Ми вже розповідали вам, який хліб можна їсти при схудненні і в яких кількостях. Матеріал повністю в цій статті. Експерти в області правильного харчування рекомендують цільнозерновий хліб.
Зерновий хліб з хорошим складом абсолютно нешкідливий і навіть корисний. Продукт містить велику кількість натуральної клітковини, вітамінів груп В, Р, D, Е, калію, фосфору, заліза, йоду. Хліб з цільнозерновий борошна необхідний організму для хорошого самопочуття — кожен день дозволяється з’їдати 1-2 невеликих шматочка, краще в першій половині дня.
Однак важливо розуміти, з чого виготовлений хліб і наскільки висока його якість. Тому найкращий завжди — домашній. В такому випадку ви напевно знаєте, чого і скільки ви поклали в тісто, в яких умовах випікали і зберігали борошняні вироби.
Цільнозерновий хліб, рецепт
Рецепт, який ми пропонуємо, дозволяє випікати дуже смачний і корисний хліб. Сподобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти:
- 250 мл очищеної води;
- 20 г свіжих дріжджів;
- 3 столових ложки рослинного масла;
- 400 г цільнозернового борошна;
- 70 г пшеничного борошна;
- 2 столових ложки цукру;
- 0,5 чайної ложки солі.
Приготування покроково:
Ви також можете приготувати цільнозерновий хліб в хлібопічці. Для цього дотримуйтесь інструкції до вашого побутового пристрою.
Цільнозерновий хліб — важливе джерело вуглеводів. Його можна і треба їсти кожен день, щоб чудово себе відчувати і не поправлятися. Їжте на здоров’я, але не захоплюйтеся, — в складі є цукор і дріжджі, рослинна олія. Не забувайте про рекомендованому добовому кількості продукту — перевищувати норму не слід, якщо ви не плануєте набирати вагу.
Домашній ц/з хліб чудово поєднується з більшістю страв – з яйцями, авокадо, з сиром, м’ясом і морепродуктами, овочами.