Датська дієта для схуднення — найпростіша в світі

2789

Схуднення і контроль маси тіла аж ніяк не вимагають голодувань і героїчних зусиль, як думають багато хто. Продуктів, які сприяють зниженню ваги, не існує в принципі. Харчуватися необхідно помірно: для підтримки сил і здоров’я, вибираючи прості натуральні продукти. Тоді причин накопичення зайвої ваги не буде, а вже наявні кілограми зникнуть назавжди.

Чотири кулачка, або все включено

Система живлення від датського дієтолога Сьюзі Венгель мало чим відрізняється від загальноприйнятого правильного. Хіба що відсутністю так званих функціональних продуктів і ворожого ставлення до тваринних жирів. В іншому базові принципи дієти:

  • можна різні джерела білків, жирів і вуглеводів: м’ясо, риба, крупи, овочі, зелень, фрукти, соки;
  • заборонено голодування;
  • виключенню підлягають лише безумовно шкідливі продукти: містять багато солі, цукру, трансжирів, фастфуд, снеки.

М’ясо, яйця і рослинні продукти можна смажити. У меню можуть бути картопля, макаронні вироби, цільнозерновий хліб, сири, вершкове масло, шоколад, кукурудзяні пластівці. Все перелічене сприяє зниженню ваги при дотриманні правил.

Датська дієта для схуднення — найпростіша в світі

Непорушних принципів в данській дієті два:

  • Харчуватися потрібно тричі на добу в одні і ті ж години.
  • Кожен сніданок, обід і вечеря включає: порцію овочів або фруктів з об’ємом 2 кулака, порцію білка — 1 кулак, вуглеводи — ще 1 кулак. На додаток — 1 ст. л. жирів для додавання в салати або обсмажування продуктів.
  • Важливо пам’ятати, що напої — теж їжа. Стакан соку або лимонаду, наприклад, вписується в режим в якості порції вуглеводів. Оптимальна жирність молока і кисломолочних продуктів — до 3,5%.

    Це все — ні додати, ні відняти.

    А головне — не стала жертвою знову повернулися, як часто відбувається з прихильниками радикальних дієт.

    Зрозуміло, такий спосіб навряд чи підходить для швидкого зниження ваги. Якщо треба схуднути на 15 кг за пару тижнів, він не допоможе. Маса тіла на датської дієті знижується від 0,5 до 0,8 кг. на тиждень.

    Тим, кому результат здається повільним, варто прислухатися до фахівців. У добу організм здатний спалювати не більше 100 г жирової тканини. Якщо вага падає швидше, значить, йдуть м’язи і вода. Не треба обманюватися.

    Датська дієта для схуднення — найпростіша в світі

    «Четырехкулачный» раціон дає широкий простір для маневру: дозволяє поєднувати кілька видів страв у відповідності з уподобаннями. Обмеження ж малоощутимы. Приклад меню:

    • ранок: омлет з сиром, салат з томатів з солодким перцем і кабачками, гарячий бутерброд з бородінського хліба з грибною ікрою;
    • день: яловича відбивна, тушкована кольорова капуста, шматочок шоколаду, зефір;
    • вечір: салат з буряка та моркви, смажена риба, ягідний кисіль.

    Датська дієта для схуднення — найпростіша в світі

    Переваги дієти датської

    Збалансований раціон підтримує нормальний обмін речовин, попереджає розвиток багатьох проблем, характерних для тих, що худнуть. Головне, що в ньому підкуповує:

    • Відсутність необхідності суворого підрахунку калорій, зважування порцій, небезпеки переїдання і пов’язаного з нею почуття провини. Від цього до зривів — рукою подати.
    • Можливість комбінувати будь-які страви і повніше відчувати їх смак, що майже неможливо на більшості дієт. Не потрібно розділяти білки з вуглеводами або жирами. Звикли до м’яса з картоплею? Будь ласка.
    • Можна їсти улюблені продукти, не зазнаючи страждань з приводу їх відсутності. Вимушені заборони на шоколад або інші ласощі — часті причини згортання дієт після декількох тижнів.
    • Комфортне фізичний і психологічний стан: немає гострого почуття голоду, слабкості, поганого настрою, спазмів у шлунку і запаморочень. Харчуватися раціонально можна без шкоди багато років. Поступово організм звикає до такого режиму і іншого не просить.

    Збалансований раціон забезпечує захист від подальшого наростання маси тіла навіть при поверненні до колишніх принципів харчування.

    Датська система живлення позбавлена багатьох забобонів і помилок. Вона не вимагає переходу на несмачні дієтичні страви, не містить суворих заборон, тому надзвичайно популярна.