Зміст
Італійки славляться ідеальними пропорціями, а середземноморське харчування визнано одним із самих здорових і різноманітних. Цей підхід до схуднення сподобається багатьом, так як не передбачає відмови від улюблених страв і строгих обмежень. Їсти можна практично все. Головне — дотримуватись певних правил. Їх трохи.
Харчуючись по-італійськи, можна втрачати від 5 до 10 щомісяця. Дотримуватися дієти дозволяється досить тривалий термін (при відсутності протипоказань). Протипоказаннями є захворювання ШЛУНКОВО-кишкового тракту і необхідність дробовому харчуванні (маленькими порціями 5-6 разів на день). Дана дієта має на увазі рясне триразове харчування.
Щомісячна втрата ваги — до 10 кг. Результат може дуже відрізнятися залежно від початкового ваги і віку, стану здоров’я, способу життя і звичок худне. Так, чоловік огрядний буде втрачати кілограми швидше, ніж той, кому потрібно лише відточити фігуру. В останньому випадку більш ефективний результат покаже інша методика, наприклад, низькокалорійна німецька дієта (детальніше тут) або жиросжигающая дієта, що рятує від 5 кг за тиждень (матеріал в цій статті).
Правила схуднення по-італійськи
Щоб залишатися ситим і задоволеним і втрачати вагу, потрібно слідувати декільком простим правилам.
Меню на тиждень
На обід обов’язково основне блюдо: паста з морепродуктами або вегетаріанський сочевичний суп (рецепти нижче). Спагетті дозволяється їсти не частіше 3-х разів на тиждень. В інші дні кращий сочевичний суп.
Понеділок
- Сніданок: 3 ванільних сухарика, 1 ківі, чай або кава з нежирним молоком
- Обід: сочевичний суп, запечена риба, салат зі свіжих помідорів
- Вечеря: відварений рис, брокколі на пару, 1 мандарин.
Вівторок
- Сніданок: 3 рисових хлібці, трохи джему, чай або кава з нежирним молоком
- Обід: паста, салат зі свіжих помідорів і огірків
- Вечеря: тушковані кабачки, відварна риба, 1 яблуко.
Середа
- Сніданок: 1 тост з цільнозернового хліба з шинкою з індички, 1 яблуко
- Обід: сочевичний суп, шматочок хліба, сир з зеленню
- Вечеря: запіканка із стручкової квасолі з яйцем, 1 апельсин.
Четвер
- Сніданок: 3 ванільних сухарика, 1 ківі, чай або кава з нежирним молоком
- Обід: сочевичний суп, тефтелі з курки з морквою, грецький салат
- Вечеря: відварна риба, з кольоровою капустою брокколі на пару, 1 яблуко.
П’ятниця
- Сніданок: 3 рисових хлібці, трохи джему, чай або кава з молоком
- Обід: паста, відварна риба, салат зі свіжих овочів з оливковою олією
- Вечеря: тушковані баклажани, відварна риба, 1 апельсин.
Субота
- Сніданок: 1 тост з цільнозернового хліба з шинкою з індички, 1 яблуко
- Обід: сочевичний суп, грецький салат, шматочок хліба
- Вечеря: салат зі свіжої моркви з лимонним соком, відварна курка, 1 ківі.
Неділя
- Сніданок: 3 ванільних сухарика, 1 ківі, чай або кава
- Обід: паста, відварне куряче філе, салат зі свіжої моркви
- Вечеря: сир із запеченою в спеціях буряком, 1 мандарин.
Рецепт сочевичного супу по-італійськи
Інгредієнти:
- 1 склянку червоної сочевиці;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- половинка лимона;
- 1 зубчик часнику;
- 1 стебло селери;
- 0,5 столові ложки куркуми;
- 2 столові ложки оливкової олії.
Приготування покроково:
Рецепт пасти з морепродуктами в вершковому соусі
Інгредієнти:
- 400 г макаронних виробів з твердих сортів;
- 300 г морепродуктів (креветки, мідії, кальмари, восьминоги);
- 2 великих помідора;
- 200 мл вершків (жирність 10%);
- 30 мл оливкової олії;
- 2 зубчики часнику;
- чорний перець, ароматні спеції і трави.
Приготування покроково
Замість солі додайте в пасту тертий сир або кілька крапель соєвого соусу.