Що є влітку, щоб худнути: 5 суперпродуктів

2059


Зміст

  • Сочевиця
  • Овочі та зелень
  • Фрукти і ягоди
  • Морепродукти
  • Яйця
  • Перед настанням теплого сезону більшість людей замислюється про дієту. Навряд чи знайдеться людина, яка не бажає після зими підтягнути проблемні місця і злегка зменшити обсяги підшкірних жирових запасів. Але весна — не найкращий період для схуднення. Організм після холодів зазвичай хандрить, вимагає вітамінів і розваг. А ось братися за себе влітку — інша справа. Спекотна погода звільняє тіло від необхідності накопичувати ресурси для обігріву і калорій потрібно менше. Відповідно, знижується апетит.

    Достаток сезонних і привізних плодів влітку — теж хороший привід оздоровити харчування. Різноманітні страви з них наповнюють шлунок, створюють відчуття ситості і обмеження шкідливої їжі відбувається безболісно. Якщо в меню додати ще тваринного білка, можна без шкоди для самопочуття і настрою скинути зайві накопичилися кіло.

    Що є влітку, щоб худнути: 5 суперпродуктів

    Пропоновані продукти сприяють схудненню більше за інших. Вживати їх потрібно щодня, порціями по 250-300 р. За стіл сідати бажано не рідше 5 разів. Одночасно рекомендується контролювати питний режим — не менше 2 л рідини на добу.

    Сочевиця

    Їй часто незаслужено нехтують. А ця непоказна бобова культура містить важливі амінокислоти, майже всю лінійку вітамінів В, аскорбінову кислоту, багато калію, заліза, інших мінералів і клітковини. А жирів в ній немає. Влітку сочевиця може служити заміною м’ясним продуктам. Її бажано включати в меню щодня. Із зрілої — варити каші, вегетаріанські супи, з продукту молочної стиглості — робити салати, використовувати боби в якості гарнірів. Сочевиця — досить ситний продукт, готувати її рекомендується в першій половині дня.

    Овочі та зелень

    З усіх продуктів для схуднення ці — самі підходящі. Особливо некрохмалисті культури з високим вмістом клітковини, біофлавоноїдів. Це огірки, білокачанна капуста, брокколі, качанові і листові салати, спаржа, селера. Обмежувати їх в меню не слід. А свіжий кріп, зелена цибуля, петрушка, кінза, базилік, фенхель і інші трави потрібно активно використовувати як приправи.

    Що є влітку, щоб худнути: 5 суперпродуктів

    Корисні для дієти пасльонові: томати, болгарський перець, баклажани. У них багато органічних кислот і мало цукру. Не треба нехтувати і коренеплодами, особливо червоним буряком, редькою, морквою. Обмежувати слід тільки крахмалистый картоплю.

    По можливості молоді овочі бажано є в складі салатів або тушкувати, не зловживаючи маслом, сіллю і жирними соусами. У день рекомендується вживати до 700-800 р. різних плодів.

    Що є влітку, щоб худнути: 5 суперпродуктів

    Фрукти і ягоди

    Зниження ваги сприяють несахаристые види: яблука, груші, сливи, вишня, смородина, журавлина. Вибирати корисно ті, що виросли в місці проживання — сезонні. З тропічних плодів допомагають худнути всі цитрусові, ківі і ананаси.

    Свіжі фрукти і ягоди корисно їсти в натуральному вигляді цілком: між основними прийомами їжі, в якості перекусів. Соки з них хоча і вважаються дієтичними, містять багато фруктози. Ними зловживати не слід. У добу рекомендується з’їдати до 400 г. фруктів і ягід.

    Що є влітку, щоб худнути: 5 суперпродуктів

    Морепродукти

    Кальмари і морська риба, особливо жирних сортів, крім білка містять корисні комплекси кислот Омега-3 і Омега-6, знижують рівень холестерину в організмі. Їх бажано вживати не рідше 2 разів у тиждень по 200-300 р. у вареному або печеному вигляді. Смажити рибу не рекомендується навіть на грилі, так в них утворюються шкідливі з’єднання і канцерогени.

    Яйця

    Корисні курячі, перепелині. Крім тваринного білка цей продукт багатий антиоксидантами, вітаміном Е, лецитин і холін — речовинами, які регулюють жировий обмін. У день можна з’їдати 2 курячих яйця або 6 перепелиних: відварених круто або у вигляді омлетів.

    Ці продукти для схуднення рекомендується включати в раціон щодня. Вони чудово вгамовують голод і підтримують життєво важливі функції організму, не перевантажуючи травну систему.