Втомилися від одноманітних п’ятничних вечорів? Наближається свято? Візьміть на замітку цей незвичайний рецепт — порадуйте близьких. Риба виходить неймовірно смачна і соковита — скибочки яблук і лимона надають страві особливий колорит. Горбуша відмінно поєднується з яблуками, особливо жорсткими, кислуватими, типу симиренка.
Горбушу можна запікати тільки з яблуками, додати подрібнений горіх і рис, трохи імбиру і спецій. У статті представлені дві варіації страви з рисом і без. Запечену під апетитним соусом горбушу можна приготувати і як святкове блюдо, і як обідній в будній день. Якщо на вечерю, то краще без рису.
Наведені нижче інгредієнти розраховані на велику сім’ю або компанію приблизно з 6 чоловік. Таку рибку з рисом можна навіть дітям — від 5 років і старше. Горбуша корисна для всієї родини — продукт відрізняється не тільки приємним і ніжним смаком, але і багатим складом вітамінів і мінералів, які позитивно впливають на організм людини.
Подавати горбушу можна з соусом теріякі або золотавою підливою. Для цього змішайте склянку концентрованого рибного бульйону, кілька шматочків вершкового масла і січену свіжу зелень, доведіть до кипіння на великому вогні і злегка остудіть. І обов’язково покладіть на тарілку порцію свіжих або запечених на грилі овочів. Це дуже смачно!
Інгредієнти на 5-6 порцій:
- 1 горбуша вагою близько 1,2 кг;
- 2 яблука;
- 2 невеликих цибулини;
- 1 середня морква;
- 1/3 лимона;
- 3 склянки круглого рису — опціонально;
- 5 склянок очищеної води;
- 50 г вершкового масла;
- 50 г подрібненого горіха — опціонально;
- рослинна олія для смаження;
- імбир мелений, сіль, коріандр і спеції для риби за смаком.
Приготування покроково
Горіхи, імбир, коріандр і рис — опціонально. Якщо ви бажаєте скуштувати низькокалорійну версію страви, рис можна не класти. Коріандр імбир і додадуть пікантності смаку без зайвих калорій.