Легка і корисна їжа круглий рік — основа стрункості і відмінного самопочуття. Восени і взимку, коли свіжі овочі менш цінні або недоступні, виручають заготовки, дбайливо зроблені своїми руками. Домашні овочеві рагу і консерви значно відрізняються від магазинних. Вони набагато смачніше і в них немає небезпечних добавок і зайвих жирів, що негативно впливають на здоров’я.
Готувати низькокалорійну ікру просто і досить швидко — всього 2 години. Основні інгредієнти: баклажани, томати, моркву і болгарський перець. Всі ці овочі в сезон доступні і коштують недорого. Краще всього продукти з власної грядки. Якщо такої можливості немає, придбайте овочі у приватника або в магазині. Уважно розгляньте томати, перець і баклажани перед покупкою. Вони повинні бути свіжими: пружними, ароматними, без ознак гнилі і цвілі, пошкоджень і тріщин. З таких виходить сама яскрава і насичена икорка.
Калорійність ікри — всього 54 ккал на 100 грамів. Жирів і вуглеводів практично немає: БЖУ: 2/2/7. Овочева закуска добре йде як самостійне блюдо, підходить для приготування бутербродів і на гарнір, ідеально поєднується з м’ясом і рибою. Така ікра з баклажанів сподобається всім членам сім’ї, а не тільки тим, хто худне.
Рагу можна їсти відразу або консервувати на зиму. Для цього готову ікру слід зняти з плити і розлити гарячим стерилізованим банкам, закатати гарячими кришками. Банки перевернути, укутати і залишити до охолодження. Зберігати будь-яку консервацію.
Як приготувати ікру з баклажанів?
Домашня ікра з баклажанів з томатами готується по черзі в духовці і в сотейнику або глибокій сковороді. Можна використовувати мультиварку. Також будуть потрібні блендер, терка, кілька мисок різного розміру і аркуш фольги.
Інгредієнти:
- 2,5 кг баклажанів;
- 2,5 кг помідорів;
- 1 кг моркви;
- 1 кг болгарського перцю;
- 5 зубчиків часнику;
- 1 стручок перцю чилі;
- 100 г рослинної олії;
- сіль, чорний мелений перець.
Як приготувати домашню ікру з баклажанів, рецепт покроково
Секрет неймовірного смаку цієї закуски запечених в духовці баклажани і перці. Якщо тушкувати овочі відразу, без попереднього запікання і обжарювання, смак і аромат будуть менш насиченими.
Масла при приготуванні слід використовувати небагато, тільки для обжарювання моркви, томатів і цибулі. Солі — мінімальна кількість. Занадто солоні страви затримують вологу, провокують скачки ваги і набряки. Спеції — тільки натуральні, без підсилювачів смаку і добавок.