Запечена вівсянка — оригінальний сніданок для схуднення

746

Набридло відварювати пластівці? Лінива вівсянка в банку теж перестала подобатися? Тоді вам варто спробувати запечену вівсянку — шалено смачно і досить просто. Калорійність готового страви — близько 440 ккал. Такий сніданок швидко наситить і забезпечить енергією до кінця дня.

Традиційна рецептура включає шматочки чорного шоколад і банани, але ви можете відмовитися від цих продуктів на користь менш поживних. Наприклад, взяти свіжі або заморожені ягоди: чорницю, ожину, журавлину, протеїн зі смаком какао або печива.

Запечена вівсянка в духовці готується не надто довго — ви цілком встигнете зробити її на сніданок у вихідний день, якщо станете трохи раніше. Така запіканка також непогано зберігається — можна тримати в холодильнику до трьох днів. Ідеальний варіант, щоб брати з собою на роботу або на прогулянку. Здорове і корисне ласощі оцінять всі члени сім’ї, спробуйте!

Запечена вівсянка: рецепт з бананом та шоколадом

Інгредієнти:

  • 1 склянку вівсянки, вимагає варіння;
  • 30 г чорного гіркого шоколаду;
  • 1 стиглий м’який банан;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці;
  • 1 сире куряче яйце;
  • 1 склянку молока до 1,5% жирності;
  • 1 столова ложка меду;
  • щіпка солі.

Замість шоколаду можна використовувати будь-які ягоди — свіжі або заморожені.

Спосіб приготування покроково

  • У глибокій мисці змішайте пластівці, розпушувач, корицю, сіль. Перемішайте і відставте в сторону.
  • В окремий посуд розбийте яйце, влийте молоко і розтоплений на водяній бані рідкий мед. Перемішайте.
  • Вимийте, очистіть від шкірки і наріжте кружечками банан. Викладіть на дно антипригарній форми для запікання. Форму змастити крапелькою масла, але небажано.
  • Поверх банана насипте шматочки гіркого шоколаду. Можна купити готові або подрібнити продукт самому. Знадобиться трохи менше половини плитки або півтори жменьки вже подрібненого. Частина шоколаду піде вгору, тому розділіть наявне у вас кількість на двоє.
  • Зверху висипте вівсянку. Потрібно вирівняти шар так, щоб по всій поверхні форми товщина була однаковою (для рівномірного пропікання).
  • Вилийте молочно-яєчний шар і знову шматочки шоколаду.
  • Приберіть в розігріту духовку і випікайте близько 40-50 хвилин, до готовності. В залежності від потужності і моделі духовки часу може знадобитися більше. Вівсянка має рівномірно пропектися і зарум’яниться. Дочекайтеся, поки кухню наповнить п’янкий аромат випічки і вимикайте духовку.
  • Перед подачею запіканку можна попередньо остудити або подати гарячою. Страва ідеально поєднується з молоком, свежезаваренним чаєм, меленою кавою.

    Прикрасити готову страву можна на ваш розсуд. Добре підійдуть горішки, свіжі ягоди, шматочки фруктів. А ще дуже смачно їсти вівсянку, политу натуральним йогуртом або нежирної сметаною, можна з кулькою вершкового морозива. Однак пам’ятайте, що будь-які добавки збільшують калорійність страви.