Найкорисніші соки для жіночого здоровя

2481


Зміст

  • Буряковий сік для нервової системи
  • Томатний сік для печінки, шкіри і волосся
  • Морквяний сік для зору
  • Сік шпинату, котрі худнуть і спортсменам
  • Апельсиновий сік для молодості
  • Як потрібно пити соки: головні правила
  • Свіжовичавлені соки містять величезну кількість вітамінів. Деякі з них особливо рекомендовані жінкам. Однак не забувайте: користь приносять тільки натуральні соки, віджаті безпосередньо перед вживанням з свіжих плодів. Пакетовані нектари з магазину не вважаються — в них доданий цукор та багато хімічних добавок. Останні не можуть позитивно впливати на здоров’я. Навпаки, можуть порушити обмінні процеси, спровокувати розлади травлення, алергічні реакції.

    Буряковий сік для нервової системи

    Буряк містить велику кількість магнію, необхідного для підтримки нервової системи. Якщо ви погано спите або часто піддаєтеся стресам, — це ваш варіант.

    Буряковий сік потрібно готувати самій. Для цього коренеплоди необхідно промити, очистити від шкірки. Також потрібно зрізати ту частину, з якої починає зростати бадилля. Очищений плід потримати на паровій бані протягом 5 хвилин, а потім віджати сік. Перед вживанням сік настояти в холодильнику протягом двох годин. Якщо на поверхні утворюється плівка, її необхідно видалити. Важливо: сира буряк може нашкодити при захворюваннях ШЛУНКОВО-кишкового тракту і нирок, цукровому діабеті.

    Томатний сік для печінки, шкіри і волосся

    Томатний сік підтримує здоров’я молочних залоз, до такого висновку вчені з США. Міститься в стиглих помідори пігмент лікопін, регулює рівень гормону естрогену, надлишок якого підвищує ризики розвитку онкології. Томатний сік містить багато вітамінів C, A, E і B, зміцнюють нервову систему і психоемоційний фон. Продукт дуже корисний для шкіри і волосся, сприяє виведенню продуктів розпаду, підтримує функцію печінки.

    Відмовитися від томатного соку слід при серцевій і нирковій недостатності, подагрі, підвищеної кислотності шлунка і деяких інших захворюваннях ШКТ. Рекомендується консультація лікаря.

    Найкорисніші соки для жіночого здоровя

    Морквяний сік для зору

    Морквяний сік найбільш корисний при вагітності, але не зашкодить і жінкам, які не планують материнство. Цей ароматний помаранчевий напій — рекордсмен за вмістом фолієвої кислоти, бета-каротину і вітамінів B, C та E.

    Вчені довели, що морквяний сік благотворно впливає на ендокринну систему і органи ШКТ, сприяє очищенню печінки, підвищує гостроту зору, покращує стан зубів. Морквяний сік підвищує опірність організму інфекціям.

    Найкорисніші соки для жіночого здоровя

    Сік шпинату, котрі худнуть і спортсменам

    Продукт багатий кальцієм і міддю, залізом, вітамінами C і E, каротин і антиоксидантами, клітковиною. Напій незамінна в раціоні тих, хто піклується про здоров’я і стежить за своєю вагою. Свіжий сік шпинату освіжає і насичує, при цьому володіє низькою калорійністю, не більше 22 калорій на 100 мл.

    Дієтологи радять пити сік при високому холестерин і проблеми з нерегулярним стільцем і судинами. Напій дуже корисний спортсменам — допомагає швидше відновити м’язи після тренувань. Розмір порції — не більше 200 мл на добу.

    Апельсиновий сік для молодості

    Вчені з США переконані, що свіжовичавлений сік апельсина допомагає продовжити молодість і підтримати жіночу красу. Корисний напій і для здорового стану шкіри. Містяться в ньому речовини сприяють оновленню клітин епідермісу. При щоденному вживанні 200 мл напою можна зміцнити тонус шкіри.

    Цитрусовий фреш багатий вітамінами A, C, E, K і фолієвою кислотою. Напій сприяє виведенню шлаків і токсинів, покращує стан судин, підтримує нервову систему, спинний і головний мозок.

    Цитрусові соки протипоказані при виразці шлунка, панкреатиті, гастриті.

    Найкорисніші соки для жіночого здоровя

    Як потрібно пити соки: головні правила

  • Будь сік — окремий прийом їжі. Краще в першій половині дня, наприклад, після сніданку, але не натще. На порожній шлунок пити соки шкідливо.
  • Свіжовичавлені соки корисно розбавляти водою 1:2 (частина соку на дві частини фільтрованої води). Це допоможе запобігти роздратування слизистих травного тракту. Також такий напій містить менше калорій.
  • Вживати сік потрібно одразу після приготування. Зберігати фреш не потрібно — він втрачає корисні властивості. Вже через 15-20 хвилин кількість вітамінів в ньому скорочується в рази.
  • Самі смачні і корисні соки виходять з фермерських овочів і фруктів — красиві, пружні і ароматних. Плоди не повинні мати слідів гнилі, пошкоджень і плям, тріщин, не повинні бути пересушені.