Ми вже писали, як можна приготувати млинці без шкоди для фігури, і які дієтичні начинки для цього підходять. Всі ПП-начинки зібрані в цій статті. Тепер настав час дивувати — різнокольорові млинці стануть справжнім сюрпризом мешканцям і гостям. Ідеальний варіант для святкового столу на масляного тижня.
Як готувати кольорові млинці?
За основу можна взяти будь-який із запропонованих рецептів дієтичних, а також всіма улюблений класичний рецепт приготування традиційних млинців на молоці.
Для тих, хто обере останній варіант, набір інгредієнтів буде наступним:
- 250 г рисової або цільнозерновий борошна;
- 200 мл молока невисокої жирності;
- 3 курячих яйця;
- 200 мл газованої води (зеро);
- 100 г вареної буряків;
- 2 столових ложки куркуми;
- 150 г червонокачанної капусти;
- 150 г шпинату;
- щіпка солі і підсолоджувач (стевія) за смаком.
Борошно можна використовувати і пшеничну, але пам’ятайте: цей продукт не вписується в рамки ПП — якщо ви худнете, пшеничне борошно краще виключити з раціону. Інгредієнти-барвники можна взяти всі або декілька на вибір. Цукор — замінюємо стевією!
Рецепт покроково:
У глибокій мисці замісіть тісто: збийте молоко, яйця, підсолоджувач і сіль. Використовуйте віночок, вилку або блендер, як звикли. Повільно всипте просіяне борошно і продовжуйте збивати до повної однорідності й зникнення грудочок. Влийте газовану воду і знову перемішайте.
Розділіть тісто на стільки частин, скільки «барвників» ви підготували +1. Якщо використовуєте якийсь один, достатньо поділити тісто на 2 частини: фарбоване + традиційне.
Оригінальний рецепт передбачає 5 частин.
Випікайте всі частини на добре розігрітій сковороді, змащеній крапелькою масла.
Подавати різнокольорові млинці можна з солодкими і несолодкими начинками.