Дієта Тонона: мінус 10 кілограмів за 2 тижні

1799


Зміст

  • Схуднення по-французьки?
  • Меню на дієті Тонона
  • Схуднення через 14 днів: збереження результату
  • Недоліки дієти
  • На березі Женевського озера розташований найбільший французький курортне місто Тонон-ле-Бен. Імовірно, дієта Тонона була розроблена саме в цьому мальовничому місці.

    Схуднення по-французьки?

    Незважаючи на назву, дієта Тонона має мало спільного з французьким розкутим харчуванням: під час 14-денної дієти не пропонуються круасани з маслом, каву з вершками, свіжі сири і марочні вина. Замість цього раціон обмежується 600-800 калоріями на день, переважно у вигляді риби, яєць і пісного м’яса.

    Меню на дієті Тонона

    Вранці день починається досить бідно: нічого, крім кави або чаю без цукру. Опівдні можна з’їсти два яйця некруто з бланшованим шпинатом без солі. Шпинат можна замінити свіжими або печеними на вогні томатами. Увечері дозвольте собі, нарешті, справжнє достаток — великий стейк, а на гарнір — приготований селера і свіжий салат. Таке харчування триває 14 днів.

    Кожні три дні на сніданок можна з’їдати шматочок цільнозернового хліба, але в ці дні на вечерю допускаються тільки нежирна шинка і салат. Шинку рекомендується брати курячу, телячу. Можна сказати, що це дієта з високим вмістом білка і низьким вмістом вуглеводів.

    Дієта Тонона: мінус 10 кілограмів за 2 тижні

    Способи приготування на грилі або на пару. Смаження і запікання в олії не рекомендуються. На гарнір — свіжі або запечені овочі (некрохмалисті). Відмінно підійдуть огірки, томати, шпинат, щавель. Кількість солі і спецій потрібно звести до мінімуму. Денна норма питної води — 1,5 літра.

    На дієті Тонона не можна кондитерські вироби, копчене, смажене, напівфабрикати, фастфуд. Категорично заборонено будь-який алкоголь. Також зважаючи мізерного раціону і можливого ослаблення і погіршення самопочуття на цьому тлі слід утриматися від куріння, забезпечити собі повноцінний нічний сон — не менше 6-8 годин.

    Дієта Тонона: мінус 10 кілограмів за 2 тижні

    Схуднення через 14 днів: збереження результату

    Однак справжнє мистецтво полягає в збереженні результату: щоб поступово збільшити щоденне споживання калорій і повільно повернутися до 1200-1500 ккал в день.

    Особливо корисні в цей період свіжі овочі і фрукти — вони допоможуть поліпшити обмін речовин, який, ймовірно, постраждав на дієті Тонона. До того ж, це має значно поліпшити настрій, підвищити тонус.

    Цю французьку дієту не можна назвати дріб’язкової, але вона, ймовірно, дозволить легко влізти в улюблене літнє плаття.

    Недоліки дієти

    Аби дотримуватися цієї дієти потрібно мати міцне здоров’я — вагітні та жінки, підлітки та люди з серйозними захворюваннями можуть додатково підірвати своє здоров’я. Їм не варто дотримуватися цієї системи харчування. Фахівці не вважають дієту Тонона необхідною і корисною.

    Зашкодити здоров’ю можуть дефіцит солі і дуже швидка втрата ваги. З цієї причини дієту не можна підтримувати довше двох тижнів.