Білкова дієта «Тіло богині» — мінус 7 кг за 10 діб

2168


Зміст

  • Основні правила
  • Зразкове меню на день
  • Переваги і недоліки дієти
  • Настільки вибаглива назву дано раціону для схуднення на основі споживання білка і повного виключення вуглеводної їжі. Принцип його дії полягає у позбавленні організму джерела самого «легкодоступного» харчування. В результаті на необхідну для життя енергію витрачаються накопичені запаси підшкірного жиру. Ефективність запропонованого меню можливо оцінити вже через 10 діб. Саме така гранична тривалість цього режиму.

    Основні правила

    На цій дієті потрібно вживати багато тваринного білка: м’яса, риби та страв на їх основі. Суворому обмеженню підлягають крохмалисті продукти і цукор. «Тіло богині» в цьому відношенні найбільш сувора. Дотримуючись цієї дієти, потрібно відмовитися не тільки від кондитерських виробів, булочок і макаронів, але і фруктів, здебільшого овочів, а також молочних продуктів. Адже все це містить багато вуглеводів.

    Є дозволено нежирне м’ясо, субпродукти, яйця, рибу і дари моря. Причому це повинна бути натуральна їжа, яку потрібно готувати «з нуля», а не напівфабрикати. Ковбаси, консерви, готові котлети та інший фастфуд заборонені. Вони містять мінімум м’яса, зате багаті крохмалем, глютеном, сіллю, каррагинаном та іншими добавками. Відмовитися доведеться і від картоплі, хліба, каш, коренеплодів, молока, сиру, сирів, не кажучи вже про всілякі солодощі. На додаток до білків дозволено їсти капусту, селеру, огірки та інші зелені овочі. Солити їжу можна, але помірно: не більше щіпки в тарілку.

    При складанні меню необхідно дотримуватися принцип: на 2 частини овочів — 1 частина білка. Харчуватися тільки м’ясом або рибою нерозумно, інакше великий ризик білкового отруєння, накопичення піску в нирках, різкого погіршення самопочуття, а також тривалих і наполегливих запорів із-за відсутності в раціоні клітковини. Щоб гарантовано уникнути останньої проблеми, рекомендується придбати в аптеці микрокристаллическую целюлозу. Вона діє як сорбент, вбираючи токсини і стимулює моторику кишечника.
    Білкова дієта «Тіло богині» — мінус 7 кг за 10 діб

    Зразкове меню на день

    • вранці: рублена капуста, печена стейк з яловичини;
    • перекус: 2 огірки;
    • обід: куряча грудка, зелений салат;
    • полуденок: паровий омлет;
    • вечеря: тушкована риба.

    При обмеженні раціону зростає бажання перекусів. Їх слід, по можливості, задовольняти, але тільки дозволеними продуктами. Якщо ж втриматись не вдалося, і в рот вирушила солодка булочка або чіпси, дієту необхідно починати спочатку і знову відраховувати 10 діб. Вихід з дієти передбачений плавний. У перший тиждень дозволено вводити ягоди і фрукти, в наступну — хліб, в третю — молочні продукти. Якщо накидатися на будь-яку їжу відразу, може відбутися збій обмінних процесів і вага почне швидко наростати.

    Білкова дієта «Тіло богині» — мінус 7 кг за 10 діб

    Переваги і недоліки дієти

    Головна радість для тих, хто вирішив скористатися цим методом — не потрібно обмежувати порції. Тобто, помірність, звичайно, необхідна. Але задовольнятися мікроскопічними шматочками не потрібно. За один прийом можна з’їдати до 250 р. риби або м’ясного страви з овочевим гарніром. Сильний голод тому, котрі худнуть не загрожує. М’язова маса на такому режимі не повинна постраждати, — тіло не валиться, збереже пружність.

    Ще один важливий аспект — швидке зменшення обсягів. Білкові дієти найбільш ефективні при ожирінні і ризик цукрового діабету, так як змушують організм перебудовувати обмін, розвантажуючи підшлункову залозу. Під час їх дотримання йде саме жир, а не тільки вода. Схуднути за один підхід можна на 5-7 кг. При цьому рідше, ніж на інших методиках, спостерігається фізична слабкість, головні болі і погіршення настрою з-за голоду.

    Мінуси у дієти теж є. Харчування білком навантажує нирки, нестача вуглеводів викликає сильне бажання з’їсти що-небудь солодке. Крім того, такий раціон збіднений вітамінами і мікроелементами. Положення можуть трохи поправити вітаміни для тих, що худнуть (не містять цукру). Однак тим, хто страждає сечокам’яною хворобою, холециститом, подагру, серцево-судинними захворюваннями, від цього методу потрібно відмовитися. Не підійде він також вагітним і годуючим жінкам, дітям і підліткам.