Зміст
Салати з сирих овочів по праву вважаються найбільш корисними для тих, що худнуть. Вони низькокалорійні, містять багато клітковини і вітамінів, завдяки чому сприяють не лише насиченню без переїдання, але і дбайливого очищення кишечника.
Сира буряк здатна значно поліпшити здоров’я. Вона відновлює клітини печінки, покращує зір, нормалізує тиск, підтримує працездатність життєво важливих систем організму. Всього в 100 грамах продукту містить:
- 22 мг магнію;
- 288 мг калію;
- 37 мг кальцію;
- 43 мг фосфору;
- 43 мг натрію;
- 7 мкг йоду;
- 1,4 мг заліза.
Максимальну користь для здоров’я можна одержати, включивши сирої овоч до складу вітамінних салатів. Один з таких у нашому сьогоднішньому рецепті.
Салат із сирого буряка з яблуками та горішками, рецепт
Інгредієнти:
- 1 середня сира буряк;
- 2 соковитих яблука (червоні або зелені);
- 2 зубчики часнику;
- сік четвертинки лимона;
- 1 чайна ложка оливкової олії;
- жменька горіхів (будь-яких);
- ароматні трави і спеції.
Для приготування салатів із свіжих сирих овочів купуйте тільки найкращі продукти. Інакше страва вийде сухим, без смаку і аромату.
Ні в якому разі не використовуйте буряк, яка тривалий час зберігалася неправильно, має непривабливий зовнішній вигляд, сліди псування і плісняви на поверхні. Не беріть висохлий часник.
Рецепт покроково
Всього одна порція такого салату задовольнить добову потребу організму у вітамінах, покращує роботу кишечника, нормалізує тиск і обмінні процеси, прискорить жиросжигание і схуднення.
Обмеження та протипоказання
Сирої коренеплід рекомендується використовувати в їжу щодня, але важливо дотримуватися міри. Добова норма сирого продукту не повинна перевищувати 200 р.
Не рекомендована сира буряк людям, що страждають гострими захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печією, колітом, гастритом з підвищеною кислотністю, синдромом подразненого кишечника, сечокам’яну хворобу, цукровий діабет, остеопороз, схильністю до проносу і метеоризму, гіпотонією.