Дієта доктора Міркіна — втрачаємо до 10 кг за 30 днів

2378


Зміст

  • Правила дієти
  • Зразкове меню
  • Протипоказання та рекомендації
  • Система харчування, розроблена дієтологом Миркиным, спрямована не тільки на корекцію ваги. Основне її призначення — зміна психологічних установок, які змушують регулярно переїдати. Міркін Володимир Іванович — кандидат медичних наук, психотерапевт, автор унікальної методики схуднення і омолодження. Дієта Міркіна увійшла в трійку найпопулярніших дієт в соціальній мережі «Однокласники», зазначено на офіційному сайті доктора.

    Володимир Іванович вніс великий вклад у лікування ожиріння в нашій країні. Він вперше глянув на недугу з іншої точки зору, торкнувшись психічну, духовну, естетичну сфери життя людини. Спостерігаючи кожного зі своїх пацієнтів, доктор враховував особливості характеру, темперамент і навіть протягом міжособистісних відносин з близькими. Дієта Міркіна існує давно, і вона до цих пір працює відмінно.

    Правила дієти

    Головні з них відповідають традиційному здорового способу життя. В раціоні слід обмежувати прості і складні вуглеводи, тваринні жири. Необхідно виключити різноманітний харчової баласт: рибні і м’ясні консерви, цукерки, шоколад, морозиво, фастфуд. Відмовитися потрібно також від круп, крохмалистих і борошняних продуктів: макаронних виробів, хліба, всіх видів каш, картоплі, бобових.

    Фрукти, в яких велика частка цукру, при дотриманні дієти теж є небажано. Під заборону потрапляють банани, виноград, диня, абрикоси, інжир, фініки. А разом з ними — сухофрукти і горіхи. Ще потрібно відмовитися від вершкового масла, сметани, вершків та інших жирних молочних продуктів. Крім того, не можна їсти майонез, спреди, маргарин.

    Дієта доктора Міркіна — втрачаємо до 10 кг за 30 днів

    Основу меню на дієті Міркіна складають бульйони, нежирні сорти м’яса і риби, інші види білка, клітковина. Щоб численні обмеження простіше було запам’ятати, пропонується так званий принцип виключення. На прикладі звичайного обіду він працює так:

    • в супах дозволено з’їдати бульйон, залишаючи гущу недоторканою;
    • другі страви повинні подаватися без звичних гарнірів — тільки стейк або котлета, доповнювати їх картопляні пюре, макаронами або кашею не можна;
    • у напоях не повинно бути цукру: будь то компот, кава, чай або щось ще.

    Головна перевага дієти Міркіна — простота. Всі страви нескладні у приготуванні, не вимагають великих фінансових і тимчасових витрат. Тамувати голод можна в будь-який час, дотримуючи встановлені обмеження. Слідувати цій методиці можна від 30 діб до декількох місяців або років.

    Протягом всього терміну дієти необхідно працювати над собою, позбавляючись від неправильних життєвих установок:

    • взяти відповідальність за власну вагу на себе;
    • створити сильну мотивацію для нормалізації маси тіла;
    • чітко визначити період, в який бажаний результат буде досягнутий, планувати свої дії до дрібниць;
    • змінити харчові звички назавжди, зробити здоровий спосіб життя головним принципом;
    • не боятися зробити перший крок, не впадати у відчай, не сумувати;
    • повертатися на вірний шлях після випадкових помилок.

    Дієта доктора Міркіна — втрачаємо до 10 кг за 30 днів

    Зразкове меню

    Можна зберегти звичний триразовий режим харчування. Раціон протягом дня:

  • Вранці на вибір: пісний сир, тушковане або відварне м’ясо, парові котлети рубані, омлет. На додаток — несолодка кава або чай.
  • Вдень: вегетаріанський борщ, шматочок риби або курки, салат із зелених овочів, компот без цукру.
  • Ввечері: порція риби або м’яса, кисломолочний напій жирністю до 2%.
  • Між сніданком, обідом і вечерею можна невеликі перекуси. Але тільки у випадку сильного почуття голоду. Тамувати його бажано корисними продуктами: капустою, огірками, томатами. В них мало вуглеводів і багато клітковини.

    Дієта доктора Міркіна — втрачаємо до 10 кг за 30 днів

    Протипоказання та рекомендації

    Дієта по Миркину практично не має протипоказань. З обережністю — в підлітковому і літньому віці, при наявності захворювань серця і судин, патології печінки і нирок, органів ШКТ.

    Всі проблеми — у нас в голові, кажуть психологи. В тому числі і з зайвою вагою. Спробуйте змінити внутрішні установки і ставлення до себе, ціннісні орієнтири.

    Мрійте. Продумайте в деталях, чого ви чекаєте від фітнесу та дієти. Уявіть, як ви будете виглядати через рік, якщо будете робити все правильно. Уявіть, як зміниться ставлення оточуючих, чоловік гляне на дружину іншими очима, а жінка — на чоловіка. Візуалізуйте, фантазуйте, будуйте плани.

    Не бійтеся ставити конкретні завдання. Налаштувати себе допоможе елементарне ведення записів. Зафіксуйте в блокноті поточні параметри і напишіть бажані. Прикиньте, за який термін повинні відбутися зміни. Запишіть.

    Слухайте тільки себе. Навіть якщо близькі вмовляють взяти паузу, навіть якщо їм здається, що ви втомилися. Рідні та друзі часто бояться радикальних змін і всіляко намагаються повернути все на круги своя. Не дозволяйте спокушати себе смаженою картоплею і пиріжками. Ставте на перший план свої інтереси. Це як раз той випадок, коли корисно побути трохи егоїстом. Будьте здорові!