Як схуднути в колінах — позбавляємося від жирових валиків

1926


Зміст

  • Харчування для схуднення ніг
  • Як схуднути в колінах: вправи
  • Згинання ніг лежачи
  • Підйом ніг лежачи на боці
  • Випади
  • Присідання
  • Велосипед або велотренажер
  • Вправи зі скакалкою
  • Загальні рекомендації для початківців
  • За статистикою, кожна третя жінка незадоволена своїми колінами. Неймовірно, але в число критично налаштованих входить навіть голлівудська актриса Демі Мур. Є інформація, що красуня скоригувала коліна, використовуючи безопераційний метод — лазерну підтяжку шкіри. Але не у кожної жінки є можливість вдаватися до пластики — це дорого і не для усіх безпечно. Для оперативних втручань існує маса протипоказань.

    Скоригувати дану від природи форму ніг без участі пластичного хірурга не можна, але схуднути в колінах можливо. Шкіра стане пружною, обхват коліна зменшиться. У цьому допоможуть спеціальні вправи і помірний дефіцит калорій. Що робити, щоб схудли коліна, розповімо в цій статті. Ми пропонуємо найбільш дієві способи позбавлення від жирових валиків на колінах.

    Харчування для схуднення ніг

    Після переходу на чисте харчування ваш вага не обов’язково сильно знизиться, але якість тіла покращиться, це абсолютно точно. Контури тіла підтягнуться, шкіра стане більш пружною, здоровою. Скоротяться прояви в’ялості, целюліту, навіть у дам у віці.

    Як схуднути в колінах: вправи

    Позбутися валиків над колінами допоможуть ці елементарні вправи. Техніка виконання відома майже кожному. Рівень фізичної підготовки — будь.

    Згинання ніг лежачи

    Ляжте на спину, відірвіть лопатки і зробіть упор на лікті. Почніть по черзі згинати обидві ноги, намагаючись дістати до особи. Поперек тримайте притиснутою до підлоги. На кожну ногу виконайте по 20 згинань. Відпочиньте 30 секунд і повторіть вправу. Новачкам можна обмежитися двома підходами, просунутим зробити 3-4.

    Підйом ніг лежачи на боці

    Ляжте на бік, зігніть верхню ногу, виставте перед нижньою. Стопа верхній варто щільно на підлозі. З такого положення підніміть нижню ногу настільки, наскільки це вийде. Виконайте 15 повторень, поміняйте бік і ногу відповідно. Виконайте не менше 3 підходів з 30-секундними перервами.

    Випади

    Встаньте прямо, ноги разом, спина пряма.

    Як схуднути в колінах — позбавляємося від жирових валиків

    Техніка виконання випадів

    Зробіть крок вперед першої ногою. Слідкуйте, щоб коліна не виходили за лінію носка другої ноги. В коліні робочої ноги — кут 90 градусів. Коліно другої ноги прагне в підлогу і теж утворює кут 90 градусів (положення як на фото). Спина протягом всього періоду виконання вправи залишається прямою, без прогину.

    Затримайтеся в нижній точці на секунду і поверніться у вихідне положення. Довго не відпочиваємо, відразу ж робимо другий випад. Виконуємо 15 разів і міняємо ногу. Відпочиваємо хвилину і знову продовжуємо з першої ноги. Зробіть 2-4 підходу.

    Присідання

    Класичні присідання дають помірну навантаження на все тіло — працюють м’язи спини, сідниць, стегон.

    Встаньте прямо, ноги на ширині плечей. Стопи і особливо п’яти щільно притиснуті до підлоги. Руки можна схрестити на грудях, вивести вперед або прибрати за голову. Спину тримайте прямо, без прогину в попереку.

    З цього положення починайте рух вниз — прагніть присісти до паралелі з підлогою. Дайте роботу сідничним м’язам. Слідкуйте, щоб коліна не виходили за шкарпетки, стопи не відривалися від підлоги, а спина була прямою. Стан як на фото.

    Як схуднути в колінах — позбавляємося від жирових валиків

    Техніка виконання присідань без ваги

    Присівши, затримайтеся в нижній точці на частку секунди і повільно поверніться у вихідну позицію. Виконуйте вправу зосереджено, без ривків, відчувайте м’язи, які опрацьовує.

    Без ваги виконайте близько 100 присідань. З вагою — не менше 45. Перерви між підходами не більше 30 секунд. Не затримуйте дихання.

    Велосипед або велотренажер

    Крутите педалі розмірено, не прискорюючись понад міру. Спину тримайте прямо, сідниці — притиснутими до сидіння.

    • Якщо тренажер підтримує вибір програм різного рівня, вибирайте середню навантаження. Якщо не розбираєтеся в тонкощах, попросіть допомогти чергового тренера.
    • Якщо вибір припав на велосипед, виїжджайте в парки, сквери. Катайтеся задоволення в спокійному темпі. Новачкам не рекомендовані гірські траси і надпотужні байки — досить прогулянкових міських.

    На велотренажер або велосипед виділяйте не менш години!

    Як схуднути в колінах — позбавляємося від жирових валиків

    Вправи зі скакалкою

    Акробатичні трюки зі скакалкою робити не обов’язково виконуйте, як вмієте або як звикли. Намагайтеся стрибати не надто високо, але часто, не втрачаючи темпу. Новачкам рекомендується виконати мінімум 50 стрибків, просунутим — до 300 з перервами.

    Схуднути в ногах і колінах також допоможе ходьба. Максимум рухів у повсякденному житті зробить ваші ніжки стрункими і красивими. Не лінуйтесь пройти кілька зупинок пішки або піднятися на потрібний поверх без ліфта.

    Загальні рекомендації для початківців

  • Не намагайтеся поставити новий рекорд. Не вдавайтеся до знемоги. Головне — робіть це в задоволення і регулярно.
  • Вправи в списку елементарні, але при виникненні труднощів рекомендується консультація тренера. При наявності больових відчуттів в колінах (суглобах, зв’язках), будь ласка, зверніться до медичної установи.
  • Вправи на велотренажері і зі скакалкою краще виконувати в тренажерному залі. Велосипед — паркових зонах, де забезпечена безпека руху велосипедиста. Не варто їздити вздовж доріг і на трасах, особливо починаючим спортсменам. Всі інші вправи — підходять для дому. Займайтеся в добре провітреній кімнаті. Одягніться зручно і поставте поруч пляшечку води.
  • До і після рекомендується коротка розтяжка.
  • На додаток до вправ і дієт можна робити масаж. Розминайте ноги в області колін руками або за допомогою масажера. Можна використовувати самі елементарні девайси. 5-7 хвилин в день достатньо. Після нанести зволожуючий крем.