Урізноманітнити раціон і побалувати себе в пост або на дієті можна, проявивши кмітливість. Багато звичні і навіть злегка обридлі продукти будуть відчуватися по-новому, якщо змінити спосіб подачі або внести корективи у традиційну рецептуру страви.
Один з таких варіантів — картопляні вафлі замість традиційних драніков або пюре. Калорійність страви не більше 220 ккал (в залежності від набору інгредієнтів).
Інгредієнти:
- 5-6 великих картоплин;
- 1 столова ложка вівсяної молока;
- 1 столова ложка цільнозерновий борошна;
- 2 столових ложки мелених насіння льону;
- рослинна олія 3 столові ложки;
- розпушувач для тіста, 1 чайна ложка;
- сіль, спеції і ароматні трави за смаком.
Оригінальна рецептура передбачає використання курячих яєць у кількості двох штук. Але для приготування пісних вафель передбачена заміна — 2 столових ложки мелених насіння льону замість 2 яєць (перемолоти в кавомолці).
Гель насіння льону по консистенції нагадує яєчний білок, що володіє відмінними скріпними властивостями, робить випічку і вафлі щільними і ароматними. Продукт відрізняється високим вмістом Омега-3.
Самі смачні вафлі виходять з жовтою картоплі. Спеції та трави можна використовувати будь — орегано, базилік, чебрець.
Картопляні вафлі у вафельниці: рецепт покроково
Подавати картопляні вафлі можна як закуску або як самостійну страву. Їсти гарячими або в охолодженому вигляді. Можна посипати тертим сиром, подати із сиром, сметаною, свіжою зеленню, кабачковою ікрою.