Дієта «Пушинка» — на ній втрачають до 35 кг за 90 днів

2622


Зміст

  • Правила дієти
  • Дієта «Пушинка»: меню
  • Як виходити з дієти
  • Протипоказання та рекомендації
  • Творець цієї системи живлення випробувала її на собі. Страждає від зайвої ваги і алергії на багато продуктів дівчина склала раціон самостійно, виключивши все, що викликало у негативну реакцію організму. У результаті їй вдалося позбутися від 35 кілограмів за 3 місяці. Поетичне назву дієта отримала за свою ефективність.

    Правила дієти

    Режим, який потрібно дотримувати, щоб постройнеть, дуже суворий. Потрібно відмовитися від фастфуду, солодощів, хліба, м’ясних страв, картоплі, фруктів, солі, будь-яких напоїв, крім звичайної води. Дієта «Пушинка» дозволяє всього 4 види продуктів: перлову кашу, білокачанну капусту, нежирний кефір і рибу. Цей, на перший погляд, убогий раціон цілком збалансований. Він включає складні вуглеводи, тваринні та рослинні білки, невелику кількість жирів, клітковину. Завдяки наявності в меню вітамінів групи В, комплексу Омега-3, амінокислот та необхідних мінералів зберігається молодість та еластичність шкіри, виводиться зайва рідина і токсини.

    Їжу рекомендується вживати 5 раз в день, в одні і ті ж години. Кожен прийом включає перлову кашу. Дробове харчування допомагає зменшити відчуття голоду. Щоб жирова тканина згоряла швидше, обов’язково пити не менше 1,5 л води щодоби. Влітку її обсяг повинен бути більше — до 2,5–3 л. протягом усього періоду дієти бажано приймати мультивітаміни, щоб підтримати обмінні процеси і уникнути погіршення здоров’я.

    Дотримуватися перлову дієту «Пушинка» можна не більше трьох тижнів поспіль. Потім слід зробити перерву на 1-2 тижні, повернувшись до звичного меню. Повторний курс може становити від 1 до 3 тижнів, залежно від бажаного результату. Сидіти на дієті більше 3 тижнів підряд може бути небезпечно. Можливі порушення здоров’я, занепад сил.

    Вага на дієті йде стрімко, особливо в перші тижні. Зменшення маси тіла за добу становить до 0,8–1 кг, в залежності від вихідної. Втратити 35 кілограмів за 90 днів, що включають періоди перерв, цілком реально. Авторка цього режиму дотримувалася дієти в загальній складності 48 діб.

    Дієта «Пушинка» — на ній втрачають до 35 кг за 90 днів

    Дієта «Пушинка»: меню

    Страви повинні бути приготовані максимально просто. Капусту можна їсти в необмеженій кількості: сирої — у вигляді салату, тушкованої на воді. Рибу: тріскових порід, тунця, лосося — 100 г в день. Її корисно варити на пару, запікати. Кефір — знежирений, 250 мл на добу.

    Перлову кашу готують особливим чином:

    • 100 р. промитої цілісної крупи заливають доверху холодною водою, залишають на 10 годин;
    • набряклі зерна промивають, додають свіжу воду і варять до готовності на повільному вогні.

    Цей обсяг призначений на добу. Готову перловку ділять і вживають підігрітою, рівними частинами протягом дня. Запас кашу готувати не можна, вона швидко втрачає корисні властивості при зберіганні. На кожен день — свіжа порція.

    Приблизний добовий раціон:

    • ранок: склянка кефіру, каша;
    • перекус: порція перловки;
    • обід: знову каша, шматочок риби;
    • полуденок: капустяний салат, перловка;
    • вечеря: одна каша.

    Найважче в цій системі — звикнути до прісної їжі. Відсутність солі особливо складно переносити тим, хто любить страви готової кухні, фастфуд, снеки. Ласунам така дієта теж дається нелегко. Але з часом організм пристосовується до обмежень, і колишня їжа перестає вабити.

    Дієта «Пушинка» — на ній втрачають до 35 кг за 90 днів

    Як виходити з дієти

    З трудом здобутий результат можна легко втратити, якщо після закінчення дієти різко кинутися у всі тяжкі. Вихід з обмеженого раціону повинен бути плавним і тривати не меншу кількість днів. У день рекомендується включати в меню по одному забороненого продукту. Почати слід з овочів або фруктів, потім повернути в харчування хліб, злаки, м’ясні страви. Додавати в продукти сіль потрібно потроху: не більше 2-3 пучок на добу.

    Дробовий режим бажано зберегти, їжу вживати порціями не більше 250 р. Перлову кашу в раціоні можна залишити, сніданки та обіди — урізноманітнити пшоняної, рисової, вівсяної або гречаної.

    Копчені страви, жирне м’ясо, маргарин, майонез, ковбаси, кондитерські вироби, газовані напої і напівфабрикати бажано залишити в списку виключених назовсім.

    Протипоказання та рекомендації

    Дієта «Пушинка» не рекомендована дітям і підліткам, вагітним і годуючим жінкам, літнім людям. З обережністю — при наявності захворювань серця і судин, патології печінки і нирок, органів ШКТ.

    Рекомендується консультація лікаря.