Дієта «Малютка» — втрачаємо до 15 кг за 2 тижні

2373


Зміст

  • Правила дієти
  • Раціон на 14 днів
  • Протипоказання та рекомендації
  • Ця дієта дуже ефективна і проста у використанні — дотримуйтесь правил і неодмінно схуднете. На дієті «Малютка» можна скинути до 15 кг за 2 тижні. Кінцевий результат залежить від ряду факторів: віку і початкової ваги, стану здоров’я, рухової активності, і того, наскільки точно ви будете дотримуватися дієти.

    Дієта вважається не голодної і досить легкою в застосуванні. Меню на всі 14 днів вже розписано. Досить закупити продукти на 2 тижні для приготування елементарних страв. Вся їжа робиться на пару або відварюється. Магазинні соуси і приправи з підсилювачами смаку заборонені. Сіль дозволена в мінімальній кількості. Все, що можна з’їсти прісним, потрібно з’їдати прісним. Цей прийом посилить ефект — буде йти не тільки жир, але і зайва рідина. Це особливо важливо, якщо ви схильні до набряків. Можна тільки натуральні приправи, сушені трави і спеції.

    Правила дієти

    Харчуватися протягом двох тижнів належить чітко за планом. Вживати не більше 150 грамів їжі за один раз. Продукти краще зважувати, щоб не помилитися. Переїсти дуже легко, а результат від цього буде змазаний. Їсти можна часто, головне — помалу. Проміжки між трапезами не повинні становити більше 4–х годин. Їсти дозволяється навіть вночі, але не більше 6 разів на добу. Щоб вгамувати голод і відволіктися, якщо ви досягли ліміту, пийте більше води, трав’яних чаїв та відварів.

    Термін проходження — 14 днів. При гарній переносимості можна продовжити дієту ще на тиждень. Навпаки, якщо самопочуття раптом погіршився, слід повернутися до нормального раціону і дати організму перепочинок. Дієта «Малютка» не рекомендована в період інтенсивних фізичних чи розумових навантажень. Наприклад, під час проходження атестації або підготовки до іспитів, у період змагань. Мізерне харчування перешкодить зосередитися на результаті і точно не додасть сил. Всі відповідальні заходи краще перенести на більш пізній час, після закінчення дієти.

    Дієта «Малютка» — втрачаємо до 15 кг за 2 тижні

    Раціон на 14 днів

    • День 1: 3 варених яйця, сирі овочі, фрукти, ягоди.
    • День 2: 500 г сиру з низьким вмістом жиру, присмаченого нежирної сметаною (можна додавати натуральний замінник цукру, наприклад, стевію), 1 літр маложирного кефіру.
    • 3 День: сирі овочі, фрукти, 1 літр свіжого соку, 1 літр знежиреного кефіру.
    • День 4: 500 г відвареної курячої грудки без шкіри (можна на пару) без солі, свіжі овочі.
    • День 5: сирі овочі, фрукти.
    • День 6: 500 г сиру з низьким вмістом жиру з нежирної сметаною (можна додавати стевію), 1 літр маложирного кефіру.
    • День 7: сирі овочі, ягоди, фрукти.
    • День 8: 300 г відвареної курячої грудки без шкіри, 1 варене яйце, салат зі свіжої капусти з морквою.
    • День 9: 150 г пісної яловичини на пару або відвареного без солі, салат з помідорів і огірків з нежирної сметаною або олією розторопші, свіжі фрукти.
    • День 10: 150 г відвареної морської або річкової риби, 2 шматочки житнього або цільнозернового (ц/з) хліба, овочевий салат зі сметаною або маслом, 0,5 літра кефіру.
    • День 11: 150 г відвареної яловичини, 2 варених яйця, 3 шматочки житнього або ц/з хліба, овочевий салат, 0,5 літра кефіру.
    • День 12: сирі овочі, фрукти, 1 літр знежиреного кефіру.
    • День 13: 300 г відвареної або на пару курячої грудки без солі, овочевий салат, 2 відварених яйця.
    • День 14: 4 відварних або печених картоплі без солі, свіжі фрукти і овочі, 1 літр нежирного кефіру.

    Розподіляти їжу протягом дня слід рівномірно, вживаючи вуглеводи в першій половині дня, білки — у другій. Так, солодкі фрукти, картопля і хліб краще з’їсти на сніданок. М’ясо або курку — в обід. Увечері — нежирну рибу, кефір, зелені овочі.

    Овочеві салати дозволяється присмачувати оливковою або лляною олією, маслом розторопші. Олія розторопші холодного віджиму специфічно, але дуже корисно для схуднення та оздоровлення. Продукт перешкоджає утворенню холестеринових відкладень і зміцнює мембрани клітин. Володіє вираженою жовчогінною дією, забезпечуючи активну роботу ферментів і поліпшення процесів метаболізму. Позитивно впливає на шкіру, волосся і нігті.

    Дієта «Малютка» — втрачаємо до 15 кг за 2 тижні

    Протипоказання та рекомендації

    Протипоказання: вагітність та лактація, дитячий і підлітковий вік, період відновлення після операцій та травм, цукровий діабет, патології ШЛУНКОВО-кишкового тракту і серцево-судинної системи, загострення хронічних захворювань, падіння імунітету.

    При наявності будь-яких захворювань, не зазначених у переліку протипоказань, потрібна консультація лікаря!