Швейцарська атомна дієта — схуднути зі швидкістю до 7 кг в місяць

2828


Зміст

  • Тривалість курсу
  • Принципи і меню атомної дієти
  • Переваги і недоліки атомної дієти
  • Атомна дієта була сконструйована фахівцями зі Швейцарії, які виявили користь чергування білкових і вуглеводних днів у харчуванні. В ході досліджень встановили, що під час вживання тільки білкової їжі організму не вистачає енергії на її перетравлення і з цією метою вона використовує жирові запаси. У свою чергу, під час вуглеводних днів організм частково поповнює запас енергії, щоб бути в тонусі і не зриватися з дієти.

    В результаті чергування білків і вуглеводів не залишає шансів жировій прошарку, активізує обмінну систему організму, розганяє процеси спалювання жиру до швидкості «атомної реакції».

    Тривалість курсу

    Атомна дієта не має строго закріпленого терміну застосування. Худне людина має право сам вибрати тривалість її використання у відповідності з індивідуальними вподобаннями й здібностями.

    Принципи і меню атомної дієти

    Головний принцип швейцарської методики боротьби із зайвою вагою — межування білкових і вуглеводних продуктів. Воно полягає у побудові системи живлення, заснованої на організації днів білкових і вуглеводних.

    Дієтичний курс харчування будується на основі двох списків продуктів.

  • У білковий день вживаються наступні продукти: нежирне м’ясо, соєве і кокосове молоко, морепродукти і риба, гриби, нут, яйця, самостійно приготовані ковбаси і сосиски, нежирні молочні продукти.
  • В вуглеводний день дозволені овочі, гречку та вівсянку, ягоди, фрукти, оливкова олія, рис, лляну кашу, боби, цільнозерновий хліб, яєчну локшину, не швидкорозварювані макарони, мед, горіхи. З напоїв дозволяється використовувати: воду, різні види чаю і кави, іноді напої з ягід, фруктів і овочів.
  • Швейцарська атомна дієта — схуднути зі швидкістю до 7 кг в місяць

    Ще один принцип атомної дієти — поетапність схуднення. Він стосується тільки тривалого варіанти розглянутої методики.

    • У перший тиждень слід приділяти увагу менш грубим видів їжі і більш щадних способів її приготування. Наприклад, під час вуглеводного дня на початковому етапі не слід використовувати рис, макарони і хліб, не можна смажити продукти.
    • Другий етап дозволяє вживати більш грубу їжу і допускає випікання в духовці, приготування на грилі.
    • Третій етап починається за 3-4 дні до закінчення дієти і полягає в поступовому суміщенні білково-вуглеводних днів і додавання в раціон раніше заборонених продуктів (але в обмеженій кількості). До них відносять газовані напої, випічку, субпродукти, жирні види м’яса і молочних продуктів, вершкове масло, манку, перловку і пшоно, деякі солодощі.

    Швейцарська атомна дієта — схуднути зі швидкістю до 7 кг в місяць

    Переваги і недоліки атомної дієти

    Описана дієта має масу достоїнств. По-перше, вона є ефективним засобом у боротьбі із зайвою вагою.

    По-друге, дієта дозволяє поліпшити стан обмінної системи. По-третє, безпечна — раціон включає весь комплекс необхідних для нормального функціонування організму речовин.

    При виборі даної методики слід не забувати про можливих обмеженнях і наявність ряду протипоказань. Так, атомну дієту не рекомендується застосовувати вагітним та жінкам, особам із захворюваннями ШКТ, діабетикам, дітям і підліткам.