Рецепт малокалорійної курячого суфле зі шпинатом

2249

Включіть в меню для схуднення малокалорийное куряче суфле зі шпинатом, щоб урізноманітнити раціон і побалувати себе новими дієтичними вкусняшка. Готується суфле просто і швидко, а виходить дуже ситним і корисним — вгамовує голод надовго. Калорійність мінімальна — всього 88 ккал на 100 грамів. Для приготування підійде свіже філе грудки курки або індички (шкіру і кісточки видалити без залишку). Масло і сметану — обов’язково хорошої якості, краще маложирні фермерські.

Секретний компонент страви — шпинат. Можна взяти заморожений або свіжий. Цей зелений овоч — справжнє джерело мінералів і вітамінів, насичених і ненасичених жирних і органічних кислот, клітковини і дуже корисний котрі худнуть. Шпинат виводить шлаки та шкідливі речовини, бореться з набряками і насичує тканини потрібними речовинами. Клітковина налагоджує стабільну роботу травної системи, сприяє підвищенню імунітету і природного зниження ваги.

Як приготувати суфле з курячої грудки зі шпинатом?

Інгредієнти:

  • болгарський перець великий (одна штука);
  • куряче філе без шкіри (580 м);
  • тонкомолота сіль кам’яна (за смаком);
  • вершковий сир будь-який (240 г);
  • великі часточки часнику очищені (чотири штуки);
  • желатинові гранули (одна ст. ложка з гіркою);
  • заморожений шпинат (165 м);
  • м’яке масло вершкове солодке (16 м);
  • домашня сметана густа (половина склянки).

Куряче суфле: рецепт покроково

  • Заздалегідь до повної готовності у підсоленій воді відварити куряче філе, потім повністю остудити його, нарізати довільними шматками і перекласти в якусь глибоку миску.
  • Далі в цю ж посуд додати вершковий сир в достатній кількості і густу сметану, збити все дуже ретельно блендером.
  • Підготувати сковороду, розтопити в ній вершкове масло, потім додати дрібно нарізаний шпинат, обсмажувати його три хвилини, після цього насипати подрібнений часник. Продовжити процес смаження часнику зі шпинатом ще сім хвилин при постійному помішуванні, в цей же час можна нарізати невеликими кубиками соковитий болгарський перець, попередньо очищений від насіння.
  • У невелику каструльку насипати гранульований желатин, додати трохи відфільтрованої води, перемішати і залишити під кришкою желатинові гранули для подальшого набухання.
  • Через півгодини поставити каструльку з набряклим желатином на малий вогонь і при безперервному помішуванні прогрівати його до повного розчинення гранул.
  • Як тільки желатинова маса стане зовсім однорідною, трохи її остудити і перелити в посуд з курячим фаршем, перемішати.
  • Далі відокремити третину курячого фаршу, з’єднати його з обсмаженою шпинатом, збити все добре, після цього підготувати силіконову форму для запікання.
  • Викласти в неї шаром деяку кількість курячого фаршу, розрівняти, потім розподілити зверху трохи суміші зі шпинатом, після цього насипати трохи подрібненого перцю. Продовжувати створення шарів до того моменту, поки не закінчаться всі компоненти. Інший варіант — змішати все в однорідну масу, кому як зручніше і більше подобається.
  • Запікати суфле куряче дієтичне в духовці з мінімальною кількістю масла. Форма може бути одна (як на фото нижче) або декілька, як для мафінів або кексів. Час приготування — близько 30 хвилин при t 180 С. Також можна використовувати мультиварку (якщо пристрій підтримує таку функцію).
  • Подавайте суфле з ложечкою нежирної сметани або йогурту, з овочами, свіжою зеленню. Ідеально на вечерю або обід, можна навіть перед сном, за 1,5–2 години до відходу до сну.