Дієта «Біла» на 7 днів — йде до 12 кг за тиждень

2189


Зміст

  • Список дозволених продуктів
  • Список заборонених продуктів
  • Зразкове меню на день
  • Протипоказання та рекомендації
  • Семиденна дієта з романтичною назвою «Біла» призначена спеціально для екстрених випадків, коли схуднути потрібно швидко і без шкоди для здоров’я. Наприклад, перед відпусткою або важливою подією. Ця система базується на особливих обмеження в харчуванні — вживати дозволяється тільки продукти білого кольору, причому виключно корисні продукти: пісне м’ясо, овочі, фрукти, злаки, йогурти, молоко.

    Крім основних продуктів необхідно вживати достатню кількість питної води (норма для здорової людини — 300 мл на кожні 10 кг маси тіла на добу). В дні тренувань або в спеку можна пити ще більше. Також дозволено необмежену кількість зеленого або трав’яного чаю без цукру і бажано без підсолоджувачів.

    За тиждень такого харчування можна втратити до 12-15 кг зайвої ваги. Точний результат залежатиме від початкового ваги худне, його віку, рівня фізичної підготовки, стану здоров’я, наявності певних захворювань. Гарантовано піде не менше 5 кілограмів при відсутності систематичних порушень режиму. За кожної сприятливої можливості вітається рух. Це може бути проста прогулянка з собакою або їзда на велосипеді, плавання, силові, групові тренування у фітнес-центрі.

    Дієта «Біла» на 7 днів — йде до 12 кг за тиждень
    Худнути за цією системою рекомендується 7 днів. При гарній переносимості — до 14 діб. Більш тривале дотримання дієти може негативно позначитися на працездатності і настрої. Повторювати курс допускається до 4 разів в рік. Після виходу з дієти слід дотримуватися принципів правильного харчування: вживати якомога менше жирної і смаженої їжі, солодощів, напівфабрикатів, фастфуду.

    Дієта «Біла» на 7 днів — йде до 12 кг за тиждень

    Список дозволених продуктів

    Слідувати цій дієті цікаво і просто. Не треба нічого записувати і запам’ятовувати: просто шукайте у продажу продукти білого кольору і поєднуйте їх на ваш смак.

    Основу раціону складають:

    • Крупи і бобові (перлова крупа, рис, кіноа, біла квасоля)
    • Білки (біла риба, кальмари, курка, кролик, курячі і перепелині яйця без жовтка)
    • Овочі (кольорова і біла капуста, молода картопля, кольрабі, цибуля, часник, редька, білий редис)
    • Білі гриби, печериці
    • Фрукти (біла груша, банани, біла пітаї, білі сезонні яблука, м’якоть кокоса)
    • Молочна та кисломолочна продукція з низьким % жирності (молоко, білий йогурт, кефір, сир, адигейський сир, брі, бринза).
    • З спортивного харчування можна вживати ванільний протеїн.

    Також дозволена свіжа зелень. Хоч вона і відрізняється за кольором, прикрасити їй можна будь-яку страву.

    Способи приготування — самі щадні. Продукти необхідно запікати без масла, готувати на пару або відварювати. Смажена їжа заборонена протягом усього періоду проходження дієті. Сіль, спеції і приправи, а також промислові соуси використовувати не можна.

    Їсти потрібно не менш 3 разів у добу. Максимальний об’єм їжі на один раз — 250 грамів. Для тих, у кого немає на кухні ваг: весь обід або вечеря повинна вміщатися у вас на долонях. Останній перекус — за 2-3 години до сну.

    Список заборонених продуктів

    Всі продукти, які не ввійшли в список дозволених, заборонені, навіть якщо вони білого кольору (вершкове масло, борошно пшеничне, зефір, морозиво, цукор, білий хліб). Особливо небезпечне вживання на дієті солодощів, копченого і мучного, майонезу, спиртних напоїв. Таку їжу краще прибрати з раціону назавжди, інакше скинуті кілограми можуть швидко повернутися.

    Дієта «Біла» на 7 днів — йде до 12 кг за тиждень

    Зразкове меню на день

    • Сніданок: омлет з молоком і яєчними білками, зелений чай
    • Перекус: порція сиру розсипчастого
    • Обід: відварений рис, 100 г відвареної курячої грудки, овочі
    • Другий перекус: порція білого йогурту
    • Вечеря: відварна тріска з цвітною капустою, трав’яний чай.

    Протипоказання та рекомендації

    Протипоказаннями є: цукровий діабет, непереносимість білкових продуктів, патології ШЛУНКОВО-кишкового тракту і серцево-судинної системи, вагітність, лактація, дитячий і підлітковий вік, період відновлення після операцій та травм.

    Також варто утриматися від суворої дієти, якщо ви застуджені, ослаблені або стомлені, перебуваєте в стресовому стані, готуєтеся до змагань або іспитів.