Недорогий суп з квашеними огірками для тих, хто на дієті

2323

Суп обов’язково повинен бути присутнім у раціоні, якщо ви худнете. Особливо взимку. Рідкі гарячі страви, приготовані без жирних сортів м’яса, зігрівають і насичують на довгий час, не залишаючи відчуття тяжкості.

Пропонуємо вашій увазі оригінальний бюджетний рецепт овочевого супу з солоними огірками, цибулею-пореєм, щавлем і шпинатом. Неймовірно смачно, дешево і дуже корисно! Рівень складності — новачок!

Солоні огірки — це не тільки прекрасна закуска, але й популярний інгредієнт для першої страви. Огірочки додадуть пікантності, освіжать смак звичних продуктів, які зазвичай зустрічаються в супі. Баночка солінь знайдеться практично в будь-якому будинку. Спробуйте цей дивовижний супчик вже сьогодні!

Недорогий суп з квашеними огірками для тих, хто на дієті

Рецепт легкого овочевого супу з солоними огірками

Інгредієнти:

  • 2 літри води;
  • 800 р м’яса птиці;
  • 250 г картоплі;
  • 3 солоних огірка;
  • 2 цибулини;
  • 20 г цибулі-порею;
  • 20 г кореня селери;
  • 40 г кореня петрушки;
  • 80 г шпинату;
  • 60 г щавлю;
  • 10 г часнику;
  • 40 г зелені петрушки;
  • 20 г масла вершкового;
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком;
  • 30 г маложирной сметани для подачі.

Для приготування бульйону можна взяти вказану кількість курячого м’яса або замінити потрошками. Якщо берете курку, зніміть шкірку відразу. Так бульйон вийде менш наваристим, в ньому менше жиру і калорій.

Щавель і шпинат можна взяти як свіжі, так і заморожені. Зелень можна придбати або використовувати з власного городу, що знайдеться в морозилці. Якщо не вдається знайти цибуля-порей — не біда. Можна замінити його листовим салатом.

Недорогий суп з квашеними огірками для тих, хто на дієті

Як приготувати суп з квашеними огірками, рецепт покроково

  • Добре промийте птицю / потрошка, видаліть з м’яса шкірку і відваріть на повільному вогні в каструлі з двома літрами води. М’ясо має зваритися повністю і легко відлітати від кісток.
  • Потім процідіть готовий бульйон, м’ясо розберіть на волокна / потрошка поріжте невеликими шматочками.
  • Перелийте бульйон назад в каструлю, поставте знову на вогонь.
  • Порізати брусочками картоплю і помістіть в бульйон тушкуватися до напівготовності.
  • В цей час обсмажте в невеликій кількості олії подрібнені цибулю, цибулю-порей, корінь петрушки, корінь селери.
  • Подрібніть щавель, шпинат. Очищений часник розітріть з сіллю.
  • Солоний або маринований огірок наріжте кубиками.
  • Коли картопля буде зварений до напівготовності, відправте всі інші інгредієнти в бульйон і варіть ще 15-20 хвилин.
  • Посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист, нарізані потрошка або м’ясо птиці. Перемішайте, проваріть ще пару хвилин і тушкуйте вогонь. Для аромату можна влити трохи огіркового розсолу.
  • Залиште настоюватися супчик під кришкою протягом 15 хвилин. Готово!
  • Подавайте з свіжою січеною зеленню петрушки і ложечкою сметани. Можна з черствим хлібом, сухариком. Ще смачніше виходить такий супчик з яєчним жовтком і збитими вершками. Щоправда, такий варіант сервіровки сильно додасть страві калорій. Можна подавати і без усього — по-всякому смачно!