Як готувати макарони, щоб не повніти

2510


Зміст

  • Правила вибору
  • Розумна міра
  • Корисний тандем
  • Секрети приготування
  • Тимчасові обмеження
  • Готувати макарони дуже просто, а набрати від них вагу в найкоротші терміни ще простіше. Це не означає, що треба закинути подалі рецепти улюблених італійських страв. Можна успішно поєднувати схуднення і потреба у вуглеводах, незважаючи на поради дієтологів повністю виключити з раціону борошняні. Існує кілька секретів, які дозволяють зберегти стрункість при вживанні макаронів.

    Як готувати макарони, щоб не повніти

    Правила вибору

    Розглядаючи асортимент макаронних виробів на полицях найближчого супермаркету, потрібно звертати увагу на склад. Напис «з твердих сортів пшениці» дає зелене світло до купівлі. Вищий сорт, як і добірний, додадуть пару зайвих сантиметрів на талії і стегнах, тому такі продукти краще ігнорувати.

    Іноді виробники хитрують і вказують невірну інформацію, приховуючи під «твердими сортами» борошно не самої хорошої якості. Додатковим критерієм у цьому випадку повинна стати вартість макаронів – не менше 50 рублів за пачку. І останнім показником є термін зберігання, який в ідеалі складає до 12 місяців.

    Розумна міра

    Після варіння енергетична цінність збільшується до 175 ккал на 100 г, тому досить скоротити порцію вдвічі — і тонка талія не змусить себе довго чекати. Додають калорії такі апетитні інгредієнти, як тертий сир, кетчуп і всілякі соуси.

    Складно сперечатися з твердженням, що песто прекрасно гармонує зі спагетті, але все ложка класичної італійської заправки приплюсує до порції 100 ккал.

    Як готувати макарони, щоб не повніти

    Корисний тандем

    Вуглеводи і жири — забійне поєднання, що перетворює струнку фігуру в розпливчасту желеподібну масу. М’ясо, сосиски, фрикадельки і болоньєзе з фаршем віддаються забуттю, якщо на тарілці виявилися макарони.

    Бажано подавати до основної страви овочі, не обмежуючись традиційними томатами. Відварна цвітна капуста та брокколі, тонкі скибочки цукіні з ароматним часником, зелень базиліка і листя шпинату — список можна продовжувати дуже довго. Багатий асортимент рецептів дозволить урізноманітнити меню і не набрати зайвих кілограмів.

    Як готувати макарони, щоб не повніти

    Секрети приготування

    Інструкція на упаковці написано не для краси або поліпшення дизайну — вона допомагає правильно зварити макарони:

  • Солити воду потрібно за смаком, але не занадто захоплюватися. Сіль затримує рідину в організмі, провокуючи виникнення набряклості.
  • На 100 г сухого продукту має припадати не менше 1 л води.
  • Готувати макарони бажано до стану «альденте» (дослівний переклад з італійської — «на зубок»). Сирим страва не вийде, а твердоватая серцевина спагетті додасть пасті пікантності.
  • Якщо планується другий етап готування (запікання або гасіння з овочами), час варіння потрібно додатково скоротити на пару хвилин.

    Тимчасові обмеження

    У це складно повірити, але існує спеціальна дієта на макаронах, що дозволяє скинути вагу і не голодувати. Спагетті стають основною стравою на сніданок і обід — після полудня суворе табу на їх вживання.

    Для підтримки фігури в формі можна дотримуватися схожої методики, влаштовуючи «макаронний бенкет» у першій половині дня не частіше 2 разів у тиждень. Щоб уникнути переїдання важливо дотримуватися правило «10 спокійних ложок». Перші десять ложок потрібно з’їдати максимально повільно, щоб почуття насичення прийшло раніше, ніж в шлунку утворюється «камінь» від проковтнутої їжі.

    Італійці обожнюють починати трапезу з аперитиву, а спагетті звикли запивати різними сортами вина. Алкоголь і дієта несумісні — спиртні напої розпалюють апетит, тому бажано обмежитися склянкою чистої води або чашкою ароматного чаю.

    Як готувати макарони, щоб не повніти