Названо продукти, що збільшують целюліт

1931


Зміст

  • Пакетовані соки і газовані напої
  • Алкоголь
  • Солодощі
  • Борошняне
  • Зернистий сир
  • Промислові соуси
  • Дієтичні продукти
  • Кава
  • Фастфуд
  • Смажені продукти
  • Негарна пухка «кірка», що покриває сідниці і стегна — не завжди наслідок ожиріння. Хоча зайва маса тіла сприяє розвитку целюліту, основні його причини — слабка сполучна тканина, а також скупчення рідини і токсинів в підшкірній клітковині. Ці негативні процеси часто провокуються шкідливими харчовими звичками.

    У цій статті названі найлютіші вороги гладкою красивої шкіри — продукти, що викликають целюліт. З раціону їх потрібно виключати негайно.

    Названо продукти, що збільшують целюліт

    Пакетовані соки і газовані напої

    Вуглекислота, ароматизатори, барвники, підсолоджувачі і цукор перевантажують ферментативну систему, призводять до виділення токсинів в кров, провокують запальні реакції, сповільнюють синтез власного колагену — білка, що забезпечує пружність сполучних волокон. Результат — видимий неозброєним поглядом целюліт. Замість шкідливих синтетичних напоїв краще вживати несолодкий чай особливо корисний зелений.

    Алкоголь

    Це справжня отрута, що викликає різке порушення обміну речовин в організмі. Навіть невелика порція спиртного у вигляді келиха вина призводить до виведення рідини з крові і затримки її в міжклітинному просторі. А шкідливі метаболіти заважають нормальній роботі печінки. Підсумок регулярних випивок — в’яле тіло з горбистою шкірою.

    Названо продукти, що збільшують целюліт

    Солодощі

    Цукор у великій кількості шкідливий. Він провокує викид інсуліну в кров. А цей гормон сприяє збільшенню ваги. При розщепленні глюкози витрачається кальцій та інші мінерали, які зміцнюють сполучну тканину, гірше виробляється колаген. Тому в боротьбі за підтягнуте тіло без відмови від тортиків і цукерок не обійтися.

    Борошняне

    Вироби з рафінованої пшеничного борошна, включаючи макарони, печиво, булочки, білий хліб відносяться до швидких вуглеводів. По суті, це той же цукор. Користі організму вони не приносять, перевантажують підшлункову залозу, викликають ожиріння, інтоксикацію, порушують обмін речовин всередині клітин.

    Альтернатива «поганих» продуктів з білої борошна цільнозерновий або житній хліб, вівсяна і гречана каші.

    Зернистий сир

    Сам по собі цей корисний продукт. Але в процесі обробки в нього додають сіль, а вона провокує затримку рідини в тканинах і уповільнює виведення токсинів з крові. Пачка зернового сиру містить 3 добових норми солі, тому при целюліті від нього необхідно відмовитися.

    Названо продукти, що збільшують целюліт

    Промислові соуси

    Будь-яка марка кетчупу, майонезу, сирного, вершкового, гірчичного і будь-якого іншого соусу насичена консервантами, емульгаторами, хімічними барвниками і іншими шкідливими добавками. В одному продукті їх можуть бути десятки. Це не рахуючи маси зайвих калорій. Заправляти такими соусами не можна навіть легкі зелені салати. Замість них корисно використовувати натуральні: з рослинної олії, яблучного оцту, лимонного соку, сметани.

    Дієтичні продукти

    Як не дивно, більшість з них не сприяють очищенню організму, а навпаки, перевантажують зайвими речовинами. Для поліпшення смаку і консистенції у знежирені молочні напої додають цукор, сіль, крохмаль, наповнювачі. Те ж стосується дієтичних білкових батончиків, хлібців і галет.

    Корисніше вживати натуральну молочну сироватку, каші з висівками, овочеві салати.

    Названо продукти, що збільшують целюліт

    Кава

    Зловживати не можна не тільки солодкими жирними латте і капучіно, але і звичайним еспресо. Кофеїн та інші стимулятори викликають зневоднення, позбавляють організм корисного калію і кальцію. Звичка щодня випивати по кілька чашок рано чи пізно «прикрасить» тіло апельсиновою кіркою.

    Корисніше використовувати каву для масажу і обгортань проблемних зон. Такі процедури допомагають позбутися від місцевих набряків, розгладжують і підтягують шкіру.

    Названо продукти, що збільшують целюліт

    Фастфуд

    Ковбаси, снеки, гамбургери і інша готова їжа перенасичена сіллю, підсилювачами смаку, цукром, трансжирами. Вітамінів в такій продукції практично немає, а калорій предостатньо. Харчування фастфудом призводить до целюліту, дає поштовх до розвитку гепатозу, атеросклерозу та ожиріння.

    Смажені продукти

    Особливо шкідливий фритюр. У такій їжі вміст жирів перевищує норму в кілька разів, присутні токсичні сполуки. Рослинна їжа при обжарке втрачає всі вітаміни, стає непотрібною. В м’ясі і рибі утворюються канцерогени.

    Замість шашлику і пиріжків рекомендується їсти жирну морську рибу, приготовану на пару. Вона містить комплекс Омега-6 та інші ненасичені кислоти, корисні для шкіри.