ТОП рецептів дієтичного варення з ківі, апельсина і сливи

2589


Зміст

  • Рецепт варення з слив без цукру
  • Дієтичний рецепт варення з ківі
  • Рецепт варення з апельсинів
  • Домашнє низькокалорійне варення — одна з небагатьох солодощів, які можна котрі худнуть. Традиційно в списку корисних солодощів: невелика кількість бджолиного меду, чорний шоколад, а також саморобні джеми і конфітюри, зварені з мінімальною кількістю цукру і без небезпечних добавок. Домашнє варення виходить виключно смачним і ароматним, зміцнює імунітет, піднімає настрій, втамовує голод і не шкодить талії.

    Відкриває ТОП корисне варення зі сливи — готується без додавання цукру і замінника. Калорійність — 94 ккал на 100 грамів. Час приготування — близько 4-х годин. На 3 літра солодкого густого варення знадобиться 7 кілограмів слив. Якщо вам захочеться обмежитися меншим обсягом, можете взяти 2, 3 або 4 кілограми стиглих плодів. Сливи можна взяти зі свого саду або найближчого магазину — буде смачно.

    ТОП рецептів дієтичного варення з ківі, апельсина і сливи

    Рецепт варення з слив без цукру

    Вимийте плоди, обсушіть і видаліть кісточки. Помістіть плоди в каструлю з товстим дном, влити воду (на 7 кг слив — 1 склянка води). Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, часто помішуючи. Коли маса закипить, зменшіть полум’я до мінімуму і варіть ще 4 години, зрідка помішуючи. Готове варення має вийти густим, щоб ложка стояла. Тому важливо, щоб слива була досить стиглої, м’якою. Якщо плоди ще дуже пружні, жорсткі, залиште їх полежати пару днів. Також важливо, щоб посуд була підходяща, і джем не пригорів.

    Ще гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте кришками. Переверніть, укутайте. Зберігайте варення з слив при кімнатній температурі.

    ТОП рецептів дієтичного варення з ківі, апельсина і сливи

    Дієтичний рецепт варення з ківі

    Варення з ківі приготувати без цукру не вийде — це досить кислий фрукт. Тому для поліпшення смакових якостей використовують цукор і банан. Калорійність ласощі — близько 150 ккал на 100 грамів готового варення.

    Інгредієнти на 1,2 літра джему:

    • 5 штучок ківі;
    • 1 середній стиглий банан;
    • 150 г цукру;
    • 15 г лимонного соку;
    • 10 г желатину.

    Час приготування — 60 хвилин. Можна також використовувати підсолоджувач. Вибрати безпечний замінник цукру допоможе ця стаття.

    Приготування дуже просте. Желатин розведіть, як зазначено на упаковці. Ківі і банан очистити від шкірки і дрібно наріжте або подрібніть блендером до однорідності. Перекладіть фруктову масу в каструлю з товстим дном, засипте цукром і доведіть до кипіння, часто помішуючи. Після закипання варіть ще 20 хвилин на слабкому вогні. За 5 хвилин до готовності влийте желатин і перемішайте.

    Гаряче варення розлийте по банках і закатайте. Зберігайте в сухому закритому приміщенні. Варення з ківі і банани також можна приготувати в чаші мультиварці (програма підбирається в залежності від марки та моделі пристрою).

    ТОП рецептів дієтичного варення з ківі, апельсина і сливи

    Рецепт варення з апельсинів

    Дієтичний апельсиновий джем готується так само без цукру — з підсолоджувачем. Калорійність — всього 40 ккал на 100 грамів. А час приготування — не більше 20 хвилин.

    Інгредієнти на 2 порції джему:

    • 2 апельсина;
    • 1 ч. л. желюючий агент (краще агар-агар);
    • замінник цукру — стевія, близько 1 грама.

    Цитруси вимийте, висушіть, очистіть від шкірки і плівок. З одного апельсина попередньо зріжте цедру. Подрібніть м’якоть з цедрою в блендері до однорідного стану, додайте стевію. Перемішайте і поставте на вогонь відповідної для цього посуді. Желюючий агент замочіть по інструкції і додайте до фруктів. Доведіть масу до кипіння на середньому вогні, помішуючи. А потім кип’ятіть ще 2-3 хвилини і готово! Можна розкладати по банках або відразу їсти.

    ТОП рецептів дієтичного варення з ківі, апельсина і сливи

    Тримайте в холодильнику. У великих кількостях таке варення краще не готувати — зберігається не так добре, як конфітюри з цукром.

    Будь ласка, пам’ятайте для діабетиків джеми з цукром під забороною. При наявності цього захворювання варити варення можна строго без цукру або з замінниками. При виборі закупного продукту обов’язково читати склад.