5 продуктів, які знижують метаболізм і уповільнюють схуднення

1969


Зміст

  • Білий цукор
  • Смажена їжа
  • Жирне м’ясо
  • Хліб
  • Фастфуд
  • Існують харчові продукти, благотворно впливають на стан кишечника. Це свіжі овочі, фрукти, кисломолочні напої, сир, висівки. Їх вживання сприяє відновленню корисної мікрофлори, покращує всмоктування вітамінів, мінералів. А ще допомагає нейтралізації токсинів, шкідливих мікробів, перешкоджає появі різних функціональних порушень начебто запору або діареї. Правильна робота кишечника забезпечує організму витрата зайвих кілограмів без затримок.

    Але корисної їжі є свої «антагоністи» — продукти, що порушують важливі біохімічні процеси. Їх вживання нерідко призводить до розладу обмінних процесів, провокує розмноження патогенних бактерій, часто викликаючи занепад фізичних сил, затримку рідини, метаболітів, запальні, алергічні реакції.

    Тим, хто довго не може досягти стрункості незважаючи на активний спосіб життя, варто викинути їх з раціону. Якщо ж проблем з вагою немає, захоплення подібною їжею може швидко до них призвести.

    5 продуктів, які знижують метаболізм і уповільнюють схуднення

    Білий цукор

    Його кладуть не тільки в чай або кондитерські вироби, як багато хто думає. Цукор робить привабливішим смак будь-яких продуктів, це прекрасно знають виробники гастрономії, кухарі в ресторанах. Надлишок глюкози виявляється в соусах, консервах, м’ясних стравах. В результаті звички їсти солодке і напівфабрикати підвищується рівень інсуліну в крові, зростає чисельність шкідливих бактерій.

    Ласуни частіше за інших страждають від прищів, перепадів настрою, більше схильні до ліні. Щоб попередити несприятливий вплив, слід обмежувати не тільки рафінад, цукерки і тістечка, але і синтетичні підсолоджувачі. А також продукти з вмістом фруктози: мед, дуже солодкі фрукти. Тим, хто не може відмовитися від солодощів, рекомендується звернути увагу на натуральні замінники: стевію, корінь солодки, кленовий сироп.

    Смажена їжа

    Висока температура при обробці викликає швидке окислення жирів. Навіть екологічно чисте високоякісне масло втрачає корисні властивості, насичуючись токсинами. Прийом смажених страв призводить до забруднення окисленими сполуками травного тракту, крові, лімфатичної системи. Якими гарнірами супроводжується спекотне, неважливо.

    5 продуктів, які знижують метаболізм і уповільнюють схуднення

    Жирне м’ясо

    Щоб отримати денну норму тваринних жирів, не потрібно налягати на шпик або копчені ковбаси. Необхідне організму кількість ліпідів міститься в курячої грудки або пісної телятини, незважаючи на їх виснажений вигляд. Рослинна олія, нормалізоване молоко, риба, яйця, сир — теж джерело ліпідів.

    Жир у великій кількості вкрай шкідливий, тому що важко перетравлюється, підвищує ризик атеросклерозу, перевантажує печінку, забруднює кишечник.

    5 продуктів, які знижують метаболізм і уповільнюють схуднення

    Хліб

    Коли дієтологи говорять про шкоду борошняних продуктів, вони мають на увазі випічку з білої рафінованої муки: пухкі кренделі, булочки, іншу здобу. В них міститься позамежне кількість калорій, присутні різні поліпшувачі, практично немає рослинного білка і мінералів.

    Звичка жувати булочки і печиво призводить до підвищення кислотності шлунку, запорів, посилення газоутворення. Альтернатива здобу — цільнозерновий пшеничний або житній хліб. Скільки можна з’їдати хліба на дієті, розповість ця стаття.

    5 продуктів, які знижують метаболізм і уповільнюють схуднення

    Фастфуд

    У цей розряд входить безліч готових кулінарних виробів і страв швидкого приготування. Вивчити повний їх склад практично неможливо, так як на упаковках його вказують не повністю.

    Відомі інгредієнти також оптимізму не вселяють: цукор, трансжири, поліпшувачі смаку, інші «радощі». Тому закуски корисніше готувати вдома з перевірених продуктів.