Дієта «Неділька» — надтермінове схуднення — мінус 10 кг за 7 днів

2871


Зміст

  • Дієта «Тиждень»: меню на тиждень
  • День 1. Питної
  • День 2. Овочевий
  • День 3. Питної
  • День 4. Фруктовий
  • День 5. Білковий
  • День 6. Питної
  • День 7. Вихід з дієти
  • Рекомендації і результати
  • Багато жінок стикаються з необхідністю скинути вагу максимально і в найкоротші терміни. Наприклад, перед днем народження, відпусткою або іншим значущим подією, коли потрібно бути у всеозброєнні. Завдання складне, але досяжна. Для таких випадків і існують швидкі дієти. Або, як їх ще називають, — екстремальні. Одна з таких — «Неделька». Розглянемо її особливості в цій статті.

    Дієта «Неділька» дозволяє реалізувати майже нездійсненне бажання — позбавитися від цілих 10 кг зайвої ваги за тиждень. Правда, потрібно бути готовим до того, що почуття голоду буде відчуватися постійно — меню на дієті убоге.

    Дієта «Неділька» категорично заборонено вагітним, жінкам, а також жінкам, які планують материнство, літнім людям і підліткам. Намагайтеся організовувати швидке схуднення правильно — в цей період не рекомендовані розумові або фізичні перевантаження. Не варто сидіти на дієті «Неділька» в стресовому стані.

    Дієта «Тиждень»: меню на тиждень

    Не варто очікувати від екстремальної короткостроковій дієти ситного раціону. Меню буде мізерним і прісним. Творці дієти роблять на цьому акцент. Ймовірно для того, щоб на «Тиждень» могли наважитися тільки найвідданіші дами. Якщо ви не готові, краще не починайте — «відсидіти» 7 діб і не зірватися не у всіх виходить.

    Дієта «Неділька» включає 6 базових днів, під час яких відбувається інтенсивне схуднення, і 1 день відводиться на вихід з дієти.

    День 1. Питної

    У цей день можна будь-які напої. Зрозуміло, безалкогольні і несолодкі. Можна вживати свіжовичавлені соки, бульйони, смузі, чай, кава, трав’яні відвари, ряжанку або кефір. Кисломолочні продукти можна невеликий жирності, натуральні, без добавок. З чаєм дозволяється маленька ложечка меду.

    Якщо вибір впаде на бульйони, вибирайте рибу, курку, кролика або індичку. З м’яса знімайте шкіру, не соліть! Будь-яка тверда їжа заборонена. Питна вода в кількості 2 літрів.

    Дієта «Неділька» — надтермінове схуднення — мінус 10 кг за 7 днів

    День 2. Овочевий

    Основа другого дня дієти — сирі овочі в первозданному вигляді або у вигляді салату. В якості заправки можна використовувати лимонний сік і трохи оливкової олії. Підсолювати не рекомендується. Краще використовувати ароматні трави і спеції, можна трохи часнику. Такі продукти, як картопля та гарбуз, зрозуміло, під забороною. Не забуваємо пити воду. Норма та ж.

    День 3. Питної

    Повторюємо перший день в точності. Не забуваємо пити більше води.

    День 4. Фруктовий

    У цей день можна тільки фрукти, за винятком бананів і винограду. Перевагу рекомендується віддавати цитрусових або сезонним плодам — яблуках, грушах, сливам. Фрукти можна споживати цілком або у вигляді салату. В якості заправки — натуральний йогурт і крапелька меду. Норма питної води — 2 літри.

    Дієта «Неділька» — надтермінове схуднення — мінус 10 кг за 7 днів

    День 5. Білковий

    Самий ситний день на тижні. Котрі худнуть можна курка, індичка, риба, сир, яєчні білки. М’ясо і рибу можна відварювати або готувати на пару. Не підсолювати, а для поліпшення смакових властивостей використовувати натуральні спеції.

    День 6. Питної

    І знову питної день, третій раз на тижні. Рекомендації ті ж самі. На даному етапі ваги вже повинні показувати мінус 4-5 кг. Це мотивує не зірватися і витримати всі тяготи режиму.

    День 7. Вихід з дієти

    У цей день можна будь-які продукти з меню попередніх шести днів. На сніданок можна ласувати яйцями і фруктами, в обід — шматочком вареної курки з овочами, на вечерю — овочевий салат. В якості перекусу фрукти, кефір, сир.

    На цьому дієта закінчена! Можна встати на ваги знову!

    Дієта «Неділька» — надтермінове схуднення — мінус 10 кг за 7 днів

    Протягом усього періоду дієти рекомендується споживати не більше 1500 ккал у день. Навіть дозволені продукти не можна їсти без обмежень. Особливо «підступні» питні дні. Можна непомітно спожити 2000 калорій і при цьому відчувати себе голодним. Не забувайте, що кожен літр кефіру або соку — майже 500 ккал. Тому в пріоритеті — овочеві соки. У них енергетична цінність нижче.

    При появі слабкості, запаморочення, болю в шлунку, дратівливості, значного погіршення самопочуття і зниження життєвого тонусу негайно припиніть дієту на будь-якій стадії — в будь-який день. Рекомендована консультація лікаря!

    Рекомендації і результати

    У середньому, «Тиждень» дозволяє схуднути на 5-7 кг. Треба відзначити, що результат сильно залежить від індивідуальних особливостей організму — ваги до, віку, способу життя, генетичної схильності. Так, у огрядних людей ефект буде спостерігатися більш виражений.

    Звичайно, не всі зможуть втратити 10 кг на цій дієті. Чиїсь результати напевно виявляться більш скромними, особливо якщо зайвої ваги трохи. Також необхідно розуміти, що на «Тижні» піде не тільки жир, але і величезну кількість рідини. Жировий ж тканини витратиться не так багато — не більш 2-4 кг. У зв’язку з цим після закінчення курсу можна швидко набрати скинуті кілограми назад.

    Тим не менш, закріпити результати можна, якщо не накидатися на їжу відразу після закінчення дієти. Протягом наступних 10-15 днів рекомендується помірне збалансоване харчування і фізична активність.

    Дієта «Неділька» дуже бідна і голодна. Не варто зловживати нею без необхідності, а лише з нагоди. Строго не рідше 1 разу на 6 місяців. Тривалість дієти перевищувати не можна — тільки 7 днів. Тому потрібно плавно повернутися до звичайного раціону.