Суп обов’язково повинен бути присутнім у раціоні, якщо ви худнете. Особливо взимку. Рідкі гарячі страви, приготовані без жирних сортів м’яса, зігрівають і насичують на довгий час, не залишаючи відчуття тяжкості.
Пропонуємо вашій увазі оригінальний бюджетний рецепт овочевого супу з солоними огірками, цибулею-пореєм, щавлем і шпинатом. Неймовірно смачно, дешево і дуже корисно! Рівень складності — новачок!
Солоні огірки — це не тільки прекрасна закуска, але й популярний інгредієнт для першої страви. Огірочки додадуть пікантності, освіжать смак звичних продуктів, які зазвичай зустрічаються в супі. Баночка солінь знайдеться практично в будь-якому будинку. Спробуйте цей дивовижний супчик вже сьогодні!
Рецепт легкого овочевого супу з солоними огірками
Інгредієнти:
- 2 літри води;
- 800 р м’яса птиці;
- 250 г картоплі;
- 3 солоних огірка;
- 2 цибулини;
- 20 г цибулі-порею;
- 20 г кореня селери;
- 40 г кореня петрушки;
- 80 г шпинату;
- 60 г щавлю;
- 10 г часнику;
- 40 г зелені петрушки;
- 20 г масла вершкового;
- сіль, перець, лавровий лист за смаком;
- 30 г маложирной сметани для подачі.
Для приготування бульйону можна взяти вказану кількість курячого м’яса або замінити потрошками. Якщо берете курку, зніміть шкірку відразу. Так бульйон вийде менш наваристим, в ньому менше жиру і калорій.
Щавель і шпинат можна взяти як свіжі, так і заморожені. Зелень можна придбати або використовувати з власного городу, що знайдеться в морозилці. Якщо не вдається знайти цибуля-порей — не біда. Можна замінити його листовим салатом.
Як приготувати суп з квашеними огірками, рецепт покроково
Подавайте з свіжою січеною зеленню петрушки і ложечкою сметани. Можна з черствим хлібом, сухариком. Ще смачніше виходить такий супчик з яєчним жовтком і збитими вершками. Щоправда, такий варіант сервіровки сильно додасть страві калорій. Можна подавати і без усього — по-всякому смачно!