Зміст
Магазинні паштети зазвичай заборонені котрі худнуть. Величезна кількість жиру і штучних добавок заважає купівельними паст і паштетів вписуватися в рамки правильного харчування. Тому такі продукти зазвичай не включаються в раціон тих, хто стежить за своїм здоров’ям.
Щоб не відмовляти собі в ласощах, можна навчитися готувати рибний паштет в домашніх умовах. Це набагато легше, ніж здається. Продукт робиться швидко і не має в складі шкідливих компонентів. Готується домашній рибний паштет з свіжої риби, солоної, копченої. Можна взяти відварну або використовувати залишки нарізки.
Цей рецепт унікальний тим, що для приготування паштету підійде абсолютно будь-яка риба, навіть «асорті». В цьому випадку смак буде більш насиченим. Також знадобиться печінка тріски.
Рибний паштет: рецепт покроково
Інгредієнти:
- риба, рибна нарізка, філе, 200 г;
- печінка тріски, 100 г;
- м’який сир або вершковий сир, 150 г;
- вершкове масло-100 г;
- сіль, чорний мелений перець;
- пучок зелені (кінза, базилік, кріп, петрушка).
Спосіб приготування
Загальні рекомендації
Для більш насиченого смаку змішайте різну рибу. Наприклад, нарізку форелі і відварений минтай.
У складі продукту вершкове масло, а також печінка тріски і вершковий сир, тому захоплюватися домашнім паштетом не слід.
Подавайте з тостами, підсушеним хлібом, хлібцями.
У другій половині дня паштет краще не їсти. Незважаючи на всю корисність, він досить калорійний.
Домашній рибний паштет складно назвати дієтичним блюдом. Але можна не сумніватися, що продукт не містить крохмалю, стабілізаторів, емульгаторів, антиокислювачів, фіксаторів забарвлення. А, як відомо, не так страшні калорії, як шкідливі добавки.
Зберігайте паштет в холодильнику в герметичній ємності. Підійде вакуумний контейнер або скляна банка з гвинтовою кришкою.