Сидяча робота, або як схуднути в офісі: 5 порад

2247


Зміст

  • Порада перша — приймайте їжу, не кваплячись
  • Порада друга — пийте воду
  • Порада третя — щільно снідайте
  • Порада четверта — робіть гімнастику на робочому місці
  • Порада п’ята — робіть це разом!
  • Вороги стрункості — неправильне харчування та малорухливий спосіб життя. Це добре знайоме більшості офісних службовців. Якщо цілий день сидіти в кріслі і пити каву з печивом, поправитися — простіше простого. Але можна протистояти спокусам і не набрати зайву вагу. Є кілька способів залишатися здоровою і стрункою при будь-якій професії. Якщо у вас сидяча робота, візьміть на озброєння ці поради.

    Порада перша — приймайте їжу, не кваплячись

    Якщо похапцем проковтнути порцію салату, зголодніти можна вже через пару годин. В результаті виникає ризик переїдання і вечірньої ненаситності за вечерею. Їжу потрібно ретельно пережовувати, в момент трапези не відволікатися на записи і переговори, а концентруватися на їжі. На роботі вам повинно бути відведено час для прийому їжі — ви маєте таке право, нагадайте про це керівництву. Приділяйте обіду хоча б 20 хвилин щодня. Якщо посада хороша, а начальник незговірливий і суворий, можна піти на хитрість. Скажіть, що у вас захворювання шлунка, і лікарі рекомендують харчуватися по годинах.

    Якщо обідня перерва короткий, беріть їжу із собою, щоб не витрачати час на похід в магазин. Перевагу віддавайте страв, які можна їсти холодними або підігрівати мінімально (наприклад, запіканки, салати, котлети). Обов’язково тримаєте в ящику столу або в сумочці сухофрукти, бездріжджові хлібці, горіхи, фрукти, протеїнові батончики.
    Сидяча робота, або як схуднути в офісі: 5 порад

    Порада друга — пийте воду

    Рідина прискорює метаболізм і заповнює шлунок, борючись з відчуттям голоду, а також очищає організм від кінцевих продуктів жирового розпаду, допомагає виводити все зайве. До того ж, людина часто плутає голод і спрагу. Часто буває, що тіло просить води, а замість цього ми набиваємо шлунок калорійною їжею. У підсумку переїдаємо і видужуємо.

    Візьміть за правило завжди тримати на столі воду. Пити слід часто, маленькими ковтками. Сьорбайте з пляшечки кожні 15 хвилин. Добре підійде звичайна питна (бутильована вода) або мінералка без газу. Рекомендована добова норма для дорослої людини не менш 1,5 літрів.

    Сидяча робота, або як схуднути в офісі: 5 порад

    Порада третя — щільно снідайте

    Ні в якому разі не пропускайте перший прийом їжі. Сніданок прискорює ранкове пробудження і запускає обмін речовин. Якщо ви не поїли і одразу вирушили на роботу, організм почне економити калорії і накопичувати їх про запас, замість того, щоб спалювати жир. Крім того, не снідаючи, до обіду ви нагуляете такий апетит, що з’їсте удвічі більше звичайного.

    Снідайте ситно. Для ранкової трапези краще всього підійдуть каші з ягодами і фруктами, тости й бутерброди з цільнозерновим хлібом, сиром і шинкою, яєчня, омлет, м’ясні чи молочні запіканки, кава з вершками. Привчіть себе вставати на 15-20 хвилин раніше, щоб встигати поїсти повноцінно. З метою економії часу можна готувати сніданки з вечора. Наприклад, багато тих, що худнуть по достоїнству оцінили вівсянку в банку (рецепт цієї статті). Якщо не виходить поїсти вдома, обов’язково поснідайте на роботі.

    Порада четверта — робіть гімнастику на робочому місці

    У радянський час фізкультхвилинки влаштовувалися у всіх колективах. Регулярні короткочасні міні-тренування дозволяють тримати м’язи в тонусі і не поправлятися. Все дуже просто: зробіть кілька махів руками, ногами, кілька поворотів, нахилів голови. Якщо одяг дозволяє, виконайте випади або присядьте. Робити зарядку краще в добре провітреному кабінеті. Ідеально — 3-5 фізкультхвилинок кожен день. Зараз про те, що пора порухатися, також нагадують «розумні» годинник.

    І, звичайно, рухайтеся при будь-якій можливості, відмовтеся від ліфта на роботі і вдома. Якщо необхідно поставити підпис, не користуйтеся CRM-системою або електронною поштою, а прогуляйтеся до сусіднього відділу.

    Сидяча робота, або як схуднути в офісі: 5 порад

    Порада п’ята — робіть це разом!

    У будь-якому колективі знайдеться жінка, яка цікавиться темою схуднення і дієт. Озирніться навколо і знайдіть однодумців. У чому користь? Ви можете підтримувати і контролювати один одного. Наприклад, якщо одна потягнеться до шоколадці, інша встигне запропонувати подрузі яблуко. Чи можна ввести штрафи за відступи від дієти.

    Ви також можете посваритися між собою, хто скине більшу кількість кілограмів. Винагорода переможцю — два квитки в кіно або подарунковий сертифікат в магазин косметики. Одним словом, худнути разом завжди веселіше і менше шансів зірватися.