Виключно ароматне блюдо, приготоване на італійський манер, прикрасить не лише дієтичний, а й святковий стіл. Соковиту запечену рибку оцінять не тільки прихильники правильного харчування, але і інші домочадці. Судак, запечений цілком, готується зовсім просто, рівень кулінарної майстерності — новачок. Головне — підібрати інгредієнти згідно з рецептом.
Інгредієнти для судака по-італійськи
Щоб запекти судака по-італійськи, потрібні наступні продукти:
- тушка судака масою близько 700 м;
- 70 мл білого сухого вина;
- цибуля-порей, 1 штука;
- 2 зубчики ароматного часнику;
- 2 чайних ложки цедри лимона;
- 20 мл соку лимона;
- 20 г в’ялених томатів;
- 20 г свіжої зелені петрушки;
- оливкова олія, 30 мл;
- сіль, 1/2 чайної ложки.
Судак, запечений з овочами, не вимагає ніяких інших спецій, крім тих, що вказані в рецепті. Це свіжа зелень, часник, лимон і томати. В’ялені томати можна купити в магазині або зробити самому. Рецепт в цій статті.
Не менш важливо — купити хорошу тушку риби. Без пошкоджень шкірки і плям іржі, з цілими плавниками і рожевими зябрами. Вибирайте рибку з блискучою лускою, опуклими і вологими очима. А ще краще використовувати щойно спійманого судака. Якщо тушка буде з «душком», страва буде зіпсовано.
Судак, запечений в духовці: рецепт покроково
Готового судачка подавайте швидше до столу. Ідеально з овочевими гарнірами, свіжими томатами, огірками, перцем, бурим рисом.