Зміст
Ідеально будинку і на дачі — ні грама зайвих калорій і максимум смаку. Сирники з картоплі, сиру і кропу можуть стати відмінним варіантом легкого перекусу. Готуються вони дуже швидко і без якихось зусиль. Калорійність на 100 грамів — близько 180 ккал.
Страви з картоплі незаслужено ігноруються багатьма худеющими. І марно. Особливо корисний молода картопля. Його можна навіть на дієті. Коренеплід надовго насичує і заповнює денну потребу у необхідних елементах і вітамінах. Клітковина коренеплоду легко перетравлюється, сприяє очищенню крові і ШКТ від токсинів. Головне — не переборщувати з об’ємом порцій і не зловживати маслом. В ідеалі смажену картоплю краще взагалі виключити з раціону. Саме тому ПП сирники готуються в духовці, а не на сковороді.
Картопля корисний і потрібний організму, особливо жіночого. У ньому міститься багато фосфору, кальцію, марганцю, заліза, рослинного білка і органічних кислот. Овоч налагоджує діяльність травної системи, виводить застійні явища і набряки, знімає мігрені і головні болі, сприяє поліпшенню мозкової діяльності та активної вироблення колагенових волокон, що уповільнюють старіння шкіри.
Картопляні сирники: рецепт з сиром та кропом
Інгредієнти:
- м’який домашній сир середньої жирності (260 м);
- будь-яке рослинне масло (за смаком);
- свіжозмелений білий перець (4 г);
- свіжий кріп подрібнений (46 м);
- картопляні бульби варені (п’ятнадцять штук);
- просеянная пшеничне борошно високосортна (28 г);
- добірне яйце куряче сире (одна штука);
- грецький йогурт або домашня сметана для подачі (за смаком);
- кухонна сіль (за смаком).
Важливо: не використовуйте для приготування страв недоспілі (зеленуваті) або пророслі бульби. У таких коренеплодах міститься речовина соланін, негативно впливає на дихальну і кровоносну системи, що провокує нетравлення, головні болі, м’язові спазми.
Процес приготування покроково
Кому не рекомендовані страви з картоплі
Неймовірно, але навіть таке просте блюдо має протипоказання і обмеження. Це:
- патології печінки і нирок;
- ожиріння;
- цукровий діабет;
- вагітність.
Так, незважаючи на користь, коренеплід потрібно правильно готувати і включати в раціон в обмеженій кількості. Якщо у вас є протипоказання, обов’язково порадьтеся з лікарем.