Вчені назвали самі низькокалорійні продукти

2472

Більшість людей спочатку харчуються неправильно, а потім починають панікувати з-за зайвої ваги і мучити себе за допомогою дієти. Хоча простіше дотримуватися певну систему прийому їжі. Створення раціону для правильного харчування починається з вивчення властивостей продуктів.

Для цього першочергово оцінити калорійність і познайомитися з поєднанням продуктів. Деякі страви в тандемі просто не здатні нормально засвоїтися і, як наслідок, можуть спровокувати здуття, бродіння, запори та інші небажані явища.

Збої травлення і дискомфорт в кишечнику роблять нас млявими, малорухомими, що сприяє набору ваги. А в поєднанні з висококалорійним незбалансованим харчуванням повнота забезпечена. Тому важливо знати енергетичну цінність більшості часто вживаних продуктів і не зловживати найбільш калорійними.

Вчені назвали самі низькокалорійні продукти

Самі низькокалорійні продукти для схуднення

Американські наукові видання опублікували результати дослідження міжнародної групи вчених, що визначило продукти, в 100-грамової порції яких — не більше 70 кілокалорій.

  • 0 кілокалорій міститься в будь-якій кількості води і 100 грамах зеленого селери;
  • 10-20 — в 100 грамах огірка, зеленої цибулі, щавлю, салату, помідори;
  • 21-35 — в корені селери, моркви, капусти, броколі, баклажані, болгарському перці, редисці, шпинаті, спаржі, білому грибі, аличі, лимоні, брусниці, гарбузі;
  • 36-40 — в знежиреній кисляку, артишоку, зеленої квасолі, шинку, лайми, мандаринах, грейпфруті, плодах помело, дині, персику, полуниці, чорниці, кавуні;
  • 41-50 — в цибулі, часнику, хрін, буряках, кольрабі, апельсин, нектарин, гранати, хурма, ананасі, фейхоа, сливи, груші, яблука, абрикосі, ківі, малині, кизилі, чорниці, нежирному молоці і кефірі;
  • 51-60 — в червоній смородині, вишнях і картоплі в мундирі;
  • 61-70 — в чорній смородині, винограді, цибулі-пореї, черешні.

З-за високої енергетичної цінності у цей список не увійшли картопля, очищений і банани (80 і 95 кілокалорій).

Вчені назвали самі низькокалорійні продукти

До найбільш калорійним також належать: насіння і горіхи, кондитерські вироби, випічка та борошняні вироби, напівфабрикати, копченості, фаст-фуд, рослинне і вершкове масло. Насіння, горіхи і масло рекомендується вживати обережно, знаючи міру. Від фаст-фуду, напівфабрикатів і випічки, особливо магазинної, краще відмовитися зовсім.

Вчені назвали самі низькокалорійні продукти

Базові принципи сполучуваності продуктів

Що стосується сполучуваності продуктів один з одним, вона теж дуже важлива. Тема досить складна і різноманітна, включає до 100 пунктів.

Зупинимося на основних.

  • Білки (м’ясо, риба і птиця) добре поєднуються тільки з некрохмалистими овочами. У невеликих кількостях допустимі крохмалисті овочі. Всі інші продукти з м’ясом і рибою неприпустимі — викликають збої травлення.
  • Фрукти кислі, помідори можна їсти разом зі сметаною, олією, зеленими овочами, сиром, яйцями.
  • Фрукти солодкі, сухофрукти добре «уживаються» з сиром, кисломолочними продуктами, деякими овочами.
  • Крупи, картоплю, хліб шкідливо вживати разом з м’ясом, цукром і кондитерськими виробами, будь-якими фруктами, сухофруктами, молоком, сиром, яйцями.
  • Горіхи добре поєднуються з більшістю продуктів. Але є виключення: м’ясо і риба, вершки і вершкове масло, кондитерські вироби, крохмалисті овочі, яйця.
  • Сир добре засвоюється разом з кислими фруктами, овочами, сиром і кисломолочними продуктами. Інших поєднань треба намагатися уникати.
  • Диня — унікальний у своєму роді продукт. Вона не поєднується ні з чим. Її треба їсти окремо. Через 2 години після останнього прийому їжі або через 1-1,5 години до.

Це основні правила, яких рекомендується дотримуватися, щоб уникнути нетравлення і дискомфорту. І не забувайте про добової калорійності. Як розрахувати свою норму калорій, щоб схуднути, читайте в цій статті.