Легкі курячі котлети з вівсянкою

2339

Харчування на дієті може бути смачним і різноманітним, якщо не лінуватися і періодично підшукувати нові рецепти. Один з таких — ніжні курячі котлетки з геркулесом. Потрібно трохи філе і три ложки вівсянки, потребує варіння. Приготування дуже просте, а вартість готового страви не перевищує 100 рублів.

Курячі котлети з вівсянкою — ідеальне рішення для сніданку або обіду. Блюдо поєднує як складні вуглеводи, так і білки. Куряча грудка вважається дієтичним і дуже корисним продуктом. Жир у складі філе практично відсутній — не більше 1,9 грама, якщо зняти шкіру.

Курячі котлети з вівсянкою: рецепт покроково

Інгредієнти:

  • 2 штучки курячих філе — одна ціла куряча грудка;
  • 3 столові ложки вівсянки;
  • 2-3 столових ложки молока;
  • сіль, спеції, часник сушений, за смаком;
  • можна додати зелень, але не обов’язково.

Куряче філе необхідно використовувати свіже, без шкірки, кісточок і жилок. Геркулес — традиційний, потребує варіння. Молоко — маложирное, близько 1,5%. Спеції та часник опціонально, як більше подобається. А ось солити потрібно як можна менше — сіль утримує рідину, провокує набряки і набір ваги.

Спосіб приготування

  • Підготуйте філе: видалити шкіру і кістки, ретельно промийте і просушіть м’ясо паперовими рушниками або просто дайте воді стекти.
  • Дрібно поріжте м’ясо ножем, складіть в миску.
  • Додайте до м’яса 3 столових ложки сухих вівсяних пластівців. Попередньо замочувати геркулес не потрібно.
  • Влийте 2 або 3 ложки молока і ретельно вимісити фарш до однорідності. Посоліть, додайте спеції, часник.
  • Відкладіть миску з масою в сторону на 20 хвилин, щоб набухли пластівці.
  • Після закінчення зазначеного часу сформуйте акуратні котлетки або фрикадельки і відправте їх смажитися на розігріту а/п сковороду без масла.
  • Обсмажте кожну котлету з кожного боку протягом 2-3 хвилин, щоб скоринка підрум’янилася, а потім влийте трохи окропу і накрийте кришкою. Тушкуйте близько 15 хвилин на невеликому вогні до готовності.
  • Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки або виделкою. Як тільки піде прозорий сік, можна знімати блюдо з плити.

    Ви можете замінити гасіння запіканням. Для цього використовуйте розігріту духовку. Можна також приготувати котлети на пару або на грилі — як більше подобається. Головне — не класти ні краплі олії. Калорійність готового страви без смаження в олії — близько 135 ккал на 100 грамів.

    При створенні форми (котлети або фрикадельки) врахуйте спосіб приготування. Для смаження більше підійде перший варіант — середньої товщини котлети швидше дійдуть до готовності, для духовки — будь.

    Подавати котлетки можна на сніданок, обід і навіть на вечерю. Страва підходить для всієї родини, включаючи дітей з 4-5 років. Смачно і холодними, і теплими!

    Страва добре поєднується з рисом і картопляним пюре, фрі без масла, брокколі і цвітною капустою, свіжими перцем, помідорами, огірками, редискою, квашеною капустою, томатним соком. У другій половині дня бажаний овочевий гарнір. Покупні соуси при схудненні краще не використовувати. Рекомендуємо домашній кетчуп (рецепт цієї статті) або підливу, приготовану своїми руками.