Непотрібні поради по схудненню, яким до цих пір вірять

1922


Зміст

  • Шкідлива порада №1. Організму періодично потрібна «чистка»
  • Шкідлива порада №2. Відмова від сніданку дозволить більше їсти протягом дня
  • Шкідлива порада №3. Уникнути набору ваги допоможе тільки повна відмова від вуглеводів
  • Шкідлива порада №4. Голодування корисно для здоров’я
  • Шкідлива порада №5. Заняття в спортзалі допомагають схуднути
  • Шкідлива порада №6. Не варто вживати хліб
  • Шкідлива порада №7. Замініть звичайні продукти харчування дієтичними
  • На думку американських дієтологів Марка Биттмана і Девіда Каца, схуднення і ЗСЖ — тема, навколо якої існує найбільше міфів і помилок. З вуст в уста передається безліч неперевірених і навіть шкідливих порад. Про це йдеться в статті, яку нещодавно опублікував «New York Magazine».

    Телебачення і журнали диктують нам свої вимоги — «не їсти після шостої», «робіть спеціальні вправи на прес», «вуглеводи призводять до набору ваги». Біда в тому, що багато вбирають інформацію безконтрольно. А це загрожує наслідками — так ви не тільки схуднете, але і нашкодите здоров’ю.

    Інформації в Мережі багато, навіть занадто — спостерігається явний надлишок. Новачки в схудненні плутаються і бояться, що скидати зайві кілограми — дуже важко і довго, і, можливо, їм ніколи не вдасться. Насправді, нічого краще здорового харчування і дефіциту калорій для зниження ваги поки не придумали. На сьогодні вчені довели, що, як мінімум 7 порад для схуднення виявилися не просто непотрібними, але й шкідливими. Дієтологи з США пояснили, чому деякі поширені помилки далекі від дійсності.

    Шкідлива порада №1. Організму періодично потрібна «чистка»

    Прихильники ЗСЖ люблять пробувати різноманітні детоксы. Але дієтологи пояснили, що очищення організму відбувається не завдяки вживання того чи іншого продукту, а через зусиль, прикладених печінкою і нирками. Якщо відмовитися від сигарет, помірно займатися спортом і зробити своє харчування збалансованим, організм сам буде своєчасно видаляти токсини, і ніякі «чистки» не знадобляться.

    Шкідлива порада №2. Відмова від сніданку дозволить більше їсти протягом дня

    Багато тих, що худнуть почали практикувати відмова від сніданку, мотивуючи це тим, що тоді вони зможуть з’їсти більше протягом дня. Тобто виходить всього два повноцінних прийому їжі, відповідно, порції можуть бути більше і калорійніше. Здавалося б, математика. Але немає. Дієтологи наполягають, що калорії повинні надходити постійно і в достатній кількості, необхідній для балансу в організмі. До того ж, численні дослідження показали, пропуск сніданку підвищує ризик переїсти потім. Організм не обдуриш, він докладе всі зусилля, щоб компенсувати недолік ранкових калорій.

    Непотрібні поради по схудненню, яким до цих пір вірять

    Шкідлива порада №3. Уникнути набору ваги допоможе тільки повна відмова від вуглеводів

    Як правило, вуглеводи намагаються виключити з раціону люди, які активно худнуть. Прихильники цієї системи харчування переконані, що саме вуглеводи «перетворюються в жир». Насправді, відкладенню складок на талії тільки сприяє переїдання і профіцит калорій. Від якихось конкретних продуктів поправитися неможливо, навіть якщо мова йде про вуглеводи. Щоб скоротити їх кількість до розумних меж, досить відмовитися від солодощів.

    Шкідлива порада №4. Голодування корисно для здоров’я

    Американські фахівці стверджують, що повна відмова від їжі не зміцнює здоров’я. Якщо дуже хочеться, можна влаштувати розвантажувальний день, але відмовлятися від будь-якої їжі повністю все ж небажано. Ті, у кого виникло бажання поголодувати, можуть це зробити, але без зайвого старанності і після консультації з фахівцем.

    Шкідлива порада №5. Заняття в спортзалі допомагають схуднути

    Досить несподівано, проте автори статті не згодні з цим твердженням. На думку вчених, спорт допомагає зміцнити імунітет і накачати м’язи, а для схуднення необхідно зменшення калорійності раціону.

    Непотрібні поради по схудненню, яким до цих пір вірять

    Шкідлива порада №6. Не варто вживати хліб

    Біттман і Кац не радять повністю відмовлятися від хліба, особливо цільнозернового, так як з нього організм отримує клітковину та вітаміни. Так, це досить калорійний продукт, тому той, хто худне, може не вживати його якийсь час. Решті ж фахівці радять з’їдати щодня хоча б один шматок якісного хліба. Детальніше в цій статті.

    Шкідлива порада №7. Замініть звичайні продукти харчування дієтичними

    Це даремний рада. Не потрібно боятися м’яса і гречки, молока і сиру. Головне — знати міру і читати склад. А ось хвалені ягоди годжі, зелений кава і порошкові супи, як правило, просто марні. Купуючи продукти з яскравими етикетками fitness, bio, eco і gluten free, ви збагачуєте чергового пройдисвіта виробника.

    Якщо у вас немає алергії на звичайні продукти харчування, немає ніякої необхідності харчуватися дієтичними. В концентратах немає нічого корисного. Так, це зручно, розвів водою — і порядок, але захоплюватися не варто.