Дієта Анастасії Вертинській — як є все і не поправитися

2977


Зміст

  • Кухар за покликанням
  • Правила харчування
  • Зразкове меню на день
  • Зірка радянського кіно і театральної сцени, романтична героїня Анастасія Вертинська залишається красивою жінкою і після 70 років, вражаючи шанувальників витонченою фігурою. Секрети стрункості колишня актриса не приховує. Він традиційний: помірність у харчуванні і фізична активність.
    Дієта Анастасії Вертинській — як є все і не поправитися

    Кухар за покликанням

    Характер Вертинській немов витканий з протиріч. З дитинства вона звикла перебувати серед людей, багато і смачно готують. Бабуся, батько, а пізніше свекруха актриси були справжніми майстрами кухонного творчості. Завдяки цьому Анастасія познайомилася з особливостями російської, грузинської, китайської кулінарії і стала справжнім гурманом. Вона досконало знає смакові поєднання різних спецій, безпомилково розрізняє найтонші відтінки ароматів. Серед гастрономічних уподобань Вертинській — французькі, східні страви, цілком буденні бутерброди, сибірські пельмені і пироги.

    Захопленість кухнею сприяла догляду Вертинській з кіно. Як зізнається вона жартома, бути кухарем — її покликання, а акторські роботи — випадковість. Завідуючи мережею ресторанів свого сина, Анастасія підтверджує свої слова справою. Проте, незважаючи на створення кулінарних шедеврів та активну участь в організації банкетів, актриса досить аскетична в питаннях власного раціону.

    Правила харчування

    Актриса ніколи не впадала у залежність від їжі, не зловживала жирним, солоним або солодощами. Цьому чимало сприяла звичка до різноманітності, використання в стравах спецій, великої кількості зелені.

    Жорстких обмежень в раціоні Вертинська не сприймає. Хоча в молодості при підготовці до зйомок часто брала себе в їжакові рукавиці надовго відмовлялася від мучного, солодкого, ковбас та інших смачних, але калорійних продуктів. Зараз при бажанні може з’їсти великий бутерброд з томатами, сиром або улюбленим козячим сиром. Сильний голод вважає виправданим вгамувати смаженою картоплею або шматком пирога. Періодично дозволяє собі шоколад або тістечка. Але з легкістю відмовляється від калорійної їжі на користь листових овочів і зеленого чаю, коли відбиття в дзеркалі перестає подобатися.

    З усіх дієт для підтримки стрункості Анастасія воліє вегетаріанську. Щоб рослинна їжа не здавалася нудною і прісною, використовує для страв некалорійні соуси, прянощі, лимонний сік.

  • Якщо потрібно скинути зайве, переходить на фрукти, коренеплоди, капусту, квасолю, салати.
  • Ранок починає з чашки чорної кави без цукру або чаю.
  • Протягом дня їсть мало, може обмежитися кількома сухофруктами, жменькою горіхів, зеленим салатом і водою.
  • Обідає пізно — одна або з гостями, одним з блюд власного виготовлення.
  • Дієта Анастасії Вертинській — як є все і не поправитися

    Зразкове меню на день

    За стіл актриса сідає після масажу і ранкових процедур по догляду за шкірою:

    • на сніданок: несолодкий кави з корицею або кардамоном, зелений салат-асорті з гірчичною заправкою;
    • на обід: червона квасоля тушкована з цибулею і зеленню;
    • на вечерю: грузинське пхали з шпинату з волоськими горіхами, зеленню і коріандром.

    Дієта Анастасії Вертинській — як є все і не поправитися

    За часом прийомів їжі Вертинська не стежить. Головне правило — вечеря обов’язково повинен бути легким. А ввечері він буде або вночі — не настільки важливо. Спортом колишня актриса не захоплюється. Ні лижами, ні плаванням, ні іншими видами. Зате багато ходить пішки, любить тривалі прогулянки. А фітнес для неї — робота в ресторанах.

    Протягом дня біля плити енергії вона витрачає не менше, ніж молотобоєць за зміну, отримуючи при цьому моральне задоволення від творчості і масу позитивних емоцій.

    Дієта Анастасії Вертинській — як є все і не поправитися

    Як красиво вишивати бісером


    Вишивка бісером-досить поширений вид рукоділля. Матеріали для нього легко знайти в інтернет-магазині за цим посиланням купить схемы под бисер, а техніці можна навчитися за пару годин. Однак не всі наважуються вишивати великі картини бісером. Вони вимагають особливої уваги і посидючості. Також вкрай важливо налаштуватися і знайти натхнення. Сьогодні ми розповімо про все, що потрібно знати, щоб створити умови для спокійної і впевненої роботи.

    Вишивка бісером на клатчі

    Матеріал
    Якісні матеріали-це основа будь-якої красивої вишивки. Перед тим, як вишити малюнок бісером, необхідно підібрати:

    тканина;
    іглу;
    нитка;
    бісер;
    схема;
    пристосування для організації робочого місця.
    Щоб робота йшла легко і без зволікань, в якості основи візьміть класичну канву для вишивання хрестиком. Так малюнок буде рівним і акуратним. По канві можна вишивати окремими квітами, а можна рядами.

    Вишивка на клатчі стеклярусом

    Голку з тонким вушком ви легко знайдете в магазині. А ось вставити в неї нитку буває непросто. Є кілька способів, які полегшать цей процес:

    Можна зробити пружним кінець нейлонової нитки. Для цього підпаліть його запальничкою.
    Обробіть нитку воском. Від цього вона набуває жорсткість, її легше вставити в голку, і нитка менше скручується по довжині.
    Кінець нитки можна обробити прозорим лаком. Після висихання він легко пройде навіть в тонке вушко.
    При виборі нитки зверніть увагу на мононитку. Вона схожа на волосінь — тонка, прозора і пружна. З нею у вас не буде проблем зі ковзанням і видимістю ниток на готовій роботі. Кольорову нитку (бавовняну або шовкову) доведеться міняти під колір намистин, або можна вибрати один нейтральний колір. Спеціальні нитки для бісеру, як правило, мають особливу текстуру, яка запобігає перекручуванню намистин і заплутування нитки.

    Якщо ви купуєте готовий набір, у вас вже буде схема і бісер відповідного кольору. Якщо схема продається окремо, як правило, на ній є легенда, де вказані номери кольорів. В іншому випадку необхідно буде підібрати кольори самостійно.

    Важливо вибрати малюнок, який вам по-справжньому подобається. Знайдіть картину, яка надихає вас на роботу, і тоді ви закінчите її з легкістю.

    Жіноча сумочка з вишивкою бісером

    Чеський бісер для вишивання вважається бісером високої якості. Однак його вартість дещо перевищує середню ціну. Можна знайти більш дешевий аналог. Головне-стежити за тим, щоб всі бісеріни були однакового розміру і рівними отворами. Виявити шлюб можна, просто розглянувши упаковку з бісером ближче.

    Що стосується робочого місця – для великої роботи потрібна рама для вишивання відповідного розміру, підставка під вишивку і портативна лампа. Важливо вибрати стілець зі зручною спинкою і відрегулювати висоту рами. Відстань повинна бути оптимальною для очей і вашої спини-підніміть роботу трохи вище, якщо відчуваєте, що починаєте сутулитися.

    Рама для вишивки

    Ми навчимо, як вишити бісером на тканині
    Крім картин, виконаних повністю з бісеру, можна створювати більш різноманітну і оригінальну вишивку. Наприклад, навчитися вишивці люневільським гачком. Так ви дізнаєтеся багато цікавого про світ вишивки і навчитеся працювати з новими матеріалами, позбудетеся від рамок і почнете вишивати картини не тільки на канві, але і на одязі та аксесуарах.