Пять причин пити теплу воду

2035


Зміст

  • Сповільнює старіння
  • Усуває запори
  • Тамує біль
  • Допомагає схуднути
  • Нормалізує кровообіг
  • Користь вживання води безперечна. Рідина виконує в людському організмі багато функцій. Вона необхідна для травлення, знешкодження токсинів, підтримання нормального стану крові і метаболізму. Але тепла має перед холодною важлива перевага, так як активує всі внутрішні біохімічні процеси.

    Сповільнює старіння

    Вода температурою +37-38°С збігається з рівнем тепла з внутрішнім середовищем організму. Потрапляючи в шлунок, вона пробуджує травну систему, швидко розчиняє і виводить скупчилися продукти обміну, активує виділення ферментів. З цієї причини випивати склянку такої рідини без добавок рекомендується вранці.

    Крім користі травленню вона прискорює відновлення клітинних структур, благотворно позначається на стані шкіри. Важливий аспект — нейтралізація вільних радикалів, порівнянна з дією антиоксидантів. У підсумку корисна звичка віддаляє старіння.

    Усуває запори

    Тепла, на відміну від холодної, стимулює роботу кишечника і підвищує осмотичний тиск. Якщо пити її щоранку натщесерце, є можливість позбавитися від постійних запорів без допомоги проносних засобів. Скорочуються стінки жовчного міхура виштовхують жовч, яка сприяє кращому просуванню їжі, тонізує кишечник. Органи ШЛУНКОВО-кишкового тракту з часом починають працювати активніше, прискорюється виведення токсинів.

    Тамує біль

    Зневоднення нерідко стає однією з причин головного болю. Підігріта вода заповнює дефіцит рідини повноцінніше, ніж холодна. Вона проникає в кров, нормалізує артеріальний тиск, розріджує кров, прискорюючи доставку кисню та іонів солей у тканини. А при головного болю напруги або астенії може значно поліпшити самопочуття.

    При починається менструальної болю підігріта рідина працює, як легке спазмолітичний засіб: розслабляє микроспазмы м’язових волокон і судинних стінок. Ефект посилиться, якщо прийняти теплий душ або прикласти грілку до живота. Лікарські засоби: анальгетики та протизапальні, запивати корисніше теж теплою водою. Так їх компоненти швидше розчиняються і всмоктуються слизовою шлунка.

    Допомагає схуднути

    Якщо вживати її після пробудження замість традиційного чаю або кави, можна активувати витрата калорій і прискорити метаболізм. Енергетичною цінністю вода не має, на відміну від інших напоїв. Але шлунок сприймає гарячу рідину, як їжу. Волога збільшує його об’єм, змиває зі стінок і розбавляє ферментативний сік. Обманутий таким чином ШКТ сигналізує про ситості. У результаті організм задовольняється меншою порцією їжі. Якщо повторювати пиття перед обідом і вечерею, почуття голоду можна буде регулювати протягом всього дня.

    Пять причин пити теплу воду

    Збільшують ефективність води додані до неї природні схуднення: сік лимона, імбиру, кориця. Ці продукти сприяють підвищенню температури тіла, прискорюючи витрата енергії.

    Нормалізує кровообіг

    Гаряча волога легше проникає крізь мембрани клітинних стінок, розширює великі і дрібні судини. Розслаблюючу тепло приносить не тільки фізичний комфорт, але і надає терапевтичну дію, стимулюючи кровотік.

    Токсини і залишкові з’єднання обміну розчиняються і просуваються швидше, активніше працює сечовидільна система. Попереджається розвиток набряків.

    Пять причин пити теплу воду