими порціями 3-5 разів на день — ніяких зайвих перекусів
- З’їдати дозволяється строго (!) не більш 250 г їжі за один раз, не рахуючи зелені
- Вечеря — не пізніше 19:00
- Рух обов’язково — не менше 8 000 кроків на день.
Їж як в СРСР — приклад меню на тиждень
Дні можна міняти місцями, але послідовність прийомів їжі краще зберігати. Пропускати трапезу можна додавати не можна.
Понеділок
- Сніданок: каша пшоняна на молоці навпіл з водою з додаванням цукру або меду
- Другий сніданок: яблуко
- Обід: рибний холодець, відварну картоплю, зелень
- Підвечірок: салат із моркви, огірків і яблук
- Вечеря: простокваша, кефір або ацидофілін.
Вівторок
- Сніданок: омлет на пару з зеленим горошком, бутерброд з сиром, чай
- Другий сніданок: груша
- Обід: щі зі сметаною, 2 шматочки хліба, зелень
- Полуденок: язик заливний, зелень
- Вечеря: салат з моркви з медом.
Середа
- Сніданок: яєчня-глазунья, бутерброд з сиром, чай
- Другий сніданок: 5 волоських горіхів
- Обід: молочний суп з макаронними виробами, 1 галета
- Підвечірок: салат «Вітамінний», стакан томатного соку
- Вечеря: простокваша, кефір або ацидофілін.
Четвер
- Сніданок: сирники з родзинками, порція сметани, чай
- Другий сніданок: склянка свіжовичавленого соку, печиво
- Обід: суп, 2 шматочки хліба, зелень
- Полуденок: відварна риба, огірки, помідори
- Вечеря: яблучний кисіль, 2 невеликих печива
П’ятниця
- Сніданок: гречана каша з цибулею
- Другий сніданок: груша
- Обід: юшка з річкової риби, 2 шматочки хліба, зелень
- Полуденок: запечене яблуко з медом і корицею
- Вечеря: компот із сухофруктів з печивом.
Субота
- Сніданок: молочна запіканка з макаронами
- Другий сніданок: бутерброд з паштетом з печінки, чай
- Обід: смажений короп з часником, салат з вареного буряка з олією, зелень
- Полуденок: оладки з гарбуза
- Вечеря: простокваша, кефір або ацидофілін.
Неділя
- Сніданок: омлет, бутерброд з сиром, кава з молоком
- Другий сніданок: фруктовий салат
- Обід: борщ зі сметаною, 2 шматочки хліба, зелень
- Полуденок: сирна запіканка з родзинками
- Вечеря: кисіль журавлинний або смородиновий.
За місяць такого харчування можна скинути до 6 кілограмів без обмежень і голодувань. За два і більше місяців — не менше 10-12 кілограмів. Контури тіла природним чином підтягнуться, об’єм талії зменшиться на 4-5 сентиментів. Тривалість дієти — не обмежена. Харчуватися так можна тривалий проміжок часу.